reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

sham według mnie 9 dpt już beta powinna być dodatnia, a przy blastkach już 6-7 dpt, ja robiłam właśnie 9 dpt, w sygnaturze mojej możesz zobaczyć. Beta wyniosła 23,78.

reklama
mikimo - dziekuję, samopoczucie ok :) odpoczywam i liczę dni kiedy będę testować :) już nie mogę się doczekać! jak wszystkie. A jak u Ciebie??

mikimo nie dziwie sie ale jednoczesnie wierze ze bedzie wszystko dobrze nie stresuj sie bo to nie dobrze dla dzidzi, ja mam 2900 z groszami ale jeszcze nie koniec stymulacji to wyniki z wczoraj dzis znowu badania jutro tez jestem przerazona i nie wiem co o tym wszystkim myslec czytam od rana o mrozonych zarodkach i podobno i szanse wieksze na powodzenie i nawet wyczytałam ze dzieci inteligentniejsze z mrozaczków :-)

Anna - dziekuje! pocieszylas mnie troche
Mikimo - ja test rowno za tydzien - 6 lutego. A Ty uwazaj na siebie i malentasy.
Sham - jezeli te kozmary maja miec dobry final, to moge je znosic nawet przez 9 miesiecy

dobra, juz sie zbieram, juz nie bede zle myslec, powtorze tekst sztuki, posprzatam i pogadam z malentasami
dziekuje za wsparcie i milego dnia!

mikimo niestety ciąża napędza hiperkę, ale spokojnie maleństwu nic nie grozi. Z Twoich objawów od razu widać, że ciąża rozwija się prawidłowo. Jeszcze tylko kilka dni i się unormuje.

madzielanek dzięki! Czy wiesz może kiedy powinno być widać pęcherzyk ciążowy? Bo wczoraj na USG oprócz wieeeelgachnych jajników z masą torbielek w macicy nic nie było... ale to chyba jeszcze za wcześnie. Widzę, że Ty byłaś w 21 dpt.

TeQila
to faktycznie masz ten estradiol wysoki! Ile jeszcze dni stymulacji przed Tobą? 1-2? Pij koniecznie dużo płynów i oszczędzaj się, bo dla organizmu to musi być duże obciążenie. No i masz rację, że lepiej poczekać na mrozaka w kolejnym cyklu niż teraz tak ryzykować! Zresztą jeszcze się wszytsko wyjaśni.

domat
wiem, że to czekanie najgorsze! Zresztą ja nie wytrzymałam i już w 7 dpt miałam bete, ale ja nigdy nie należałam do cierpliwych. 2 lata starań trochę mnie pokory nauczyły... ale nie cierpliwości :happy2:

wanda
dzięki! Trzymam kciuki za betę! A jak objawy?

Ja oprócz wielkiego brzucha (wyglądam jak w 20 tygodniu!!!! - nie przesadzam) czuję się w miarę dobrze. Minęły kłucia, ciągnięcia, bóle okresowe - co też powoduje u mnie panikę - bo to dopiero 13 dpt. No i od kilku dni męczą mnie mdłości: najpierw wmawiałam sobie, że to przecież za wcześnie, potem, że to do duphastonu. Sama nie wiem jak to jest, ale po prostu są :baffled:

Mikimo - dziekuje. dzisiaj 5 dpt i jakos juz nie czuje brzucha, piersi troche przy dotyku, ale bywalo juz tak po inseminacjach, wiec wlasciwie nie czuje niczego specjalnego, poki co

Ja się nareszcie doczekałam wyniku. Ostatnia godzina to myślałam, ze zwariuje........ Mój wynik 11 dpt - 45.51 :) zaczynam wierzyć :)
No no idziesz do przodu, gratulację. Robisz jeszcze weryfikację??

Sony ale ja mialam pdoane 4 dniowe zardki wiec pownny sie wczesniej zagniezdzic

Dziewczyny jakie macie zdanie??
bo wedlug mnie tego 9 dnia juz jakakolwiek pozytywna beta powinna wyjść...
Jak miałaś 4 dniowe to jasne że rób. Trzymam kciuki.
Sony jak samopoczucie??? Pewnie już ciężko wytrzymac!
Jakoś leci, objawów brak. Jak nie czytam o objawach zagnieżdżenia to jeszcze jakoś wytrzymuje.
Mikomo dobrze że nic dzieciaczkom nie zagraża.

TeQila a jakie masz AMH? Nie masz przypadkiem PCOS? Jakie masz dawki leków? Bo naprawdę przy taki m E to ładnie Cię przestymulowali!

reklama
Sony masz rację! Nie czytaj. Bo potem każde kłucie urasta do rangi 'wydarzenia dnia'. A ja kciuków nie puszczam!

Sham ja po podaniu 5 dniowych testowałam 7dpt i beta już była, więc myślę, że jak coś ma być to 9 dpt będzie już widać.

Do góry