reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ale to brzmi optymistycznie ... 🤦🏼‍♀️
Nie zamartwiaj się na zapas. Łożysko przodujące to tak od 20 tc . Większość kobiet nawet jeśli je ma nie ma aż takich problemów. Tamta dziewczyna była jedyną z tym problemem. Większość to szyjki,.uciekające wody, białko w moczu, ciśnienie.
Z każdym dniem łożysko powinno się podnosić. Na pewno powinnaś wypoczywać i nie martwić się na zapas.

reklama
Bardzo ładny i dobry wynik.
W progesteronie nie chodzi o tym, że im wyższy tym lepszy ;) jak jest powyżej 20 to jest to wystarczająca wartość dla podtrzymania i rozwoju ciąży, mi przy ok 70 pani Doktor kazała zmniejszyć dawki progesteronu więc jest bardzo dobrze, nie zamartwiaj się tylko ciesz ☺
Mi też właśnie powyżej 70 lekarz zmniejszył leki, znaczy skasował prolutex ☺️

Siedzę i ryczę w samochodzie czytając Wasze słowa [emoji24] tak nie tego się spodziewałam. Dużo więcej suplementów niż ostatnio, większa świadomość, jakaś aktywacje oocytów wzięłam a tu gorzej niż ostatnio [emoji15] Czy ta endometrioza po kilkunastu latach tak osłabiła te jajca... jakoś się trzymalam jak rozmawiałam z embriologiem, ale jak zobaczyłam, że to oni dzwonią do mnie to wiedziałam, że coś nie tak. No nic jutro mam nadzieję będzie lepiej i ta dwojeczka też zostanie zamrożona. Trzeba brać dupę w troki i na siłownię. Nie ma, że boli. Chociaż na razie to przy marszu chyba się przewroce [emoji15] Jestem taka osłabiona jak po grypie jakiejś.
Niestety tak, endomenda oslabia jakosc jajek, zwlaszcza jesli nie jestes na hormonach i masz normañnie okres. Ginekolog powinien przepisac tabsy i pilnowac zeby nie bylo okredu, zeby endomenda nie szalala i nie robila zniszczen.
Trzymamy kciuki za kropki [emoji110][emoji110]

Ale po co Ty ten prog badasz babo? Za duzo masz hajsu czy po prostu Ci sie nudzi? [emoji12][emoji12]
Wez nie denerwuj kropka, siedz na dupsku i nie wymyslaj. Wszytsko jest dobrze [emoji12][emoji23]
No bo mi kazal na wizytę zmierzyć;) dzis byłaby wizyta. Zrobilam tez aby sprawdzić czy gdybym nie dostała prolutexu to chcialam to niego pisać o zamianę.

Jest bezpiecznie[emoji4]Takim poziomem absolutnie nie powinnas się martwić.
Chcialam sprawdzić w Twoich postach ile bierzesz (bo moja pamięć nie jest taka jak u @bazylia128), ale utknęłam w morzu postów i nic nie znalazłam [emoji85]
Ja mam brać teraz tylko 3x2 luteinę 100, a tak naprawdę biorę te luteinę 100 od początku w dawce 3x3. Prolutex mam odstawiony i patrząc na dzisiejszy wynik, to już tak zostanie.
3x2 luteina 100
3x2 luteina 50
3x1 duphaston
1x1 prolutex.
Dziękuję. Uspokoilyscie mnie. ;)

Bardzo ładny i dobry wynik.
W progesteronie nie chodzi o tym, że im wyższy tym lepszy ;) jak jest powyżej 20 to jest to wystarczająca wartość dla podtrzymania i rozwoju ciąży, mi przy ok 70 pani Doktor kazała zmniejszyć dawki progesteronu więc jest bardzo dobrze, nie zamartwiaj się tylko ciesz [emoji3526]
Donrze to przeczytać ;)

Proszę Was i kciuki. Niestety z moich 7 zarodków na ten moment został zamrożony tylko 1. Na 2 zarodki jeszcze czekają, ponieważ sa jeszcze morula ☹️ Jakaś byłam taka spokojna o te zarodki i poszło jak zawsze. Mówiłam sobie, że nasze pierwsze dziecko po prostu chce mieć rodzeństwo i stąd ta kolejną stymulacja. A dobrze jeśli w ogóle się uda 😳 Podcięło mi to skrzydła ☹️
Jezu, to jest jakaś masakra... tez mam odroczony transfer i tez będą hodować do 5tej doby. Okropnie się stresuje. Jutro punkcja....

Siedzę i ryczę w samochodzie czytając Wasze słowa 😭 tak nie tego się spodziewałam. Dużo więcej suplementów niż ostatnio, większa świadomość, jakaś aktywacje oocytów wzięłam a tu gorzej niż ostatnio 😳 Czy ta endometrioza po kilkunastu latach tak osłabiła te jajca... jakoś się trzymalam jak rozmawiałam z embriologiem, ale jak zobaczyłam, że to oni dzwonią do mnie to wiedziałam, że coś nie tak. No nic jutro mam nadzieję będzie lepiej i ta dwojeczka też zostanie zamrożona. Trzeba brać dupę w troki i na siłownię. Nie ma, że boli. Chociaż na razie to przy marszu chyba się przewroce 😳 Jestem taka osłabiona jak po grypie jakiejś.
Aaaa i tez mam endometriozę. IV stopień. To moja trzecia procedura. 2 poprzednie to totalne klapy...

reklama
No dziewczynki wyszłam i jestem pod wielkim wrażeniem !!!!! Kazał mi jeszcze zrobic ANA jak będzie dodatnie to jeszcze ANA 3 zalecenia wyślę na maila! Tez tak miałyście???? Mam mało DS 2 imlantacyjnych brakuje mi 3 w związku z tym accofil podskórnie i co 3 dni morfologia a pozostałe badania jak się wyraził nie najgorzej miesiąc przed transferem immunosupresja mocniejsza lub słabsza w zależności od ANA! I heparyna tez ! Kurczę czuje się jak bym dostała gwiazdkę ze nie muszę tych immunoglobulin mieć 😄😄😄

Do góry