reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie. Ordynator zachwycony przyszedl do mnie na drugi dzien kiedy juz kontaktowałam, ze najciensza nitka mi go zszyl.
Wiesz, jak potem trafilam do Szczecina na laparoskopie aby sprawdzić co i jak to od razu kazali mi podpisać zgodę,ze jak będzie niedrozny to co usuną. Ja do mojej miejscowej gin A ona,ze absolutnie się na to nie godzić. Że wyciąć latwo A potem co? Że ma pacjentki z niedroznymi A zachodzą w ciaze. Napisalam odmowę. Jak sie okazało przyszli sie potem pytam który to był bo się Tak pięknie źrósl, ze nie poznali.. Ale jak byłam na warsztatach o niepłodności to tam lekarz z invimedu mowil,ze zawsze oni usuwają, bo one są niepewne i mogą potem wiecej szkód narobić.. A ja z tego wszystkiego zglupialam. Mam go i nie wiem czy dobrze czy źle,ze to mam. Mi sie ciaza umiejscowila na samym ujściu jajowody, tuż przed macica.. Może dlatego udalo sie to uratować.
No mnie niestety wycieli obydwa bo na drugim był wodniak.. Nie podpisywalam żadnej zgody.. bez pytania sami podjęli decyzję.. Stwierdził prze In vitro nie potrzebuje.. Gdybym miała wybór nie zgodzilabym się, nikt mi go nie dał. Gdybym mogła cofnąć czas chyba pozwala być ich za podjęcie decyzji bez mojej zgody

Ewentualnie na BB zapraszamy [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
FB_IMG_1579963680992.jpeg

No mnie niestety wycieli obydwa bo na drugim był wodniak.. Nie podpisywalam żadnej zgody.. bez pytania sami podjęli decyzję.. Stwierdził prze In vitro nie potrzebuje.. Gdybym miała wybór nie zgodzilabym się, nikt mi go nie dał. Gdybym mogła cofnąć czas chyba pozwala być ich za podjęcie decyzji bez mojej zgody
Przy laparotomii to ja bylam nie przypomna momentami tylko i wtedy w drodze na salę wciskali mi długopis i cos do podpisywania, mimo, ze mialam dretwe ręce i chyba tylko kreski stawiałam.. maz sie darl ze on podpisze to mu nie dali.. Chyba podpisywalam zgody na narządy.. mialam szczescie,ze na dobrego lekarza wtedy trafilam A potem, ze moja miejscowa mi tak nagadala przy laparoskopii.. bo sama nie wiedziałam co mam zrobic, tam same profesory... I na zgodzie ogólnej w uwagach wpisałam, ze w razie konieczności nie wyrażam zgody na usunięcie jajowodu... A też się tego balam.
Współczuję Ci, ale pewnie zrobili to, bo były wskazania.. chociaż nie wiem, bo przecież najpierw kierują się tym czy kobieta ma dzieci i czy będzie jeszcze miala możliwość zajsc w ciaze...
Skąd my bez wykształcenia medycznego mamy wiedzieć co dla nas lepsze?

A ja dziś w pracy. Mąż obiecał ze ogarnie zakupy(wie ze nie może Przeszkadzać i dzwonić pytać sto razy czy dobrze kupuje, wiec aż się boje czego to naniesie do domu 😱😂. Obiecał tez poodkurzać chociaż, ale wątpię czy zobaczy ten niewidzialny jego zdaniem kurz🧐, no a taka skomplikowana maszyna jak pralka to uuuuu już nie da rady 😁. Także babeczki miłego „odpoczywania” 😜
Moj tak samo😂😂😂dzwoni pyta co chwile czy z tej firmy czy innej 😂(co to za różnica 😂)albo gdzie znajde jajka😂masakra z tymi chlopami . Ciekawa jestem co oni by zrobili bez nas 😱
Ja tez dzis rano mowie do meza nie mam siły sprzątać. On oczywiście ,, a po co masz sprzątać przecież jest czysto,, ja oczywiście ciekawe gdzie😂chyba u mnie w szafie😂😂😂
Właśnie skonczylam sprzątać i zabieram się za jakas obiado-kolacje. Nie mam pomyslu żadnego 🙄

Najważniejsze to mówić! Niech się ten Anglik się polskiego nauczy to pogadacie 🤣
Ja po francusku tez czasem robie błędy i mam to gdzieś 😜, a jak trafie na kogoś z wielkim małym ego, to zaczynam mówić powoli, wyraźnie, jak do dziecka lub tez na d....., wtedy zazwyczaj mowi ok, ok i zaczyna szybko rozumieć o co kaman 😛😛😛
Kurcze dobry pomysl . Od dzis bede mowic do niego powoli jak do dziecka😂😂😂cos czuję ze bedzie wesoło 😂😂😂

reklama
Tak rozumiem ale możesz zadzwonić czy wogole maja żebyś potem w niedziele nie miała problemu . Masz już receptę ? Jeśli jest elektroniczna to ktoś może wykupić w innej aptece . Mi w sobotę rano przepisał i było pewne ze w max maja , wszystkie maxy objezdzilam i nigdzie nie było bo jakaś afera z cena była . Ale gemini miało wiec chwile przed zamknięciem dostałam ovitrelle i mogłam wieczorem podać .
To mnie teraz nastraszylas. Ale apteka nie odbiera, będę probowac od poniedziałku.

Do góry