reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mam znajoma która wcale nie czuła bolu i na moje pytanie czy ćmi ja podbrzusze to nawet nie znała tego terminu wiec pewnie nie przeżyła tego, a za chwile rodzi. U mnie brak mdłości, ale wciąż nie mogę umyć zębów na czczo. Po pracy czuje mega zmęczenie i ból pleców - a to dopiero początek.

Dziś pogadałam z mężem i będziemy robić raczej tylko badanie DNA płodu z mojej krwi - tzw NIPT, jest dokładniejsze niż to krew+usg, wole zapłacić więcej i mieć większa gwarancje (w Holandii NIPT to koszt 177€ a ten drugi 170€ także różnica żadna) w czwartek na wizycie konsultacyjnej podejmujemy już ostateczna decyzje - aczkolwiek boje się tego badania bo wiem ze jeśli wyjdzie zły wynik to przepłacze cała ciąże.
Mysle ze to dobry pomysł z tym badaniem. Jak tak poczytalam to pappa jest bardzo ryzykowna. Moj lekarz powiedzial ze jesli tylko fundusze pozwola to poleca te badanie dna wolnego plodu. I my bysmy tez sie zdecydowali. Konkretnie na SANCO. Robila któraś?
Zastanawiam sie tylko dlaczego te badania dna wolnego plodu sa zalecane po in vitro? Gdzie o tym czytalam tak wlasnie bylo napisane.
Artemidka głowa do góry! Juz niedlugo 2trymestr to moze troszke odetchniemy...

Cześć. Dzięki, że pytasz.
Ujowo.
Stracilam 250 zł. Na czekałam się godzinę pod gabinetem i dalej g... No wiem.
Dostałam namiar na super endokrynologa i tyle.
No i szczegółowe naprawdę badanie. Ginekologicznie to na lewym jajniku torbiel oczywiście.
Na prawym super zawodniku, jak to ujął gin, około 10 oocytów. Widocznych, bo mówi, że jeszcze pewno pochowane.

Ech. Fredka. Mówię Ci jestem zła i zrezygnowana.
Choć przy tym co się dzieje, to UJ wie czy nasze planowanie cokolw da. Bo nie wiadomo czy człowiek dożyje. I teraz to już nie czcza gadanina.

A gdzie ten super endokrynolog to gdzie? Za górami, za lasami czy w twojej okolicy?
To najpierw musisz tego lekarza zaliczyć i dopiero zielone światło?
Prawy jajniczek pięknie pracuje [emoji3590]. A co z torbielą?
Normalnie 100 pytań do[emoji12]

A gdzie ten super endokrynolog to gdzie? Za górami, za lasami czy w twojej okolicy?
To najpierw musisz tego lekarza zaliczyć i dopiero zielone światło?
Prawy jajniczek pięknie pracuje [emoji3590]. A co z torbielą?
Normalnie 100 pytań do[emoji12]
Torbiel 3cm, więc mówił, by nie usuwać, bo ten jajnik i tak w zrostach. A lekarz blisko👍

Nie wytrzymalam i zadzwonilam do Gamtey. Powiedziala ze pracuja normalnie i wizyty tez nie bede przekladane, wszystkie zabiegi tez beda sie planowo odbywac ;) JAk ja dalej ciagnelam to powiedziala ze na ten moment nie planuja zadnych zmian...
No widzisz, głowa do góry [emoji846]. Już blisko, dasz radę [emoji8]

Mam znajoma która wcale nie czuła bolu i na moje pytanie czy ćmi ja podbrzusze to nawet nie znała tego terminu wiec pewnie nie przeżyła tego, a za chwile rodzi. U mnie brak mdłości, ale wciąż nie mogę umyć zębów na czczo. Po pracy czuje mega zmęczenie i ból pleców - a to dopiero początek.

Dziś pogadałam z mężem i będziemy robić raczej tylko badanie DNA płodu z mojej krwi - tzw NIPT, jest dokładniejsze niż to krew+usg, wole zapłacić więcej i mieć większa gwarancje (w Holandii NIPT to koszt 177€ a ten drugi 170€ także różnica żadna) w czwartek na wizycie konsultacyjnej podejmujemy już ostateczna decyzje - aczkolwiek boje się tego badania bo wiem ze jeśli wyjdzie zły wynik to przepłacze cała ciąże.
Kupsobie detektor tętna płodu. Niby łapie od 12 tyg ale wiem ze nawet ok 11 tyg. Postaraj sie wyluzować i nie uprawiaj czarnowidztwa. Co maja powiedziec te które wcale nie mają objawów ciąży. Objawy są, przechodza, potem znowu itd az do 40 tyg zgaga. Także ciesz sie, ze dobrze sie czujesz i wierz w swoje dziecko.

reklama
Do góry