reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki jeśli któraś miałaby chwile i zerknęła na te wyniki byłabym wdzięczna. Wiem ze są wśród was specjalistki 😉może wy powiecie mi coś więcej bo moja dr powiedziała tylko ze jest Ok i nie ma się do czego przyczepić. Ale nie jest immunologiem wiec nie wiem czy bazuje tylko na zakresach czy rzeczywiście ma jakieś pojęcie i doświadczenie. Zaleciła te badania wiec teoretycznie powinna wiedzieć jak interpretować ale same wiecie ze co lekarz to inne kwalifikacje i podejście do pacjenta
A5D24007-3B5C-4501-8E93-974C4B3B71ED.png
A5D24007-3B5C-4501-8E93-974C4B3B71ED.png

reklama
Psychika jednak działa wtedy . Ja po pierwszym zastrzyku czułam się dziwnie , dziwnie mi smakowała nawet woda a kolejne jakoś nie miałam tak. Coś tam czuje jakiś ciężar w brzuchu ale to niewiem czy to to. Chyba zacznę robić testy owu
Wlasnie juz tez pisalam ze ja znowu po pierwszych zastrzykach po wkluciu sie mialam bardzo duzo suchosc w ustach, nie moglam tego zapic, ale to trwalo okolo 5 minut i przechodzilo.

Każda z nas to inny przypadek, każda z nas inaczej zareaguje na ten sam zastrzyk, niestety trza się zdać na wiedzę lekarzy i zaufać im. Chodź ostatnio zadawalam sobie najgłupsze z najgłupszych pytań, czy lekarz może działać na szkodę pacjenta? [emoji849] Oczywiście w naszym kontekście, że przecież i tak jesteśmy desperatki i będziemy szukały finansów na kolejne podejście. I tak w kółko. My zalewamy się łzami, a im konta pęcznieją.
Ja mialam najpierw krotki protokol z tego 4 blatocysty i prawie za kazdym raze biochemia plus ostatnio puste jajo. Ja mam wysokie AMH ponad 9 dlatego taki protokol u mnie wybrano. Tylko ja mysle ze to sie wiaze z PCOS chociaz na USG to wyglada w miare dobrze. Sa jakies pecherzyki antralne ale nie ma tego duzo. Ale brak owulacji, tylko po przyjmowaniu metforminy sie pojawiala. Dlatego pytam bo teraz po dlugich konsultacjach dobrano mi dlugi protokol i nie wiadomo czy nie bedzie trzeba przerwac stymulacji lub zmniejszac dawek bo wysokie ryzyko hiperstymulacji. Na krotkim bylam stymulowana gonalem i bylo duzo jajeczek ale najwidoczniej slabej jakosci bo z 18 tylko 5 sie nadawalo do zaplodnienia.

U mnie tez bada sie szyjke na kazdym usg, ale przez brzuch. Wg mojej gin "grzebanie" tam w niczym nie pomaga i powinno sie to robic tylko jesli sa ku temu przeslanki. Jesli szyjka sie nie skraca to na pewbo nie pozwolilabym na badanie palpacyjne co 2tyg.

Każda z nas to inny przypadek, każda z nas inaczej zareaguje na ten sam zastrzyk, niestety trza się zdać na wiedzę lekarzy i zaufać im. Chodź ostatnio zadawalam sobie najgłupsze z najgłupszych pytań, czy lekarz może działać na szkodę pacjenta? [emoji849] Oczywiście w naszym kontekście, że przecież i tak jesteśmy desperatki i będziemy szukały finansów na kolejne podejście. I tak w kółko. My zalewamy się łzami, a im konta pęcznieją.

No niestety też zdawałam sobie to pytanie, tym bardziej, że u mnie olał trochę ważnych spraw.... 😑
Jedyny, który mnie nie zawiódł to Paśnik i On chyba naprawdę chcę pomóc 😊

A no i jeszcze profesor, który robił mi laparotomie (do Niego chce chodzić prywatnie) Wspaniały ginekolog, lekarz i człowiek 😊

Tez sie kiedys nad tym zastanawialam czy majac 4 blastki nie beda chcieli tego przedluzac do 4 transferu :angry:
Ale dzisiaj wiem ze to raczej niemozliwe. Ufam swojej klinice i swojemu lkearzowi. Oni i tak maja tyluuuu pacjentow ze slabo sie wyrabiaja z wizytami a mysle ze zalezy im tez na statystykach i skutecznosci ;)

Teraz będę miała wizytę w 16 TC to wspomnę lekarzowi już o szyjce, kurcze ale co 2 tygodnie to będzie ciężko bo wizyty mam co miesiąc....bo to tylko lekarz może przy pomocy USG zbadać? Bo szczerze mówiąc to nie mam pojęcia 😉 kurde super że u Ciebie wszystko dobrze się skończyło...
Jeszcze właśnie chciałam dodać że jak były jakieś zabiegi typu łyżeczkowanie to już od 16 tc należy badać. Połówkowe zwykle okolicach 20 tc wystarczy. Ja jeszcze w 22 tc szyjkę miałam a w 24 tc szyjka zero:(

Nigdy nie byłam w ciąży. Miałam jedna stymulację a z niej 6 zarodków. Pisałam klasy chwilę wcześniej. Miałam ponad rok przerwy że względu na tarczycę-nie mogłam wrócić z poziomu tsh 0.005. No a teraz przerwa, bo kasa plus rozszerzone badania dla Paśnika i Gyn. Immunosupresja to u mnie chyba za mało.
Myślę też, że 4 stopień endometriozy też nie sprawia, że jestem łatwym przypadkiem 😑
A Ty lecisz pakietem 3w1?Tym razem długi protokół?
Kochana powiedz jak wychodziła z tego wyniku tsh? U mnie teraz pojawiła się ten problem tylko że u mnie z niedoczynności weszłam w nadczynność właśnie do wyniku 0,02 najniżej i jak miałam dawki 75 2x w tyg i 50 5xw tyg to że szliśmy na 25 euthyrox.

Jak to u ciebie było? Miałaś Ft3 i ft4 też podwyższone?

reklama
No z tarczycą nie pomogę. Ja tsh nie produkuję w ogóle a przy novothyral 75 hormony obwodowe w dolnych zakresach normy.

U mnie ból po owulacji, również przy sikaniu i jakiejkolwiek zmianie pozycji zawsze zwiastował torbiel.
Kurcze no ja jestem teraz 18dc i czasem czuje ból jajnika przy sikaniu. Gdzie po owulce jest już z 3-4 dni. A jak Ci się torbiel robi to masz później problem by dostać miesiączkę? Czy to zależy? Nigdy nie miałam torbiel jak już to jakieś małe polipy które same się wchlanialy więc okres zawsze dostawałam.

Do góry