reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

mikimo moja lekarka własnie na poczatku tak wspominała ze te moje jajniki to tak bardziej pod policystyczne ;( stymulacji zostało mi jeszcze 3 dni punkcja miala byc w sobote ale chyba bedzie w niedziele a leki to menopur 75 gonal 75 i teraz od 2 dni cetrotide

reklama
DZIEWCZYNY nie uwierzycie u mnie świeci słoneczko!co prawda delikatnie i przez chmurki ale zawsze to słoneczko!
Przesyłam ciepłe promyczki wszystkim niedowiarkom i stresującym się ...więc wszystkim wam moje kochane!!!:-)

TeQuila no faktycznie nie masz jakiś końskich tych dawek... W sumie to dobrze, bo będzie dużo ładnych pęcherzyków, w tym na pewno sporo dojrzałych i będzie piękny wybór Maluszków :-D Także głowa do góry i dalej do przodu! Co ma być to będzie, a będzie DOBRZE!!!

mikimo obyś miała rację, moje kochanie(mój mąż) też mi mówi ze miesiąc jeszcze damy rade poczekac a jak ma to pomoc maluszkowi to poczekamy w sumie chyba ma racje przy tych wszystkich latach miesiac to zadna roznica

miliaa dzięki! A na serduszko ile czekałaś?
Bo lekarz nie kazał mi już więcej oznaczać bety tylko czekać na usg. Mam przyjść na 2 tygodnie. Mi się to straaaasznie długo wydaje. To przecież będzie miesiąc po transferze! Nie wiem jak wytrzymam do tego czasu!
Powiedz mi też proszę jak u Ciebie przebiegał OHSS? Ja na razie dostałam albuminy i mam leżeć. Pić pić i jeszcze raz pić. Miałaś więcej zaleceń???

Dzieki madzialenak.to man problem bo ja mam 1.08.

Hola - ale madzialenak Ci podała w innych jednostkach normę nie w nanogramach, bo w takich chyba masz, ale w piktogramach. Przelicznik jednostek tutaj jakby coś masz przelicznik do sprawdzenia jednostki. No i chyba ciut za wysoko to co podała bo to wartość graniczna ft4 ( przy tej wysokiej granicy jak ktoś jest w ciąży już).

Hej dziewczyny dawno nic nie pisalam ale czytam was codziennie i za wszystkie trzymam kciuki i mocno kibicuje....

Niemoge uwierzyc ze ten czas tak szybko leci a zarazem tak wolno jak sie na cos czeka....

Dziewczyny ja jestem załamana,bucze jak dziecko od rana,
wczoraj byłam na wizycie miałam 14 pęcherzyków 10 i jeden 14mm
dziś 7X13 7X14 i 2X16 moja pani doktor powiedziała że sobota niedziela punkcja ale raczej w tym cyklu transferu nie bedzie
wyszłam z gabinetu i w aucie się popłakałam i tak juz do teraz nie wiem co robić choć nie wszystko jeszcze przesądzone to już mi tak smutno i źle

TeQuila wiem co czujesz bo przechodzilam to samo - wszystko u mnie szlo bardzo dobrze a w dzien punkcji okazalo sie ze transferu nie bedzie bo mam hiperke lekarka powiedziala ze nie mozna ryzykowac - wylam jak wol i strasznie ze podlamalam... takze wiem jak to jest przykro jak sie czeka a pozniej znowu kaza czekac - mam jednak nadzieje ze jednak zrobia ci ten transfer chociaz pamietaj ze najwazniejsze jest twoje zdrowie i jesli lekarze zdecyduja inaczej to widocznie wiedza co robia.... a wogole i tak dobrze ze o miesiac sie tylko przesunie ja mialam hiperke w listopadzie i dopiero teraz bede podchodzic do crio - bo tu w uk takie zasady.... :(((

Gotadora, Agapl za Was dzisiaj najmocniej trzymam kciuki - owocnych wiadomosci...

Wanda - czytam twoje posty z wielka radoscia bo sa takie optymistyczne:) No i nawet jak masz watpliwosci to sama sie zaraz poprawiasz:) NO i lubie te twoje ''malentasy''.
Wogole ile tu ostatnio testowan i czekajacych - jacieee- posypia sie pozytwne betki :)

Madzialenak - dopiero pamietam jak zaczynalas procedure a juz teraz prawie 10 tydzien zaczniesz - bardzo sie ciesze ze sie w koncu udalo no i zycze samych cudnych chwil...

Martka - betka dodatnia to najwazniejsze ale potrzymamy jeszcze kciukasy zeby za dwa dni sie pomnozyla:)

Domat - mialas wczoraj urodzinki - wiesz czego najbardziej ci zycze ale nie mowie glosno zeby nie zapeszac;-)

Anna tobie gratuluje rosnacej betki:)

Dziewczyny tyle produkujecie ze ciezko mi nadazyc za Wami ... postaram sie odpisac niedugo wszystkim

czesc kobitki ja tez mam malucha któremu podobno silna u mnie hiperka pomogla!!! zatem nie ma reguł miałam jajniki powiekszone do 10cm baaaardzo silne bóle które nie pozwalały mi chodzić nawet płyn za macica i w otrzewnej i dzidzia siedzi u mnie w brzuszku dr powiedział że hiperka pomaga niestey po transferze było jescze gorzej bo ciąża wzmaga objawy ale duuuuzo piłam brałam dostinex kroplówke z albumin i teraz wiem że wytrzymałabym jeszcze wiele więcej wiedząc że już dzieje się cud!!! 4mm pecherzyk widzialam juz 17 dni od transferu a serducho 23 dni po transferze!!!
Wiecej WIARY dziewczyny!!!!

reklama
Zadam Wam idiotyczne pytanie, ale to wlasnie stad sie wzial spadek mojej wiary - czy w czasie oczekiwan na test miewalyscie sny ze sie nie udalo... Wiem, ze sen nic nie znaczy, ze po porstu moja biedna glowa ciagle przerabia ten temat, ale mi sie dzisiaj tak snilo...

Wanda a gdzie twoje pozytywne nastawienia - prosze mi sie poprawic - co do snow to wiem ze czesto sny nalezy tlumaczyc odwrotnie jak sie snia zle rzeczy to czesto na dobre :) Wiec i ty sie tego trzymaj:-)

Do góry