reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ostatnio pytałam was o wielkość Jajeczek do punkcji .Tak więc lekarz ustalił mi punkcje na wtorek są dwa piękne pęcherzyki na lewym jajniku i dwa mniejsze na prawym Ale że względu na ryzyko powikłań może być tak że zostawia prawy jajnik w spokoju i pobiora tylko dwa .Wiem że szansę są bardzo małe Ale to moje 4 in vitro i już ostatnie !
Powodzenia ☺️☺️☺️Będzie dobrze ❤️

reklama
Dziewczynki, czy internista wypisz mi receptę na zastrzyk do stymulacji? Braknie mi jednego, a nie chce mi się zapieprzac 100km po receptę? Chyba, że któraś z Was ma bemfola 300 iu?

A na co wogle wpływa acard a ciazy?
Kobiety w ciazy czesto maja problem z krzepliwoscia, tzn. Maja sklonnosci do zakrzepow czy zatorow. A gdy wiadomo,ze jestesmy obciazone trombofilia to juz w ogole trzeba krew rozrzedzac.
Ja tyle lat chodzilam do ginekologow i zawsze mowilam,ze moje miesiaczki sa nieregularne, obfite ale prawie zawsze są to skrzepy, bardzo ciemne. Zaden nie widzial w tym problemow. Do tego odkad pamietam mialam problem z pobieraniem krwi, mam niskie cisnienie, krew gęsta i niejednokrotnie babeczki "pompowaly" mi rękę, żeby uszło. Tez nikt nie zainsynuowal przepadania. Moj tata, honorowy dawca kupe lat oddawal krew, ten sam problem, kazaly mu pic duzo wody przed oddaniem. Dopiero kiedy po usunieciu zylaka odratowali go z zatorowowci sercowo-plucnej wyszlo szydlo z worka. Jego tata zmarl w konsekwencji miazdzycy. Po ciazy pozamacicznej moja rodzinna zasugerowala mi zrobic przeciwciala antyfosfolipidowe. Zrobilam raz, jedno w normie, drugie nie. Odpuscilam(niepotrzebnie). I w lutym, kiedy podjelismy decyje o in vitro moja gin powiedziala, zeby zrobic pakiet na trombofilie i jechac juz z wiedza. I tak oto się dowiedzialam. Od razu siostra moja juz w 3mc ciazy zrobila pakiet, jej rowniez wyszlo tylko ona ma w homozygocie i mutacje V- leiden i lekarz od razu wlaczyl jej acard, komentujac,ze cud,ze nie poronila. Jest pewnie mnostwo kobiwtz ktore nie wiedza,ze to mają a zachodza w ciaze i rodza zdrowe dzieci. Nie ma reguly. Ale ja wiem juz, jak zachowywac sie w przyszlosci i wiem, aby zwracac uwage chociazby na to co jej aby się nie obciazac.

Dziewczyny ostatnio pytałam was o wielkość Jajeczek do punkcji .Tak więc lekarz ustalił mi punkcje na wtorek są dwa piękne pęcherzyki na lewym jajniku i dwa mniejsze na prawym Ale że względu na ryzyko powikłań może być tak że zostawia prawy jajnik w spokoju i pobiora tylko dwa .Wiem że szansę są bardzo małe Ale to moje 4 in vitro i już ostatnie !

#agulla84 ja tez mam we wtorek Pick up!
I Mam 4 pecherzyki bo reszta to jakieś pudło [emoji16]

reklama
Ja czekałam dwa dni, ale akurat konczyla mi się @ i moja miejscowa dr miala dyzur, po prostu mnie wcisnela bo mieli miejsce. Ale jak dostaniesz skoerownie to mozesz podzwonic podzwonic po szpitalach do ktorych masz blisko i przede wszystkim zaufanie i zapytac. Najlepiej robic ja zaraz po @, wiec powinni Cie wziac od ręki. Ja tak mialam z laparoskopia. Na skierowaniu mialam napisana w ktorym dniu sie stawic i na Izbie wiedzieli,ze nie jeat to planowany zabieg w kalendarzu. Musieli przyjac. Co do platnosci, nie placilam nic. Mialam napisane histwroskopia diagnostyczna. Ale ktoras z dziewczyn tutaj pisala, ze placila tylko za narkoze. W sumie nie wiem dlaczego.
Ja placilam za narkozę, bo nie robiłam w szpitalu tylko u siebie w klinice, zresztą robił mi mój lekarz prowadzący. A że klinika ma umowę z NFZ to za sam zabieg nie placilam tylko doplacalam za narkozę,bo ta ich umowa z NFZ narkozy nie obejmuje.

Do góry