Miałam teraz świeży po punkcji. Wcześniej miałam crio i brałam po transferze prolutexW 2dpt ?? To beta napewno z zastrzyku wyjdzie.. Mój lekarz w Invicta do crio nigdy mi pregnylu nie dawał...
reklama
Prolutex to progesteron, a pregnyl i ovitrelle to zastrzyki zawierające gonadotropinę kosmówkowa czyli HCG i stąd ryzyko zafałszowania testów
motylek24
Fanka BB :)
W szpitalu liczą tylko skończone tygodnie. Urodziłam 37+1 tc i zaliczono 37 tygodni, tak też wpisano w kartę urodzin.Dziewczyny czy Wasi lekarze jak liczą ciąże to jak np jesteście w 8mym tygodniu to dla nich 7tydzien i kilka dni czy 8 tydzień i kilka dni. Mój lekarz zawsze liczy wg pierwszego czyli jak mam 6t i 1d to jestem w 7mym tygodniu... Pasnik chyba liczy wg tego drugiego.. Zastanawiam się bo to ważne np.przy odstawieniu leków...
Netiaskitchen
Zależy od lakarza. Chyba nie mają odgórnych wytycznych. Na pewno testowanie jest trudniejsze, bo nie wiadomo ile bety w wyniku jest z zastrzyku.W 2dpt ?? To beta napewno z zastrzyku wyjdzie.. Mój lekarz w Invicta do crio nigdy mi pregnylu nie dawał...
Aduś16
No widzisz, ale 37 +1 to skończony 37my i zaczety 38. Tak ja bym to liczyła też. Mój gin z Invicta tak właśnie liczy, w szpitalu na wypisie mam że urodziłam w 39tyg a to było 38 i kilka dni.. Pasnik za to liczy tak jak Ty piszesz..W szpitalu liczą tylko skończone tygodnie. Urodziłam 37+1 tc i zaliczono 37 tygodni, tak też wpisano w kartę urodzin.
KarolinaJ79
@Caro♤♤♤♤ pregnyl miał być - ah ten słownikCieszę się ze już po trzymam kciuki!!!
A po ci dają przegnał???
Ruda08
A myślałam, że tylko ja się w tym gubię ...No widzisz, ale 37 +1 to skończony 37my i zaczety 38. Tak ja bym to liczyła też. Mój gin z Invicta tak właśnie liczy, w szpitalu na wypisie mam że urodziłam w 39tyg a to było 38 i kilka dni.. Pasnik za to liczy tak jak Ty piszesz..
ja skończyłam 9 tc, wczoraj zaczęłam 10 tc ale nie wiem jak mam mowić
ilmenau
Dziewczyny czy Wasi lekarze jak liczą ciąże to jak np jesteście w 8mym tygodniu to dla nich 7tydzien i kilka dni czy 8 tydzień i kilka dni. Mój lekarz zawsze liczy wg pierwszego czyli jak mam 6t i 1d to jestem w 7mym tygodniu... Pasnik chyba liczy wg tego drugiego.. Zastanawiam się bo to ważne np.przy odstawieniu leków...
U mnie liczyli jak Pasnik tj. 7t3d to 7 tydzień, 8t1d to 8 tydzień itp.
Tak samo po urodzeniu, urodzilam 41t 2d i w książeczce zdrowia mam 41 tydzień
reklama
Artemida90
Dziewczyny melduje ze kropus już ze mną [emoji7] mieli troszkę opóźnienie ale już po. Teraz zaciskam nóżki i nie pozwolę mu uciec
Podziel się: