reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witajcie w ten ciepły poranek.
Mikimo gratulacje i ja tez poproszę o fluidki. Miałaś podane 5 dniowe??
Gotadora wow z ciebie też nioska, a estradiol kosmicznie wysoki. Za środę trzymam kciuki.
Oskaa oczywiście &&&&&& za środową punkcję.
Martka stres który teraz przeżywasz, biedna jesteś. Już jutro testujesz, już jutro. Beta będzie dodatnia!!!!!!Musi być. Gdzie idziesz na badanie do Gyn?? Czy gdzieś u siebie. Rano będziesz robiła z moczu czy czekasz?? Jakiej klasy i ilo komorowe, ilo dniowe były twoje zarodki??

Cześć!
sony robię u siebie w szpitalu, bez sensu tłuc się do gyn.Zarodki ładne 3dniowe, 8A i 6 A,ale gwarancji za nie zero...nie wiem jeszcze,czy zrobię sikańca, czy nie :-(zdecyduję rano.na wynik bety i tak muszę czekać bo u nas robią te badania w nocy.

A w jakim mieście będziesz robić bete?? No gwarancji nie masz ale ja miałam 2 dniowe klasy 5A i 4A i embriolog mówiła że śliczne i bez fragmentacji.
Miałaś jakieś oznaki implantacji?

Ostatnia edycja:
sonydoczytałam, że miałaś bad gen. i masz większą dawkę kwasu foliowego, a jak do tego doszło?to jest jakiś zespół czy co?jakieś objawy z tym związane?panikuję:-(
A bete robię w bielsku, w wojewódzkim.

Ostatnia edycja:
Martka sama nie wiem, ja miałam robione IMSI. Może źle napisałam, chodziło że nie stwierdzono fragmenatcji komórek. Mój chłop miał robione kariotypy i badanie fragmentacji DNA plemników i wyszło że ma troszkę ponad normę. A czemu ja miałam robione 2 dniowe,a ty 3 dniowe nie mam pojęcia. Wcześniej myślałam, że wszystkim robią 2 dniowe.
Mam zwiększoną dawkę kwasu bo robiłam badania genetyczne na trombifilię i tam wyszło mi to.

Ostatnia edycja:
No a wyszło to tak.
Miałam 5 IUI z tego pierwsza zakończyła się wynikiem bety 17,44 która rosła ale mniej niż o 66% i doszło do poronienia. Lekarz stwierdził ciążę biochemiczną. Potem w trakcie @ miałam skrzepy krwi, co mnie zaniepokoiło. 3 iui też był wynik 13,44 ae w terminie dostałam @. Dr kazał zrobić badania na trombofilię i tam mi to wyszło. Biorę acard 75n i kwas foliowy 15mg. Po transferze też Fraxiparinę. Mówił też o badaniu kariotypów, a że chciałam to na nfz załatwić to musiałam iść na wizytę do poradni genetycznej.

reklama
sony a jak wpadli na to, że masz tą trombofilię?to ma związek z endometriozą?nigdy nie robiłam badań genetycznych, w gyn też mi nikt nic nie sugerował...a ja myślałam,że wszystkim podają zarodki 3 dniowe:-)

Do góry