reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Moje ty biedne kochanie [emoji3590]. Taka wiadomość jak zła beta, kazdej z nas podcina skrzydła [emoji17]. Ale minie kilka dni, lepiej się poczujesz, poczytasz nasze głupoty i znowu wróci wola walki i zapał. Daj sobie trochę czasu i popłacz w spokoju [emoji853]. Będzie dobrze [emoji3590]
Zgadza się ale już wiem chyba nie dam rady ... :(
Jestem wykończona i zrezygnowania, źle się czuje ze wszystkim...

reklama
Dziewczynki ja już po wizycie. Pan doktor bardzo zadowolona z dwóch pięknych blastek mówi ze są duże szanse na ciąże ale wiecie ja oczywiście już wypytałam o kolejna procedurę jakby była potrzeba to czy wtedy zaodnia wszystkie komórki i powiedziała ze tak [emoji110] wiec cieszę się ze w razie czego mamy jeszcze plan awaryjny ... tak bardzo bym chciała żeby ten pierwszy raz się udał [emoji3590][emoji3590] Nie zdecyduje się na podanie dwóch bo są najwyższej klasy wiec ryzyko bliźniaków i nie chce tracić jeden szansy [emoji6] ale jakoś mi lepiej jak dowiedziałam się ze jednak 11 było dojrzałych. Bo już myślałam ze nie mam dobrych jajeczek w ogóle i jest tam pusto. Gdyby tylko zapłodnili wszystkie to pewnie miałabym 5-6 zarodeczkow.
Kurde dziewczyny jakie to wszystko trudne ..
Mąż się cieszy z dwóch śnieżynek a ja idiotka już planuje jak sprzedać auto żeby mieć na kolejna procedurę [emoji24][emoji24]
Plisss niech mnie ktoś kopnie w dupsko albo pocieszy ze pierwszy transfer czasem się udaje [emoji3590]
Mi sie udal :)

Gratulacje, piękna historia i cudnie, że Wam się udało za pierwszym razem, to naprawdę w procedurze innvitro nie jest oczywiste ☺ jesteśmy w bardzo podobnym etapie, ja 12+5, wczoraj miałam prenatalne, na szczęście dzidziuś zdrowy.
A z wizytą u genetyka to nie martw się, po iewaz bardzo często skierowanie na takie wizyty ma za zadanie wykluczyć wady, a nie je potwierdzić więc mocno trzymam kciuki ✊ aby Wasze Maleństwo okazało się zdrowym, silnym człowiekiem i abyś zaczęła się już bardziej cieszyć ciążą niż się martwić 😘
Staram siebie przekonać, że to ryzyko wynika tylko z mojego wieku. Z usg wynika że wszystko jest wporzadku. Trisoma 21 ryzyko 1:162, trisoma 18 ryzyko 1:411, trisoma 13 ryzyko 1:1588. U mnie 12 tydzień +1

Staram siebie przekonać, że to ryzyko wynika tylko z mojego wieku. Z usg wynika że wszystko jest wporzadku. Trisoma 21 ryzyko 1:162, trisoma 18 ryzyko 1:411, trisoma 13 ryzyko 1:1588. U mnie 12 tydzień +1
Znam przypadek gdzie 1:4 dla trisomii 21 okazało się, że chłopczyk jest zdrowy :) to tylko statystyka pamiętaj. To oznacza że 1 na 162 dzieci z takimi wynikami urodzi się chore, a 161 dzieci z identycznymi wynikami będzie zupełnie zdrowe więc jak masz dobre wyniki z USG czyli kość nosową jest i mała przezierność karkowa to bądź dobrej myśli :) ✊

reklama
Do góry