reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jak to jest z tym ananasem? Przed czy po transferze i ile dni?
To samo z przyjmowaniem progesteronu dowcipnego w dniu transferu? Normalnie czy dopiero po transferze? Nie zapytałam a to ważne bo będzie pełno mazi białej w środku - biorę 3 razy dziennie 200mg utrogestanu

reklama
Racja. Ja to się czasami zastanawiam skąd w tych Polakach tyle zawiści jakiejś, takiego jadu, zazdrości i uprzykrzania życia innym. Bo jak sami chcą sobie życie uprzykrzać, no to luz. Ale po co innym?
Tego wlasnie nie rozumiem. Mam tu przyjaciół ktorych znam ponad 10 lat. Czasami byly miedzy nami jakies klotnie ale nigdy nikogo nie skrzywdziłam słowem. Oni mnie również. W trudnych sytuacjach wspieraja mnie jak tylko moga. Jestem im bardzo wdzięczna. Ale niestety czasami trafiamy na ludzi z jadem żmiji,dlatego trzeba od takich ludzi uciekać. Tylko wiesz jak pracujesz z taką żmija okolo 10 h dziennie to juz jest gorzej bo nie możesz nigdzie uciec😞

Ja już po, czyli jestem właśnie w ciąży [emoji12]. W sobotę jadę już na betę, co ma być to będzie.
Dzięki za kciukasy dziewczynki [emoji7]
@Aneczka85_01 współczuję z całego serca [emoji853]. Ale miej proszę chociaż troszeczkę nadzieji że ta jedna komóreczka da ci upragnione dzieciątko[emoji8]
Kciuki zacisniete! Bede Cie miec w myślach aby sie udało:) ja transfer mam jutro:):) takze tez prosze o pozytywne myśli:)

To samo z przyjmowaniem progesteronu dowcipnego w dniu transferu? Normalnie czy dopiero po transferze? Nie zapytałam a to ważne bo będzie pełno mazi białej w środku - biorę 3 razy dziennie 200mg utrogestanu
Ja już ananasa wcinalam dzień przed transferem i ok czterech dni po 😉 czy to ma jakiś wpływ nie wiem, ale u mnie wtedy była ciąża biochemiczna 😉 a progesteron normalnie w dniu transferu przyjmowalam, bo tak kazał lekarz.

Normalnie zaaplikuj progesteron:) ja zawsze o to pytam i zawsze słyszę ze sobie wyczyszcza;);) to chyba my tylko czujemy dyskomfort ze tam nie będzie tak czysciutko jakbysmy chcialy:p

Normalnie zaaplikuj progesteron:) ja zawsze o to pytam i zawsze słyszę ze sobie wyczyszcza;);) to chyba my tylko czujemy dyskomfort ze tam nie będzie tak czysciutko jakbysmy chcialy:p

No nie wiem jak to się odbywa w Holandii ale tu chyba nie czyszczą. Spytam jeszcze znajomej co tutaj podchodziła tylko ze ona na naturalnym cyklu. Miała tylko jeden zarodek podany w 3 dobie reszta umarła i ma z niego synka

Wiadoma sprawa że będę trzymała [emoji8]. A jakiego masz zarodka? Ja miałam 6-dniowego ale nawet nie wiem jakiej klasy bo u nas tego nie mówią [emoji848]
Ja będę miała dwa, jeden z 5tej i 1 z 6doby:) moj lekarz twierdzi ze jeden drugiemu moze pomóc i nie rozdzielamy ich. Klasa 4.2.3... Czyli ta trojeczka na koncu jest niepokojąca ale jestem dobrej myśli. Dziewczyny pisały ze nie ma co patrzec na te klasyfikacje:):)

reklama
Do góry