reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kate kochana to normalne że masz wahania nastroju i momenty że tracisz wiare w sukces.chyba każda z nas mimo najszczerszych checi przez to przechodziła. Ty staraj się myśleć pozytywnie, a w chwilach zwatpienia ja będę wierzyć za ciebie;-). trzymam kciuki cały czas żeby to był ten twój raz:tak:.

reklama
Kate - trzymam kciuki! Będzie dobrze - masz właściwe objawy :-)
Mój dr Ś. robił na mnie dobre wrażenie. Na początku mnie nie pamiętał (co dla mnie było logiczne), ale zawsze robił sobie przerwę m. pacjentkami, i zanim nas poprosił do gabinetu, ewidentnie przeglądał sobie naszą hostorię w komputerze, bo był przygotowany. Potem już reagował na smsy i wiedział, z kim ma do czynienia. Na pewno, jak urodzi się Maluch, wyślemy mu podziękowania :-) Poprzedni lekarz w klinice w Poznaniu czasem nawet nie miał podczas wizyty naszej kartoteki, rozmawiał ze mną przez telefon, nie wiedząc z kim i o czym mówi. Dlatego pewnie tak doceniłam dr Ś.

Buziulek, masz rację, że trzeba swoje doczekać.
A prof zawsze miał opóźnienie. Godzina to był standardzi. Raz czekaliśmy nawet trzy, bo zamiast wejść o 19:00,
weszliśmy po 22:00.
Dla mnie to jest nieszanowanie czyjegoś czasu. A wiadomo, że jak pacjentowi zależy, to będzie cicho czekał
Wyciąganie kasy poprzez kierowanie na bezsensowne badania, w invikcie jest na porządku dziennym.
W czasie stymulacji, a każdym razem, musiałam robić LH i progeteron. A u mnie śladowe ilości, bo nie mam przysadki.
Kto, jak kto, ale sam prof, to takie rzeczy powinien wiedzieć.
Normalnie brak słów!!!

kate jestem z Tobą, uwierz tak jak Twój mąż - uda się - nie ma innej opcji. Wiem łatwo mi mówić, ja także miałam chwile zwątpienia, dzięki mężowi i dziewczynom z tego forum udało mi się przetrwać ten trudny czas.

miliaa jak się czujesz?? byłaś u lekarza?
Przepraszam miałam Ci wczoraj wysłać link do kalkulatora, ale mi się zapomniało więc czynię to dzisiaj :-)
ivf-infertility.com | Calculating the due date of delivery

Kate bardzo wierze że Ci się uda, bądź silna, zamartwianie się i złość w niczym nie pomagają, trzeba czekać co jest pisane.. a to nie jest łatwe szczególnie po takich przejściach to jest bardzo duże wyzwanie. Kiedy zdecydowałaś się na test? ilu dniowy był Twój maluch podany?
Pytasz o psychologa, czy pomaga to zależy od osobowości chyba, ja tez raz się wybrałam ale to była pomyłka, jeszcze gorzej mi po tym było, jedyne co pomaga mi na duchu to są dziewczyny na tym forum:tak:

gotadora a u jakiego lekarza obecnie się leczysz?
u dr Szcz :-)

wizyty zawsze były o czasie i od pierwszej wizyty dr mnie poznaje i zna moja historię , w Invimedzie natomiast przyniesiono nie moją kartę, jednak doktor od razu zorientował się,że jest pomyłka, dr przemiły, często rozmawiał na tematy nie związane z naszą sprawą, ale wtedy nie zabardzo mi to przeszkadzało, na sms potrafił odpowiedzieć po dwóch dniach, nawet podczas transferu rozmawiali sobie o zupełnie innych sprawach nie związanych ze mną ... póki co jestem zadowolona bardziej z Invikty :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry