reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
martka-witaj w naszym gronie, fajnie że do nas dołączyłaś. W Mysłowicach jest Novomedica i ja tam miałam 2 próby, niestety nieudane. Teraz zmieniłam na Gyncentrum, czekamy na wyniki kariotypów i spróbujemy ponownie. Może dr M, będzie miał więcej szczęścia do nas ;-)
Faktycznie aduś należy się lanie, ale może to jej sposób-panikuje, żeby się miło zaskoczyć

martka ja się leczę we Wrocławiu. Stymulacji nie ma co porównywać, bo każda jest dobierana indywidulanie.

masia123, ja wybrałam Gyn, bo znalazałm sporo negatywnych opinii o Invimedzie i chyba ciut w gyn są niższe ceny...
Miałam przyjemność wizyty praktycznie u każdego lekarza w Gyn, dr Mercik robił mi 2 razy IUI i transfer.Znam 2 dziewczyny z bociana, które po jego transferze są w ciąży, więc...zaciskam kciuki, za siebie oraz wszystkie oczekujące:-)
nurtuje mnie ta implantacja, skoro punkcja była we wtorek (to zapłodnienie też) a w piątek transfer 8 i 6-ciokomórkowca, to implantacja powinna być w 5 -6 dpt?tak?

Aduś, a to przesłanie dla Ciebie. Wydrukuj sobie i powieś w widocznym miejscu i powtarzaj jak mantrę.
654f376b7e.png

Martka niestety nie można dokładnie określić kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka, byłoby cudownie wiedzieć wszystko, ale niestety ....mi dr po transferze 2 dniowych zarodków powiedział,że wszystko powinno się wyjaśnić w ciągu pierwszych 4 dni po transferze, po podaniu blastocyst - w ciągu pierwszych dwóch dni - dlatego pierwsza weryfikacja w niektórych klinikach jest 3 dpt, ale zarodek zagnieżdża się od 6 do 12 dni po zapłodnieniu, dlatego jest to indywidualna sprawa każdej z nas

Aduś normalnie mam ochotę Ci nakopać. Beta przyrasta prawidłowo, przestań się w końcu tak stresować, przecież to nie służy ani Tobie ani maluchowi. Wszystko będzie dobrze.... jest dobrze !!!!!!!!!!!!!

Witaj Martka, życzę Ci, aby Twoje marzenie za kilka dni się spełniło, aby beta była wysoka i II piękne kreski na teście. Co do plamienia to ja nie miałam żadnego, moje zarodki były 8 i 9 komórkowe, podejrzewam , że do implantacji doszło 4 dpt lub 5dpt. Jeden maluszek został :-)

adus, ja bym była szczęśliwa jeśli za parę dni miałabym taką betę! Bądź dobrej myśli i czekaj cierpliwie. To normalne, że po tylu przejściach masz mieszane uczucia i się boisz. Jak każda z nas! Ale głowa do góry! To dobry wynik!!

A ja dzisiaj miałam fajny dzień. Rano na pobraniu krwi pielęgniarz powiedział mi, że na pewno dostanę jeszcze trzy zastrzyki bo jeśli w Niedzielę komórki miały tylko 12mm to trzeba poczekać. A później na USG okazało się, że mają już 19mm! Dostałam jeszcze jeden zastrzyk i jutro znowu krew i USG.. może w piątek punkcja :)
Wynik progesteronu mam ponad 900, to chyba dobrze?

reklama
domat za pechołki &&&&&&&&&&&&&&& zeby jeszcze pięknie rosły i dojrzewały :-)
Co do wyniku progesteronu, to nie wiem, nie znam się...

Do góry