Aaaanna
Fanka BB :)
Ciekawe dlaczego ten encorton bo z zespołem antyfosfolipidowym to wiąże się zakrzepica naczyń łożyska więc heparyna która bierzesz tak wcześniej czytałam jak najbardziej. Może jakoś przeciwzapalnie ten encorton działa? A będziesz to kiedyś w trakcie ciąży odstawiac? Przepraszam że tak dumam i pytam jak nie chcesz odpowiadać to nie musisz. Ja się zastanawiam nad sobą po prostu.[emoji3]
Ja też robiłam badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i wątpliwe dodatni mam tylko antykoagulant tocznia (do powtórki) a przeciwciala ujemne i w sumie nie wiem czy powinnam ewentualnie brać heparyne.
Ja też robiłam badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i wątpliwe dodatni mam tylko antykoagulant tocznia (do powtórki) a przeciwciala ujemne i w sumie nie wiem czy powinnam ewentualnie brać heparyne.
Nie wiem w sumie... procz trombofilia nie miałam zbadanego nic z immunologii. Kiedyś robilam przeciwciała antyfosfolipidowe i jedno mialam zle, ale nie powtórzyłam tego po 12 tyg A i temu lekarzowi o tym nie mowilam. Encorton wlaczyl mi w 2 transferze, wtedy 10mg . Beta nie drgnela. To w 3 podwoil dawkę. Myślę,że podejrzewał,ze tutaj trzeba uderzyć. Dal profilaktycznie chyba.