reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Agapl ja niestety nie wiem czemu, nie spytałam, ale i przy pierwszej stymulacji miałam i teraz, jednak przy pierwszej miałam robić wszystkie zastrzki na raz, wieczorem , około 20stej -21szej. Teraz mam gonapeptyl co drugi dzień i od razu dr mówiła,że mam to brać rano, aby nie brać wszystkiego na raz na wieczór. Plus przed wizytą badanie krwi w godzine po podaniu zastrzyku właśnie zgonapeptylu. Od jutra mam codziennie już robić ten zastrzyk.

Gonapeptyl:

Działanie: Syntetyczny analog gonadoreliny (LH-RH), charakteryzujący się dłuższym okresem półtrwania oraz większym powinowactwem do receptora. Podanie preparatu w pierwszej fazie stymuluje przysadkowe wydzielanie hormonów LH i FSH, a następnie dochodzi do zwiększenia progu wrażliwości przysadki i zmniejsza wydzielanie gonadotropin. W rezultacie następuje zmniejszenie stężeń hormonów płciowych we krwi do wartości występujących po okresie wygaśnięcia aktywności gonad. Efekty te są przemijające.

Gonal

Działanie: Hormon folikulotropowy (FSH) otrzymywany metodą inżynierii genetycznej. FSH stymuluje dojrzewanie pęcherzyków jajnikowych i produkcję hormonów płciowych.Wskazania: Brak jajeczkowania u kobiet (w tym zespół policystycznych jajników), u których nie uzyskano odpowiedzi po zastosowaniu cytrynianu klomifenu. Stymulacja owulacji w ramach technik rozrodu wspomaganego (zapłodnienie pozaustrojowe, dojajowodowe podanie gamet oraz dojajowodowe podanie zygoty). W połączeniu z hormonem lutenizującym (LH): stymulacja wzrostu pęcherzyków u kobiet z poważnym niedoborem LH i FSH.

reklama
Agapl - mi zmniejszyli gonapeptyl (diphereline) ale bralam caly czas, zeby moj organizm sie nie wlaczal do stymulacji i zeby tylko lekami z zewnatrz ja kontrolowac - taki mi tlumaczyli. Ale moze to zalezy od protokolu - ja mam dlugi

Wanda, Sony zaciskam za Wasze punkcje &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Anna super, ze masz takie silne dzieciaczki. Te w brzuniu też na pewno już sobie uwiły piękny domek na 9 miesięcy :tak:

Ja jutro mam kontrolę i zobaczymy co dalej. Ciekawe jak tam moje pechołki? Bo jak na razie nic nie czuje.

Oskaa - trzymam kciuki za jutro! to ze nic nie czujesz to, wedlug mojego doktora, nawet lepiej. Bo jak mu powiedzialam ze czuje jejniki, to mi odpowiedzial, ze to dlatego ze musialam miec kiedys z nimi klopot, bo zdrowe jajniki stymulacje przechodza bezbolesnie. &&&&&

Ja tez mam dlugi protokol.
Wyglada to tak, na moj babski rozum,ze rano gonapeptyl ma wyciszyc oganizm a wieczorem menopur ma stymulowac pecherzyki do wzrostu.

Wanda :-) może dr ma rację, ja miałam kłopot z jajnikiem, był operowany, zostawili go kawałeczek ... ten jest słabszy, na poprzedniej stymulacji było w nim tylko 4 pęcherzyki, może dlatego tak się źle czułam - ale ( odpukać ) teraz dobrze się czuje, więc tak sobie dumam, że może z nim lepiej :sorry:

Anna kolejna cudowna wiadomość dzisiejszego dnia :-) jak się czujesz? trzymam kciuki &&&&

Dziękuję dziewczyny za kciuki i proszę o jeszcze. Punkcję mam w środę o 7:30, a dziś o 19:30 Ovitrelle. Brzuch mnie jakoś za bardzo nie boli, tak mnie zakuje od czasu do czasu.
Wanda idziemy łeb w łeb, 7 pęcherzyków i punkcja w tym samym dniu:):tak:

reklama
Właśnie wróciłam z pracy. Musiałam Was wszystkie przeczytać, by móc nareszcie wysłać gratulacje do Pingwinka :-D
Tak się cieszę i gratuluję z całego ♥ Teraz to już wszystko będzie po Twojej myśli :-)
A lekarzowi, to należy się porządny opr. Co za dziad jeden.

Do góry