reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Amen. Tez juz teraz tu nic nie pisze. To forum kiedyś było inne. Dziewczyny kiedyś były inne.

Teraz tylko można przeczytać która, kiedy i jak się wypróżnia i co zrobiła na obiad.

Czytam z nudów bo nie mam nic innego do roboty, ale poziom jest delikatnie mówiąc.... Zenujacy.
Słuchaj, bo to co tu piszesz naprawdę jest słabe. Pojawiłaś się znikąd, pojęczałaś zgodnie z nickiem, próbowałyśmy Cię jakoś wspierać, okazało się że jest jednak dobrze. A teraz Twoje wpisy wcale do przyjemnych nie należą. Naprawdę nie ma potrzeby żebyś tu wchodziła skoro uważasz, że nie znajdujesz nic dla siebie. Nawet z nudów mozna robić bardziej wartościowe rzeczy niż obrażać innych. A jako że nudy nam w najblizszych dniach nie zabraknie, więc zachęcam Cię do poszukania innych miejsc gdzie możesz dać upust swojej frustracji. Internet jest naprawdę obszerny w tym zakresie.

reklama
Tak podczytuje i nie wierze . To forum po to jest by właśnie pisać o wszystkim a nie tylko In Vitro !! Byśmy zwariowały gdyby był tylko ten temat . Byłam wcześniej na wątku starania coś tam i tez zaczęły się kwasy ze dziewczyny pisały o dupie marynie. Wiec założylysmy prywatny wątek i tam jest o wszystkim . Widzę ze wszędzie znajdzie się ktoś komu coś nie pasuje .

Amen. Tez juz teraz tu nic nie pisze. To forum kiedyś było inne. Dziewczyny kiedyś były inne.

Teraz tylko można przeczytać która, kiedy i jak się wypróżnia i co zrobiła na obiad.

Czytam z nudów bo nie mam nic innego do roboty, ale poziom jest delikatnie mówiąc.... Zenujacy.

[/QUOTE

To chyba faktycznie lepiej będzie jeśli znajdZiesz sobie inne zajęcie na zabicie wolnego czasu !!! Z tego co widzę jesteś tutaj od lutego , wiec chyba niezbyt wiele widziałaś , jak było KIEDYŚ .. rozmawiamy o wszystkim bo staramy się , żeby nie dostać do głów żyjąc tylko samym
Invitro .

BTW moja kupa dzisiaj była wyjątkowo piękna ❤️

Peace & love ✌🏼

Wszytsko prawda, z wszytskim sie zgadzam. Co nie zmienia faktu, ze to tych standardowych zgonow trzeba dodac kilka/kilkanascie lub kilkadziesiat tysiecy nowych, spoqodowanych tym wlasnie wirusem i ignorowanie tego jest niepowazne.
Jestes w ciazy, tak jak ja. Tyle, ze u nas w ten weekend system opieki zdrowot ej stanie sie niewydolny, a ja 1.06 mam termin. Wyobraz sobie, ze jesli Twoje krwawienie sie powtorzy, nie bedziesz mogla skorzystac z usg, ze szpital czy przychodnia zamkna przed Toba drzwi. Ze rodzic bedziesz bez meza, otoczona ludzmi chorymi, bo beda na kazdym oddziale z braku miejsc. To bardzo praqdopodobny scenariusz, to juz sie dzieje. Wtedy wrocimy do rozmowy...
Nie wspominając że organizm po porodzie jest delikatny i lepiej przez te pierwsze dwa tygodnie nic nie załapać. Ja tam podczas okresu częściej coś łapię, a co mowa w połogu.

Myślałam tutaj o swoim przypadku, może też się jeszcze rozkręci.
Cały czas rośnie, fakt że nisko ale rośnie więc nadzieja jest.....
Kochana beta powinna już ładnie przyrastać. Na tym forum była Paulinka która miała nieprawidłowy przyrost ale beta nie była tak nisko, rzeczywiście ona miała dwa zarodki i dlatego beta zwolniła. Dziewczyny nawet jej pisały, że nic z tego nie będzie. Niestety nie powtarzała już dalej bety tylko USG.
Z tego co pamiętam to dziś masz 13 dzień po transferze to beta jest niestety niska. Choć jak lekarz kazał leki brać to zakładam, że różne cuda widział:) Jak zadzwoniłam do swojego lekarza to nieco mnie zrugał za wczesne betowanie. W Bocianie zalecają 14 dpt, ale kto by tyle wytrzymał :)

To chyba faktycznie lepiej będzie jeśli znajdZiesz sobie inne zajęcie na zabicie wolnego czasu !!! Z tego co widzę jesteś tutaj od lutego , wiec chyba niezbyt wiele widziałaś , jak było KIEDYŚ .. rozmawiamy o wszystkim bo staramy się , żeby nie dostać do głów żyjąc tylko samym
Invitro .

