reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny czy Wasi lekarze jak liczą ciąże to jak np jesteście w 8mym tygodniu to dla nich 7tydzien i kilka dni czy 8 tydzień i kilka dni. Mój lekarz zawsze liczy wg pierwszego czyli jak mam 6t i 1d to jestem w 7mym tygodniu... Pasnik chyba liczy wg tego drugiego.. Zastanawiam się bo to ważne np.przy odstawieniu leków...
W szpitalu liczą tylko skończone tygodnie. Urodziłam 37+1 tc i zaliczono 37 tygodni, tak też wpisano w kartę urodzin.

W szpitalu liczą tylko skończone tygodnie. Urodziłam 37+1 tc i zaliczono 37 tygodni, tak też wpisano w kartę urodzin.
No widzisz, ale 37 +1 to skończony 37my i zaczety 38. Tak ja bym to liczyła też. Mój gin z Invicta tak właśnie liczy, w szpitalu na wypisie mam że urodziłam w 39tyg a to było 38 i kilka dni.. Pasnik za to liczy tak jak Ty piszesz..

Laski. Pytanie z ciekawości. Na menopurze jest podziałka chyba od 60j w górę. Kiedy przyjmuje się takie niskiw dawki? Na samym przygotowaniu do transferu bez punkcji?

No widzisz, ale 37 +1 to skończony 37my i zaczety 38. Tak ja bym to liczyła też. Mój gin z Invicta tak właśnie liczy, w szpitalu na wypisie mam że urodziłam w 39tyg a to było 38 i kilka dni.. Pasnik za to liczy tak jak Ty piszesz..
A myślałam, że tylko ja się w tym gubię ...
ja skończyłam 9 tc, wczoraj zaczęłam 10 tc ale nie wiem jak mam mowić 😂

Dziewczyny czy Wasi lekarze jak liczą ciąże to jak np jesteście w 8mym tygodniu to dla nich 7tydzien i kilka dni czy 8 tydzień i kilka dni. Mój lekarz zawsze liczy wg pierwszego czyli jak mam 6t i 1d to jestem w 7mym tygodniu... Pasnik chyba liczy wg tego drugiego.. Zastanawiam się bo to ważne np.przy odstawieniu leków...

U mnie liczyli jak Pasnik tj. 7t3d to 7 tydzień, 8t1d to 8 tydzień itp.
Tak samo po urodzeniu, urodzilam 41t 2d i w książeczce zdrowia mam 41 tydzień

reklama
Do góry