reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jak byłam na ocenie po nie udanym transferze po miesiące to było w 14dc to miałam progesteron 1.47 i była owulacje ... może dlatego , powiedziała jak się zapytałam na co zastrzyki to że hormon i może się zagniezdzic
A przed transferem jaki miałaś progesteron?

Może umów się na rozmowę z embriologiem, bo jeśli do 3ciej doby były super i komórki embriolog ocenił dobrze to wygląda na winę nasienia... A jaka metoda zapladniali? Robili selekcję nasienia albo coś typu FAMSI/PICSI ? Wyszła u Was zła morfologia nasienia?

IMSI, więc teoretycznie plemniki bardzo dobrze prześwietlone. Paweł ma teratozoospermię, ale bierze pełen pakiet płodnościowy, q10 i lkarnitynę.

IMSI, więc teoretycznie plemniki bardzo dobrze prześwietlone. Paweł ma teratozoospermię, ale bierze pełen pakiet płodnościowy, q10 i lkarnitynę.
No właśnie IMSI nie jest aż tak skuteczne moim zdaniem, u nas coś tam było nie tak zbudowa nasienia i 2 procedury mieliśmy IMSI efekty były raczej takie sobie bo za każdym razem zaplodnilo się 9 komórek a do blastki przetrwały 2 a potem 3 i to różnej klasy.. Przy 3ciej procedurze zmienili metodę na FAMSI i efekty byly już lepsze 4 bardzo ładne blastki..

Ostatnia edycja:
U nas chyba będzie p.zda z tego wszystkiego. Z tych 5 zarodków niby mega hiper zajebistych od 3 do 6 doby został jeden... co kuźwa może być nie tak, że tyle wyginęło????

Już mi niedobrze jak myślę o tym transferze i następnym z jednym zarodkiem, gdzie miały być dwa.
A ja myślę że poczekaj. Jeśli zarodki nie przetrwały po 3 dobie znaczy że włączył się czynnik męski. Ten jeden, ktorego Ci podali w tej sytuacji ma większe szanse niż te hodowane w labie. Daj mu czas. Może się uda✊✊✊oby się udało.
A w razie W masz jeszcze jeden.

reklama
Do góry