BTW moja kupa dzisiaj była wyjątkowo piękna ❤

Peace & love ✌🏼

Tak podczytuje i nie wierze . To forum po to jest by właśnie pisać o wszystkim a nie tylko In Vitro !! Byśmy zwariowały gdyby był tylko ten temat . Byłam wcześniej na wątku starania coś tam i tez zaczęły się kwasy ze dziewczyny pisały o dupie marynie. Wiec założylysmy prywatny wątek i tam jest o wszystkim . Widzę ze wszędzie znajdzie się ktoś komu coś nie pasuje .
Tu się unormuje, na razie kazdemu jest ciężko w tej popierdzielonej sytuacji. Tylko wkurza mnie jak ktoś niewiele od siebie wnosi oprócz krytyki. I nie chodzi wcale o Basię @Aduś16, ani @nieagatka, ani @sandra777.12
To ze dziewczyny mają różne zdania i się spierają jest ok. Każdy jest obecnie zdenerwowany bo ta korona ma na nas wplyw czy to nam się podoba czy nie.
Damy radę jakoś. Mamy trochę doświadczenia w walce z przeciwnościami różnej maści...

Nie wspominając że organizm po porodzie jest delikatny i lepiej przez te pierwsze dwa tygodnie nic nie załapać. Ja tam podczas okresu częściej coś łapię, a co mowa w połogu.

Kochana beta powinna już ładnie przyrastać. Na tym forum była Paulinka która miała nieprawidłowy przyrost ale beta nie była tak nisko, rzeczywiście ona miała dwa zarodki i dlatego beta zwolniła. Dziewczyny nawet jej pisały, że nic z tego nie będzie. Niestety nie powtarzała już dalej bety tylko USG.
Z tego co pamiętam to dziś masz 13 dzień po transferze to beta jest niestety niska. Choć jak lekarz kazał leki brać to zakładam, że różne cuda widział:) Jak zadzwoniłam do swojego lekarza to nieco mnie zrugał za wczesne betowanie. W Bocianie zalecają 14 dpt, ale kto by tyle wytrzymał :)
Echhh zawsze ta nadzieja umiera ostatnia. Najważniejsze że rośnie, zrobię za tydzień bete i zobaczymy. Kazał przyjechać za trzy tyg ale okropnie się boję tego że wtedy już nici będzie z mojego kropka i trzeba będzie ingerować na fotelu a tego chce uniknąć. Chyba że naprawde zdarzy się cud i wyskoczy z orbity. Sama nie wiem co myśleć w głowę można dostać i jak tu się teraz nie martwic. Każda pisze ze wolno rośnie i dalej czekamy, okropne to uczucie :(

reklama

A ja uważam, że oderwanie myśli od ciągłych zastrzyków, badań, lekarzy każdej się przyda. Co złego w wymianie tego co się jadło na obiad ? Jak ktoś właśnie robi stymulacje to ma 24/dobę i 7 dni w tyg. Tylko o tym w kółko mówić.

Ja uważam, że dziewczyny tutaj są niesamowite. Podziwiam ich dystans do samych siebie i otwartość. Zawsze są pomocne. A ja nie raz wychodziłam na prostą czytając o ich sposobie wypróżniania, bo potrafią o tym pisać na wesoło.

Żenujące dla mnie jest udzielanie się tutaj tylko po to, żeby krytykować poziom ludzi tu się udzielających. Nam tu jest dobrze. A skoro Tobie nasz niski poziom przeszkadza to poszukaj ambitniejszych rozrywek, bo Twój komentarz mówi tylko o Tobie i Twoim poziomie. Amen.

Do góry