reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

W ogrodzie to mogę ryć od rana do wieczora [emoji3590]. Kocham to [emoji3590]
Na zdjęciu moje najładniejsze miejsce, reszta to taki chaos do poprawki[emoji12]
Taras oczywiście z czerwonej cegły dziewczyny [emoji12]Zobacz załącznik 1083432Zobacz załącznik 1083438

Ale Ci zazdroszczę takiego pięknego ogrodu i ręki do roślin 😄 Wy tu wszystkie takie utalentowane - jedne szyją, inne robią lalki, fryzury, przetwory, placki, sadzą kwiatki, a ja jeszcze jakoś swojego talentu nie odkryłam 😂😂😂

reklama
Nie caluj. Toxo jest naprawde bardzo grozne. Nikt nie mowi, ze masz kota wyrzucic, ale musisz uwazac. Nosisz pod sercem skarb, o ktory musisz dbac. Ja tez nie przechodzilm toxo i moja gin na kazdej wizycie bardzo mnie uczula tak na koty jak na surowe mieso i ryby.
Oczywiście,że będę uważać;) ryb nie jem w ogóle, nie lubię. Mięska jem malo,ale jak już robię to pilnuje,żeby było zrobione do końca. Chyba zakupie zapas rękawiczek w aptece i jak będę mięso szykowała to też w rękawiczkach. ;)

[emoji173][emoji173][emoji173] Jestesmy po wizycie i nawet już po obiedzie.
Kropus jest i ma się dobrze [emoji7][emoji7][emoji7] gorzej z jego matką, bo ciągle jeszcze popłakuje. Kropus dobrych wymiarów, pęcherzyk zoltkowy z którego czerpie energię również prawidłowych wielkości. Serduszko bije prawidłowo 131. Nawet je slyszelismy;)
Jak zaczelam płakać na fotelu tak do końca wizyty leciało. Z tego wszystkiego nie zadalam lekarzowi żadnego pytania. Mężowi tez łezka poleciała ale się trzymał. A lekarz twardy jak skala. Nawet mu powieka nie drgnela. Widział, ze mi leci więc konkretne komunikaty mi przekazywał A na koniec powiedzial "wszystko jest dobrze". Dziś znów plamilam, na usg nie widzi nic co mogłoby to powodować. W związku z tym zmniejszył mi heparynę z 6000j na 4000j. Wszystkie inne leki bez zmian. Nie przyznała się,ze jem metformine. Chyba zacznę z niej schodzić, jedząc ja co drugi dzien przez tydzień. Cukier powiedzial,ze dobry. Zapytal czy normalnie pije i nie wymiotuje.w związku z czymś tam w morfologii. Ja podpisałam glowa,ze nie i tyle. Tarczycy powiedzial,ze ok i dalej ta dawkę eryttoxu co mam. Powiedzial,ze w zwiazku z plamienia i oszczędny tryb zycia, zero wysiłku, ćwiczeń i sexu . Krótkie spacery i to kolo domu. I powiedział do mnie,że 2 tyg zwolnienie daje, na co ja,ze mam zwolnienie ze szpitala do 28. To Powiedział,że następną wizyta w takim razie 3.marca i on ni da zwolnienie. Na co ja, chciałam juz mowic,ze no jak....A on od razu "Ja tak mówię. Zwolnienie". No i koniec. Balam sie odezwać A mój mąż z tego powodu zadowolony i powiedział,ze ze mną trzeba krótko.. także @bazylia128 prosze o dopisanie do kalendarza 03.03 wizyta w klinice i 30.03 badania prenatalne. A o i jeszcze mi powiedział, ze w zwiazku z tym,ze nie miałam toxo to mam uważać, zero kontaktu z kotami i dochodami i muszę ja zbadać w 20 i 30 tyg ciazy i tego pilnować. A na koniec pokazuje Wam nasz CUD[emoji173] i dalej wyje.Zobacz załącznik 1083507Zobacz załącznik 1083508

Cudownie ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ to musi być wspaniałe uczucie 🥰🥰🥰🥰 i słuchaj lekarza :)

Dziękuję [emoji8][emoji8] dziś 8 dzień stymulacji, około 8 pęcherzyków w miarę równo rośnie 16-18 mm, są jeszcze jakieś mniejsze. Estradiol trochę mały 951 pg/ml [emoji2955], progesteron 0,5 ng/ml, mam nadzieję, że estradiol podskoczy i komórki dojrzeją, póki co w poniedziałek kolejne usg i zobaczymy, jeśli będzie ok to prawdopodobnie w środę punkcja. Ale stres już się pojawił, tak bardzo chcę, żeby było więcej dojrzałych komórek, bo nasienie słabe, trzymajcie kciuki [emoji3059]
Jeszcze do środy urosną, nie denerwuj się [emoji846]

Ale Ci zazdroszczę takiego pięknego ogrodu i ręki do roślin [emoji1] Wy tu wszystkie takie utalentowane - jedne szyją, inne robią lalki, fryzury, przetwory, placki, sadzą kwiatki, a ja jeszcze jakoś swojego talentu nie odkryłam [emoji23][emoji23][emoji23]
Nie ma czego zazdrościć, serio - pokazałam najładniejsze miejsce a reszta jest o wiele, wiele gorsza. Też byłam kiedyś zielona a wszystkiego się nauczyłam z forum ogrodniczego.
Psy sikają na trawę, kopią dziury i łamią rośliny. Wszędzie mam jakieś tyczki i paliki, żeby to jakoś uchronić.
Moje piesy mają kojec, ale ja ich nie trzymam w zamknięciu. Tylko jak ktoś przyjdzie to wtedy je zamknę. A tak to latają i robią sajgon na ogrodzie.
A ty napewno masz do czegoś talent, tylko nie przywiązujesz do tego uwagi [emoji8][emoji8][emoji8]

A gdzie mieszkasz ? UK, dobrze pamiętam? W większych miastach są kliniki IVF, tam jak zrobisz betę to wynik będziesz mieć popołudniu
Dacie wiarę, że zadzwonilam do kliniki in vitro powiedzieli mi że jak nie jestem ich pacjentka to niestety nie zrobię u nich bety 😅 więc zadzwonilam do GP, powiedziała że muszę się umówić na wizytę najpierw😅
więc zadzwonilam do polskiej przychodni, tak samo wizyta lub skierowanie.... Na betę 🤣 skierowanie😂 tłumacze babie że jestem po in vitro i potrzebuje tylko zrobić bete, że to chyba jakis żart, że nie będę płacić 120f żeby dostać skierowanie....
Więc znalazłam w końcu inna klinikę jadę w poniedziałek na 12, i wyniki tego samego dnia... Z tym ze 95f, za HCG, progesteron I estradiol.... Kocham UK!!!

reklama
Dziewczyny, a ile się czeka na te Kiry, cytokiny, ANA, ASA? Już czekam 3 tygodnie a Paśnika o to nie zapytałam[emoji848]

Robiłaś w apc w łodzi? Już powinny być. Ana i asa jakoś wcześnie miałam, po kilku dniach chyba, cytokiny robiłam w Łodzi i chyba max 15 dni roboczych, ale były wcześniej, a kir chyba około 10 dni (ale nie w Łodzi)

Do góry