reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Patrzcie jaką próbę wyłudzenia mój mąż dostał smsem[emoji49]. On prawie dał się nabrać, dobrze że ja bystrzejsza[emoji1]
UważajcieZobacz załącznik 1069187
U nas jedna dziewczyna sie nabrala;( jest makijazystka, zamówiła duza paczkę kosmetyków i dostala smsa. Zależało jej na dostawie bo ona maluje w telewizji i akurat nagrywali nie wiem chyba rolnik szuka żony, weszła w link i straciła wszystkie, grube oszczędności...

reklama
Kochane mam pytanie, jestem 1.5 miesiaca po porodzie, wczoraj byłam u lekarza na kontroli i zapytalam o kwestie wspolzycia, zaproponowal mi tabletki cerazette.Ale mam pytanie ja mam endometrioze, czy jest mozliwe zajscie w ciaze po in vitri naturalnie przy endometriozie i 7 latach nieczajscia naturalnie?
Tez mialam cerazette. Bralam wlasnie od 6tyg po porodzie przez 2 lata bez przerwy. Zero okresu, zero skutkow ubocznych, cysty czekoladowe zmniejszyly sie prawie do zera wiec polecam i to bardzo.
Wg mojej gin jest mozliwosc zajscia w ciaze. Ja po odstwieniu tabsow probowalam naturalnie przez 4 miesiace (gin dala mi max 6 miesiecy czasu) bez efektow.

Hej dziewczyny razem z mężem przygotowywujeny się do zabiegu invitro. Mąż ma słabe wyniki nasienia u mnie jest okej. Jestem podczas stymulacji. Lekarz dziś na wizycie powiedział mi że powinnam pomyśleć z mężem na badaniem zarodków PGTA myślicie że powinnam to robić czy lepiej odpuścić i jak się nie uda pierwsze podejście to dopiero wtedy ?? Doradzcie mi coś proszę
Przy pierwszym podejściu raczej zaleca się zbadanie kariotypów i jesli są u Was ok, to badanie zarodków można odpuścić. Generalnie badanie zarodków to droga impreza, tym bardziej, że nie macie żadnej pewności, że prawidłowy zarodek się przyjmie. Więc raczej robi się to wtedy gdy są wyraźne wskazania, np. Zle wyniki Waszych badań genetycznych, choroby genetyczne w rodzinie itp.

Kurczewiecie co jutro już piątek potem sobota i przytulne kropka :) wreszcie a w poniedziałek jeszcze wydawało mi się takie odległe. .. a to już pojutrze zaczynam się cykac trochę. ... chyba tym razem też wezmę wolne. ... bo tak szefowa mi ciśnienie podnosi ostatnio ze szok. ...
Leci piorunem ten czas !! Jak masz możliwość to weź wolne. Ja dziś wypisalam wniosek na urlop od wtorku do piątku.. A co mi tam. Po relanium bede i tak śpiąca, a tak na spacery pochodzę, moze cos ugotuje dobrego.. W piątek mamy tez imprezę zakładowa. Chce pojsc, wiadomo wino bezalkoholowe ale tam są zawsze tańce i ja zawsze sie bawię.. I się zastanawiam czy nie zaszkodza sobie.. wiadomo,ze skakać pod sufit nie będę.. Od pojsc i siedzieć przy stole to nie przejdzie, bo urzędasy zawsze wyciągają na parkiet.. będę się więc wić delikatnie jak cobra [emoji1787][emoji23] o ile na trzezwego ogarnę.

Hej dziewczyny razem z mężem przygotowywujeny się do zabiegu invitro. Mąż ma słabe wyniki nasienia u mnie jest okej. Jestem podczas stymulacji. Lekarz dziś na wizycie powiedział mi że powinnam pomyśleć z mężem na badaniem zarodków PGTA myślicie że powinnam to robić czy lepiej odpuścić i jak się nie uda pierwsze podejście to dopiero wtedy ?? Doradzcie mi coś proszę
Przed pierwsza procedura absolutnie bym sie nie decydowala.

Kurczewiecie co jutro już piątek potem sobota i przytulne kropka :) wreszcie a w poniedziałek jeszcze wydawało mi się takie odległe. .. a to już pojutrze zaczynam się cykac trochę. ... chyba tym razem też wezmę wolne. ... bo tak szefowa mi ciśnienie podnosi ostatnio ze szok. ...
Ale super! Czas leci jak szalony! Cieszę się razem z Tobą 🙂. Ja czekam na moja „wielka” srode 🙂.

Dziewczęta mam pytanie może trochę głupie 😜 dzisiaj po nieudanym transferze dostałam okres. Okresy zawsze mam bolące wiec to nie jest dla mnie nowość ale za to ten jest bardziej obfity i na podpasce są widoczne skrzepy krwi i jakieś żyłki koloru różowego czy coś takiego. Czy orientujecie się co to może być?

No widzisz, ale 37 +1 to skończony 37my i zaczety 38. Tak ja bym to liczyła też. Mój gin z Invicta tak właśnie liczy, w szpitalu na wypisie mam że urodziłam w 39tyg a to było 38 i kilka dni.. Pasnik za to liczy tak jak Ty piszesz..
Dziwne? W szpitalu ważne są skończone tygodnie tak w kwestii wcześniactwa jak i wywoływania porodów.

Lekarz mówi że badanie zarodków zwiększa znacząco szans na powodzenie A mówi też że jeśli 1 procedura się nie uda to w 2 tak czy siak będą musieli zrobić to badanie. Czy któraś z Was też musiała robić przy 2 podejść takie badanie

reklama
Lekarz mówi że badanie zarodków zwiększa znacząco szans na powodzenie A mówi też że jeśli 1 procedura się nie uda to w 2 tak czy siak będą musieli zrobić to badanie. Czy któraś z Was też musiała robić przy 2 podejść takie badanie
Ja miałam trzy podejścia i nie robiliśmy tego badania. W lutym będziemy podchodzić do 4 transferu i również bez tego badania. A ty w jakiej klinice się leczysz?

Do góry