reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ty się nie łam i nie nastawiaj negatywnie bo wpierdziel dostaniesz.
Poproś o ten Encorton, nie zaszkodzi.
Tu masz linka gdzie opisują jak krowie na rowie
ja zawsze mialam encorton do transferu na 5 dni przed i po do bety tak profilaktycznie ale moze trzeba cos zwiekszyc ;)

No ja jestem takim właśnie przypadkiem- miałam niewydolność łożyska i od 21 tc do 36 spędziłam w szpitalu na sterydach wyszłam z waga 115 kg a przed ciąża ważyłam 65. Masakra dziewczyny to jest!!! Jak wychodziłam a był to listopad to miałam sandały mojego męża bo w swoje buty się nie zamieściłam!!! Przeżycie nie do pozazdroszczenia!!! Ale na szczęście młody zdrowy wiec jest ok [emoji846]
No ale widzisz, u Ciebie to była choroba a tam lodówka...

Pierwsza stymulacja
Pierwszy cykl, to byl fostimon/cetroide w 8 dniu cyklu zwiekszyl fostimon z 75 na 150 pecherzyki niestety nie urosly, dzis 8 dzien cyklu, przyjmuje bemfola 150 i gonapeptyl od 5 dnia cyklu dawka bemfoli zwiekszona do 225. Amh moje 0.3. Dzis monitoring i pecherzyki stoja w miejscu 4mm
Przepraszam jeśli napisze coś nie tak bo nie jestem specjalistka ale wydaje mi się ze przy tak niskim AMH to dawki powinny być o wiele większe ja przy AMH 4,6 miałam wyższe dawki i urosło 21 pęcherzyków. W jakiej klinice się leczysz ?

Pierwsza stymulacja
Pierwszy cykl, to byl fostimon/cetroide w 8 dniu cyklu zwiekszyl fostimon z 75 na 150 pecherzyki niestety nie urosly, dzis 8 dzien cyklu, przyjmuje bemfola 150 i gonapeptyl od 5 dnia cyklu dawka bemfoli zwiekszona do 225. Amh moje 0.3. Dzis monitoring i pecherzyki stoja w miejscu 4mm
Jeszcze bym spróbowała kilka dni na wiekszej dawce. Jak 3 dni na 225 nie idzie to jeszcze ze 2-3 dni na 300. Jak teraz sie nie uda i nie urosną, to juz kolejny cykl albo od razu na większej dawce albo zmiana leku. Bo faktycznie jakby nie reagujesz.
Widzisz, Ty masz niskie amh, ja wysokie. Ani jedna ani druga sytuacja nie jest komfortowa do stymulacji.

Ostatnia edycja:
Tak dziewczyny, jadę jutro do Paśnika!!!
Zobaczymy co powie i zaleci ale i tak będę miesiąc do przodu [emoji7]
Rozmawiałam z Necia przez telefon i wstydziłam się jak młoda [emoji23][emoji23][emoji23]. Cała się spociłam[emoji23]
Kuźwa, piękny dzień dziś [emoji2][emoji2][emoji2]
Super[emoji3] dawaj znać co powie[emoji3]

Warto. Bo jak się okaże ze masz jakiegoś polipa (jak ja miałam) to Ci usuną i po sprawie. Najlepiej, żeby okazalo się ze jest, czysto. Wtedy wiesz ze zadnych fizycznych przeszkód nie ma. A leczenie immuno na nic jak bedzie jakaś przeszkoda. Wiec wg mnie warto.
Porozmawiam z lekarzem . Niech on podejmie decyzję. Trudno jak trzeba bedzie czekac to poczekam.

reklama
Do góry