reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny.
Ja jestem właśnie dziś po transferze 5 dniowego kropka. Trochę było kłopotów bo pierwszy po rozmrozeniu nie rokowal i trzeba było rozmrozić następnego.
Ale najważniejsze że teraz już jesteśmy razem. Teraz długie dni czekania i nerwów. Na razie cieszę się że oficjalnie jestem w ciąży [emoji3][emoji3][emoji3] oby już przez najbliższe długie 9 miesięcy.
Trzymam kciuki !!!!

reklama
Generalnie według mnie, wywiad z Gośka duzo lepszy niż ten dokument. Bardzo wzruszający ale delikatnie pokazujący procedurę in vitro. Nie pokazali tego jak jest to ciężkie, jak wiele trzeba przejść, odmówić sobie, jak bardzo się cierpi po niepowodzeniu i jakie sa relacje organizmu i wahania nastrojów podczas brania tych wszystkich lekow.. Może dlatego, ze wiele par by sie na to nie zdecydowało. Nie wiem. I zabrakło mi w tym dokumencie tego, co mamy tutaj na forum.. Czyli siły do walki i wsparcia. Tej determinacji, która mimo wszystko pcha nas do przodu. O kosztach, których wspomnieli, ze to między 10 a 20 tyś to też trochę jakby delikatnie. I mało. Przynajmniej w naszym przypadku. Ale cieszę się,że powstają takie dokumenty i żałuję,że puszczane są na programach, których nie wszyscy mają.. powinni to puścić na tv publicznej no ale wiadomo,że państwo nie pozwala.. wtedy trafiloby to do szerszej "widowni". Ja powiedziałam rodzicom,że będzie leciało i siostrze. Chyba wszyscy oglądali. Mam nadzieje,ze rodzice jeszcze bardziej zrozumieją, bo mama jak jej powiedziałam skomentowała, ze "Lepiej teraz nie oglądaj takich rzeczy". Jak dziś zapytala kiedy wyniki to sklamalam,ze w przyszłym tygodniu bo balam sie powiedziec,ze jutro... Ale oczywiście jutro dam znac czy się udało czy nie.
Maja pokazac ten dokument na tvn style pod koniec lutego. Wiec moze wiecej ludzi to obejrzy i bas zrozumie. Zgadzam sie z Toba ze brakowalo tam czegos. Przede wszystkim wsparcia ktore tak bardzo potrzebujemy. Wiekszosc moich znajomych ktorzy wiedza to twierdza zebysmy sie wkoncu poddali bo za duzo nas to kosztuje. Glownie im chodzi o pieniadze bo duzo sobie odmawiamy. Ale kasa raz jest raz jej nie ma. A dla nas jest najważniejsze zeby spełniło się nasze najwieksze marzenie...
Kochana trzymam ogromne kciukasy za Ciebie jutro. Czekam na dobre wiesci😘😘😘

Właśnie, bo ja rano będę zabiegana, a tu jutro ważny dzień dla naszej @Liliana87 😊
Nawet nie wiesz jak mocno będę zaciskać te kciukasy, żeby tylko był efekt😊
Bardzo bardzo Ci życzę jutro dobrych wieści!!! Wreszcie dobrych ❤Niech to dobro wreszcie do Ciebie wróci!!! A jak będzie dobrze to się popłaczę że szczęścia razem z Tobą🥰promise😊
Buziaki na dobranoc dla Was wszystkich😘

Na Weigla w szpitalu jest instytut immunologii i terapii doświadczalnej PAN i oni mają swoje laboratorium, tam też robią kiry. Z tego co mi wiadomo to jedyne takie miejsce we Wrocławiu, subpopulacje limfocytow robią też w synevo ale kirow już nie.

Dziękuję :-)
Ciekawe czy zrobią od ręki czy trzeba się umówić? subpopulacje już mam, teraz czekam na wyniki testu CBA i muszę jeszcze KIRy zrobić... Będę w środę właśnie we Wrocławiu i może uda mi się to ogarnąć :-)
wielkie dzięki :-)

Właśnie, bo ja rano będę zabiegana, a tu jutro ważny dzień dla naszej @Liliana87 [emoji4]
Nawet nie wiesz jak mocno będę zaciskać te kciukasy, żeby tylko był efekt[emoji4]
Bardzo bardzo Ci życzę jutro dobrych wieści!!! Wreszcie dobrych [emoji173]Niech to dobro wreszcie do Ciebie wróci!!! A jak będzie dobrze to się popłaczę że szczęścia razem z Tobą[emoji3059]promise[emoji4]
Buziaki na dobranoc dla Was wszystkich[emoji8]
Dziękuję kochana [emoji173] jak dobrze,ze ja Was mam [emoji173][emoji173][emoji173]

Troche sie boje ogladac po tym pustym jaju bo ja to sobie tak w glowie poukladalam no wiecie ze tam nie bylo zarodka ;( Gdzies jakos tak mi to dobrze wychodzi to moje tlumaczenie sobie o tym ze zupelnie pogodzilam sie z tym jakby to napisac zajsciem. Nie chce zeby mnie ktos wyprowadzil z bledu. Moj lekarz tez mi tak tlumaczyl.
Ja przegapiłam a tak się napalałam, trudno, i tak doskonale wszystko sprawdzamy na własnej skórze...

reklama
dopiero skonczylam ten wywiad ale dokumenty nie mam jak. Ciekawe czy bedzie na player. Bardzo mi sie podobal zwlaszcza koncowka. ale mialam wrazenie ze nie jedna z nas tutaj lepiej bys ie wypowiedziala i ma wieksza wiedze niz ona :-) :) Oczywiscie na wkurzalam sie opowiadala o AMH. Ja wiem ze to wazne no ale np w moim przypadku to jakis paradoks. Oczywiscie sluchalam jakim szla protokolem. Troche sie tez poddenerwowalam jak opowiadala w jakiej trzeba byc kondycji czy aby napewno jestem dobrze przygotowana jak ona opowiadala nawet o snie i jedzeniu miesa. Teraz bede miala wyrzuty nawet pijac kawe... Ale bardzo mi sie podobala ze dopinguje. Poczulam ze wlasnie tez tego potzrebuje, ze trzeba walczyc ze kazda kolejna proba prowadzi nas do sukcesu SUPER to wlasnie chcialam uslyszec :-) :)

Do góry