reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Justys, jak dobrze że się odzywasz :D miło się czyta twoje posty!!
U nas był pierwszy katar ale trwał niecały dzień, więc nie wiem czy to infekcja czy idą zęby :D
Mnóstwo uściskow ci przesyłam :*

Ej, dziolcha, a ty wiesz ze o 1 w nocy się śpi?! Moja Majka tego nie wie ale ty? [emoji6]

Nie do końca się zgadzam z tym, leki jak wiadomo maja skutki uboczne ale dodatkowe zanieczyszczenie może je potegowac albo powodować nowe. Tym grozniejsze to, że metformine biorą też kobiety w ciąży czy karmiące piersią.
Teraz firmy farmaceutyczne, żeby mieć więcej $ kupują składniki do leków w Chinach, gdzie nie ma takich restrykcyjnych kontroli jak w Europie czy w Stanach. Dlatego też niedawno był taki wielki problem z euthyroxem, bo producent leku zbadał skład tego co dostał z Chin i okazało się, że to się nie nadaje. I musieli kupować składniki gdzieś indziej a to nie takie proste.
No tak.. w polsce metformina nie jest dopuszczona do uzywania przez kobiety w ciazy i karmiące piersią. Moja dr napisala,zebym odatawila do oficjalnych komunikatow. Czesto jest tak,ze na jedno pomaga a na drugie szkodzi niestety;( swoją drogą to fakt,ze teraz w telewizji pelno reklam "lekow", jedna po drugiej... w sklepach spozywczych leza jak cukierki na ladzie.. cudownie by byloby nie musiec brac NIC

reklama
Witaj Kochana [emoji2]
U mnie pomału
Od ivf narazie odpoczywamy
Jestem stymulowana etruzilem i staramy się naturalnie
W tym cyklu byłam na monitoringu i okazało się ze mój lewy jajnik który nie pracowal nagle zaskoczył a w nim piekne 2 pecherzyki które pękły
Endo wyszło 12 mm a w życiu takiego nie miałam
Lekarz dołączył duphaston
Mam brać do 25 dnia cyklu a później odstawic i czekać na brak miesiączki
To byłby cud [emoji173]️
Ale jeśli nie wyjdzie to będę robić drożność jajowodów
Wiec czas pokaże
Trzymam kciuki za Ciebie i kazda z nas [emoji110][emoji110][emoji110][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Kochana to dobre wieści 😊 słońce zaczyna wychodzić. Starajcie się naturalnie cały czas. A jak zdecydujecie o kolejnym ivf to jest duża szansa na więcej jajeczek z racji lepszej pracy lewego jajnika 😁 trzymam kciuki cały czas a teraz mocniej za ten cykl ✊✊✊✊ daj znać pozniej

jejkuuuu mam nadzieje ze ma racje. Troche mnie pocieszylas. A ty bedziesz dalej brac symphormi ? Mi juz maz dzwonil bo slyszal w radio :(
Moja dr przed chwila napisala,zebym odstawila do czasu oficjalnych doniesień. Tylko,ze ja mam malutką IO, nawet diabetolog powiedziala, ze gdyby nie starania to w ogole kazalaby mi ją odstawic

No poryczalam sie. Mam tak obnizony nastroj ze zwolnilam sie z pracy i ide do domu bo i tak sie na niczym nie skupie. Specjalnie nie poddalam sie leczeniu immuno zeby nie ryzykowac zdrowiem a tu takie NOWINKI. No o co chodzi? Najzwyczajniej sie boje bo nie chce ryzykowac zdrowiem, zyciem. Juz i tak, ze musze sie zmagac z nieplodnoscia jest ponad moje sily a co dopiero jak bym miala walczyc z nowotworem. U mnie w rodzinie niestety sporo bylo chorob i byc moze jestem przewrazliwona ale patrzylam z bliska jak odchodza kochane mi osoby. I jedno jest pewne to byla straszna meczarnia. CHCE BYC ZDROWA I AKTYWNA MAMA! Metformine biotre w dawce 2000 tys dziennie, mam PCOS, bez tego nie zajde w ciaze, nawet in vitro mi nie pomoze :(
Postaraj się nie denerwowac. Bedziemy sledzily media. Jesli wycofają to wtedy pojdziemy do lekarza po rozwiązanie.

Normalnie wpadlam w atak histerii bo zyjemy w 21 wieku. Ja place ze ten lek, ktory ma leczyc. Naprawde pokladalam w nim duze nadzieje. Moj lekarz z Gamety tez zabronil brac. Sama dieta i cwiczenia nie daja takich efektow. Ale jak pomysle ze mam brac cos gdzie dodaja trutke dla szczurow dla wywolania nowotworow to wymiekam!!!

Hej laski,
Chwilę mnie nie było ale musiałam się trochę ogarnąć po tej klapie 😑 slabo u nas chyba z komórkami .. Mam AMH 2. Z 10 pobranych oocytow zaplodnilo się 7, ale mamy z tego zamrożoną tylko jedną jedyną blastocystę 4BB. Możecie mi podpowiedzieć czy taka dobrze rokuje?
Pytalam tez lekarza o histero i on mówi że mam "piękną" macicę i nie widzi wskazań, chyba że się uprę...
Poza tym od konca okresu mam brązowe plamienia. Trwają już tydzień ale dr mówi ze tak sie zdarza...
Powiem Wam że ta walka mnie strasznie meczy. Mam wrazenie ze sie w 2 miesiące postarzalam o 3 lata 😂

No a ja mam duza !! i co mam zrobic poddac sie :(
Poddac się??? No coś Ty!! Przeciez nie zostawią nas, pacjentow z tak duzym problemem.. zobacz ilu ludzi choruje na cukrzyce.. musisz się czymś zając dzis i postaraj się nie denerwowac. Pamietaj,ze stres nie wskazany ze wzgledu na duzy wyrzut insuliny.. bedziemy w ciaży! Wszystkie!!! Przytulam Cię [emoji8]

reklama
Do góry