reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Laseczki miłego dnia !!!!
@bazylia128 jak się czujesz ???
@Aduś16 gdzie nam zniknełaś ???
dobrze, dobrze dziekuje 😘 brzuch jeszcze boli ale z dnia na dzien czuje sie silniejsza ;) Jednak nie zdecyduje sie jeszcze nigdzie wyjsc bo mam jeszcze zawroty. Wydaje mi sie ze łózko mnie bardzo oslailo bo ja pod koniec stymulacji juz nie mialam sily i caly czas prawie lezalam i przysypialam... Ale juz od dzisiaj mam czesto motylki w brzuchu jak tylko pomysle o telefonia z labo... Boje sie bardzo...

reklama
@Linaaa - co u ciebie, jedziesz jutro do naszego Pawełka ?

@Lola83 - moja slicznoto, co u ciebie? Jak sobie radzicie we Wro?
Aaaaa u nas niezbyt wesoło 😔u teściowej wykryli kilka dni temu raka piersi .. byli wczoraj u onkologa i musza zrobić konsultacje z kardiologiem .. W szpitalu czeka się miesiąc na wizytę .. a teraz nawet nie chcemy jej narażać na wizyty w szpitalu ze względu na corone ./ szukamy prywatnego kardio w okolicach Opola ... także nie jest kolorowo .jestem u Mamy , bo nie chce teściowej siedzieć na głowie . Siedzimy sobie , robimy porządki w szafach( ile znalazłam skarbów dziewczyny 😍), oglądamy stare zdjęcia .. moja mama była taka torpeda , ze sama bym się za nią oglądała na ulicy 🤪 czekamy na rozwój sytuacji, ho póki co nie możemy wrócić do Holandii . Niby od 29go są już loty , ale jak się sytuacja potoczy - czy przedłuża zamknięcie granic, czy Holandia nie zamknie swoich ... jedna wielka niewidoma .. moje wizyty odbędą się przez skype, ale nie sadze żebym zaczęła teraz stymulacje ... ale ile to wszystko potrwa ??!!!!ahhhhh życie potrafi zaskakiwać ... świat stanął na głowie .. utarło nam wszystkim nosa .. jednak człowiek nie jest takim mocarzEm świata .. jeden maleńki wirus położył cały świat .. może to lekcja dla nas wszystkich - więcej pokory, nie jesteśmy niezniszczalni ... czytam Was dziewczynki i trzymam kciuki 😘😘😘😘 @bazylia128 za Ciebie bejbe zwłaszcza 🥰

Wczoraj wróciłam ze szpitala Borowska Wrocław gdzie miałam robioną amniopuncje. Przyjęli mnie na oddział we wtorek a w środe po 9 robili amniopuncje i wypisali po 13. Nie chciałam tam dłużej siedzieć. Pierwszego dnia badania ciśnienia, pobranie krwi, usg i 2 wywiady lekarkie. Drugiego dnia usg, badanie moczu i amniopuncja. Po amnio leżenie dwie godziny, usg bobasa czy u niego wszystko dobrze, rozmowa z lekarzem i pod warunkiem że nic się nie dzieje do domu. Kontrolnie za 7 dni na usg u swojego lekarza prowadzącego. Badanie do przeżycia, mało przyjemne. Informacja od lekarza płyny płodowe ładne. Wynik 100 % pewności, wykrywa 7 chorób i oczywiście płeć dziecka 😁. Ryzyko powikłań wynosi 1:1000 przy stosowania usg. Czas oczekiwania na wynik 3 tygodnie. Przy okazji dowiedziałam dlaczego jest tak ważne picie 2 litrów wody dziennie ja niestety mam z tym problem 😢. Gdy mało pijemy mamy mniej wód płodowych i dziecko mam mniej miejsca. Widziałam na usg dzień przed punkcją jak się ta ilość zmniejszyła gdy piłam jej za mało. Dodatkowo mniejsza ilość wody to bardziej zagęszczony mocz i bakterie pozostają w organizmie, nie wypłukujemy ich i mamy zapalenie 😞. Więc dziewczyny pijemy dużo wody 😁🙏. Teraz czas oczekiwania najgorszy. Pozdrawiam i ściskam 💋

Aaaaa u nas niezbyt wesoło 😔u teściowej wykryli kilka dni temu raka piersi .. byli wczoraj u onkologa i musza zrobić konsultacje z kardiologiem .. W szpitalu czeka się miesiąc na wizytę .. a teraz nawet nie chcemy jej narażać na wizyty w szpitalu ze względu na corone ./ szukamy prywatnego kardio w okolicach Opola ... także nie jest kolorowo .jestem u Mamy , bo nie chce teściowej siedzieć na głowie . Siedzimy sobie , robimy porządki w szafach( ile znalazłam skarbów dziewczyny 😍), oglądamy stare zdjęcia .. moja mama była taka torpeda , ze sama bym się za nią oglądała na ulicy 🤪 czekamy na rozwój sytuacji, ho póki co nie możemy wrócić do Holandii . Niby od 29go są już loty , ale jak się sytuacja potoczy - czy przedłuża zamknięcie granic, czy Holandia nie zamknie swoich ... jedna wielka niewidoma .. moje wizyty odbędą się przez skype, ale nie sadze żebym zaczęła teraz stymulacje ... ale ile to wszystko potrwa ??!!!!ahhhhh życie potrafi zaskakiwać ... świat stanął na głowie .. utarło nam wszystkim nosa .. jednak człowiek nie jest takim mocarzEm świata .. jeden maleńki wirus położył cały świat .. może to lekcja dla nas wszystkich - więcej pokory, nie jesteśmy niezniszczalni ... czytam Was dziewczynki i trzymam kciuki 😘😘😘😘 @bazylia128 za Ciebie bejbe zwłaszcza 🥰
Jejku tak mi praykro bo jedank kazda choroba to bardzo wielkie zlo ;( Tym bardziej w takiej sytuacji ;( Jak bylam juz po narkozie to przysluchalam sie rozmowie anestazjologa z innym lekarzem. Mowil ze bedzie bardzo duza umieralnośc i juz nie tylko z powodu corona jak innych schorzen bo wirus bedzie bardzo oslabial organizmy ludzi z przeroznymi schorzeniami i bedzie potegowal objawy! Ja caly czas sie martwie o moich rodzicow zwlaszcza o moja mame bo jest 3 lata poz rozleglym zawale i to zostawiloduzy slad w jej organizmie... Nigdy tak dlugo sie nie widzialysmy tylko dzwonimy. Nie chce zeby gdziekolwiek wychodzila a poa tym nie mamy z Łukazem pewnosci czy w klinice czegos nie zlapalismy ;( Trzymam za was kciuki i za twoja tesciowa jestem pewna ze sobie poradzicie bo jestescie bardzo ogarnietymi osóbkami ;)
Nasza @Lola83 caly czas z nami jest ale odezwie sie tylko wtedy kiedy ma na to ochote ;) i to jest fajne ;) Trzeba sobie na to zasłużyc zeby sie odezwala 😘😘😘 Co do perełek z szafy to oj tak znam to uczucie jak raz na pol roku robie w szafie porzadek ;) Brdzo bym chciala zebys juz niedlugo szukala ubran ciazowych ;)😘😘😘 I tak bedzie ;) Zobaczysz bedziemy to wspominac ;) Mam caly czas nadzieje ze jednak stymulacja sie odbedzie 😘😘😘😍😍😍

reklama
Do góry