reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jaki tam chudzielec. Moja mama do mnie " zaraz zaczniesz tyc. Zobaczysz. Będziesz wazyla 80kg". Taka mam mamusie pocieszajaca [emoji23][emoji1787]
Musiałam zaplesc dobierane bo znowu poszlam spac w mokrych włosach.. sobie wyobraź jakie mam wtedy kongo na glowie [emoji23][emoji1787]
Słuchaj Mamy 😘Mama wie , co mówi 🤰🏼

Łoooo matko jak to możliwe to już poziom szkodliwy [emoji3064][emoji3064] ja brałam zastrzyki 100 tysięcy jednostek raz w tygodniu przez 3 miesiące i do 45 jedynie skoczyło. Przy mojej suplementacji badając regularnie poziom utrzymuje się 50-60 także optymalnie. Może ten drugi wynik masz w innych jednostkach ? Bo w tysiącach to jeszcze nie słyszałam [emoji3166][emoji6]
U nas w labo norma jest do 100, więc było w górnej granicy.

Jaki tam chudzielec. Moja mama do mnie " zaraz zaczniesz tyc. Zobaczysz. Będziesz wazyla 80kg". Taka mam mamusie pocieszajaca [emoji23][emoji1787]
Musiałam zaplesc dobierane bo znowu poszlam spac w mokrych włosach.. sobie wyobraź jakie mam wtedy kongo na glowie [emoji23][emoji1787]

Znam ten ból spania w mokrych włosach a rano "WTF? Co tu się zadziało na tej głowie?" 😂

Mój tata już do mnie mówi "przesuń się grubasie", a ja mu mówię, że sam jest grubas bo ma ciążę spożywcza (serio, ma brzuch jakby zaraz miał zacząć rodzić). 😂

Dziewczyny poradzicie jakie badania zrobić ,żeby sprawdzić czy wszystko jest ok przed przystąpieniem do stymulacji . W Holandii zbadali podstawowe rzeczy progesteron , TSH itd . Chciałbym tez zrobić ta krzywa cukrowa .🙏🏼🙏🏼Help

Dopadło mnie zwątpienie.[emoji853][emoji853] Nie wiem jak to napisać żebyście mnie dobrze zrozumiały. Zawsze wiedziałam że będę mieć dzieci, chciałam tego. To takie normalne dorastamy dobieramy się w pary i robimy dzieci. Oglądałam ostatnio chyba w ddtvn o rodzenstwie z duża różnica wieku coś koło 18 lat np. I ta dorosła już siostra się wypowiadała za lubi przychodzić i bawić się z bratem ale na dłuższą metę by tak nie mogła bo jak mieszkają z narzeczonym to mają w domu ciszę i spokój. I tak sobie pomyślałam że to tak jak ja, jak my. Lubię chodzić po znajomych i rodzinie bawić dzieci a potem wracać i mieć spokój. I tak sobie myślę po co mi te kupy, rozstępy i nie przesłane noce? Chyba już wariuje. Do tego siostra mi wmawia że nie mogę mieć dzieci bo się za bardzo staram. Ze powinnam wyluzowac. Czy ktoś to naukowo udowodnił ze osoby które bardzo chcą dzieci nie mogą ich mieć? A może jak powiem że nie chce mieć dzieci to się uda??? No to wysmecilam swoje, idę spać.
No tu piszesz o psychice, więc tak, jest udowodnione naukowo że nastawienie ma wpływ na zajście w ciążę. Też dorobiłam sobie na koniec taką teorię, mózg się broni żeby się nie zamęczyć.

reklama
Do góry