reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
dziewczyny ja tak cały czas myślę o poniedziałku, gdybym została do wieczora będzie to dla mnie długi dzień, z Gdańska wracam jakieś dwie godziny, będę się oczywiście cały czas zastanawiać czy psinka nic mi nie zjadła w mieszkaniu i jak wytrzymuje jej pęcherz ... chyba nie dam rady wyczekać tylu godzin :-( mam nadzieje,że mi wybaczycie ... potem znowu będę w Gdańsku 18 stycznia, wizytę mam na 15stą , będzie to piątek

Tak mi się właśnie wydawało, że przyjeżdżasz rano i że wiele godzin musiałabyś czekać. Faktycznie szkoda psiny :-)

Fusun - dziękuję za powitanie, rzeczywiście niesamowity zbieg okoliczności :) I jest mi lżej na sercu, że jeszcze ktoś jest w takiej sytuacji, ja wciąż rozpaczam jak widzę mamy z dwójką albo trójką dzieci z niewielką różnicą wieku... Zawsze chciałam mieć trójkę, jedno po drugim, a tu los albo Pan Bóg dał mi taką lekcję pokory. Kiedy byłam w pierwszej ciąży nigdy nie myślałam, że to mnie spotka... A tu nagle plany, które zdawały się być formalnością (drugie dziecko rok po urodzeniu pierwszego) wzięły w łeb... i ta sytuacja trwa już ponad 4 lata... Tak, pięknie opisałaś macierzyństwo i ze wszystkim się utożsamiam - jednak ciemna strona to samotność dziecka wśród dwójki dorosłych, chęć przebywania w "swoim" towarzystwie, tęsknota za innymi dziećmi i nieprzemożona rozpacz, jak trzeba wychodzić (lub jak te dzieci wychodzą). To wszystko sprawiło, że nie ustaję w staraniach i właśnie doszłam do ich ostatniego etapu - kiedy musiałam pogodzić się z faktem, że naturalnie albo przypadkowo już raczej nie wchodzi w grę i trzeba zastosować inną metodę - jak to ktoś gdzieś na innym forum fajnie określił - "seks na szkiełku" :)))
Życzę Ci wspaniałego rodzeństwa dla Michasia, na pewno jeszcze będzie głaskał i tulił siostrzyczkę albo braciszka :)

Pingwinek masz rację z ta samotnością jedynaków. Mój synek odkąd jest w miarę świadomy istnienia innych dzieci, tego że inne dzieci mają rodzeństwo, to cały czas męczy nas o siostrzyczkę. Tak mi jest przykro i żal jak pyta kiedy to w końcu nastąpi. Jeszcze niedawno mówiłam Mu, że będzie miał rodzeństwo. Teraz już mówię, że nie wiem czy będzie miał, że nie jest to takie proste mieć siostrzyczkę. No żal....

Fusun, wiem, jak to jest, mi też jest smutno, Michaś już od 2 lat dopytuje, ja jakoś omijałam temat, ale mam mocne postanowienie, że zrobię wszystko, żeby to rodzeństwo miał :tak: Nie czuję się najlepiej po zastrzykach, ale zaciskam zęby... Jeśli nie za pierwszym razem, to za kolejnym - musi się udać... I jestem pewna, że Wam się też uda! :)

dziewczyny chcę się dowiedzieć od was czy badania na niektóre hormony które robiłam u swojego ginek będą się nadawały do kliniki gdzie będę robiła ICSI czy będę musiała je robić tam? nie wiem wogóle do jakiekiej kliniki mam startować,słyszałam o novum dobre i złe opinie a tam miałąbym najbliżej chociaż wiem że w wawie jest ich trochę ale opinie są również podzielone

madlenm witaj na forum :-). Co do wyboru kliniki to dziewczyny mają rację, jak jest możliwość to dobrze wybrać klinikę blisko zamieszkania bo często się w niej bywa. Ja na podglądania jeździłam co 2, 3 dni, ale mam tylko 15 minut samochodem więc nie było to uciążliwe. Co do Twoich badań hormonów to zależy z jakiego okresu są i jakiego typu badania, lekarze zazwyczaj honorują badania z ostatnich max 3- 6 m-cy.

mmonika super, gratuluję serduszka :-) Ja idę na usg serduszkowe w poniedziałek 7.01, będzie to mój 28 dpt, strasznie się stresuję.
Ilu dniowe miałaś zarodki??

Gotadora
jeśli piesek ma się męczyć a Ty denerwować to może rzeczywiście wracaj do domu a my spotkamy się następnym razem.

Ostatnia edycja:
reklama
madzielanek Ty juz w poniedziałek na serducho :-D!! super!
witaj madlenm, naprawde dobrze trafiłaś z tym forum, lepiej chyba nie mogłaś;-)wytrwałości w walce życze!

Ja dziewczynki mam pickup w poniedziałek z samego rańca, Gotadora to my się chyba spotkamy w klinice co:-)?? Może to dobry pomysł żeby 18tego się spotkać, tylko ja nie obiecuje bo wtedy będe ... testować :zawstydzona/y:
u mnie jeszcze dziś i jutro menopur i poniedziałek pickup i sexik w labo :szok:łącznie 16 dni zastrzyków :szok: nie wspomne nawet ile to $ tym razem mnie wyszło:no: ale estradiol dziś prawie 2400 i jest 13 pęcholi już :szok: jeszcze mają 17, 18 mm niektóre 15 dlatego jeszcze dwa dni menopurek. Qcze że u mnie to do 3 razy sztuka się sprawdziło :cool: ale oczywiście wszystkie recepty nawet cholerna luteina bez ryczałtu a zawsze była z ryczałtem, ręce opadają :no: Dziewczyny od kiedy encorton brałyście bo mój dr już próbował się wycofać z podania mi encortonu, ale nie dałam się ;-)

Do góry