reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Moc mi się przyda [emoji3]teraz wyjeżdżam na 3 dni na szkolenie więc zajmę głowę czymś innym i otoczenie zmienię to jakoś lżej będzie czekać .
Nic nie da się zrobić, ja staram się je myśleć i nie wariować tym razem. U mnie we wtorek będzie 15 dzień cyklu, będę miała transferowany zarodek 5 dniowy, wiec pewnie około 20 stycznia. Niech moc będzie z Tobą [emoji6]

Kurcze ja oprocz prenatan uno nic nie biore bo nie wiem czy cos mozna. Nie chce zaszkodzic. Za duzo walki mnie to kosztuje. Stosuje maseczki szampony ale nic nie pomaga
Ja biore vit d3 bo mam niedobor. I bralam tez biotebal. Zrobilam sobie kuracje 3miesieczna i musze powiedziec ze chyba to tez pomogło. Dermatolog przepisala tez cynk i wit pp. I mnostwo szamponow testowalam ale wypadanie to z srodka sie bierze niestety. Moze tez byc stres. Ale minie...napewno. :)

Za mrożenie dwóch zapłaciłam coś koło 1000 zł, czyli po 500 zł za jeden, ale podobno im więcej do mrożenia tym kwota od jednego mniejsza. Hodowla zarodków do 5 doby 600 zł. Mam podchodzić do 2 stymulacji, niby opłacona punkcja i transfer, ale jak dodam leki, mrożenie, hodowlę, embrioglue i kto wie co tam jeszcze dodatkowo dojdzie to już mnie głowa boli ile trzeba będzie wydać :/ niestety w każdej klinice trzeba liczyć się z dużymi kosztami, im więcej podejść tym więcej wydatków oczywiście
Hodowla jednego zarodka 600 czy wszystkie jakie będą łącznie 600?

Masz racje powinnam sie skupic troszkę na sobie . Moze uda mi sie namówić dziewczyny zeby gdzies wyskoczyc . Moze troche wyluzuje. Kurcze marzy mi sie tez wypad do rodziców bo juz mnie tam ponad rok nie bylo.... tesknie bardzo. Caly moj wolny czas wykorzystuje na leczenie klinike . Ach ta Anglia to juz mi bokiem wychodzi😕
Ja tez mieszkam w Holandii i czasem jest cholernie ciężko ...tęsknota niewyobrażalna .skype nawet codziennie to nie to samo ! Może pojedź na kilka dni - zmiana środowiska choć na pare dni , zajmiesz głowę czymś zupełnie innym ☺️😘

reklama
Wiem ze musze sie czyms zająć. Myslalam o jakims sporcie ale ja szybko sie męczę (mam problem z biciem serca, bije za szybko)kiedys chodzilam z przyjaciółka na zumbe ( 5 min tanczylam i 5 siedziałam)ale ona zjechala do Polski i zostalam sama. Dobrze ze moge sie wam wygadac bo moj maz oczywiście twierdzi ze przesadzam i ze czas szybko zleci .... no tak chyba jemu🙄
Ja byłam zawsze super wysportowana - biegałam , interwały , crossfit.. odkąd zaczęłam pierwsza stymulacje - z każdym miesiąceM było gorzej i gorzej ..straszne zadyszki, serce myślałam , ze mi wyskoczy ...Do tego doszły problemy z tarczyca i mega duży wysiłek jest wręcz zakazany dla mnie.. teraz zaczęłam z szybkimi marszami .. jak masz kijki to noordicwalking tez jest super .wazne żeby się ruszać bo to robi super na głowę ☺️I musimy przecież mieć kondycję , żeby niedługo biegać za naszymi bąbelkami ❤️😘

Do góry