reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja bym nie robiła. Kropki są cenne. Idź zbadaj immunologie. Ja bym tak zrobiła. Wiem że najgorsze jest czekanie ale nieraz tak potrzeba. Oczyścić głowę pomyśleć i nabrać dystansu. Ja po ostatnim nie udanym transferze zrobiłam pół roku przerwy. W tym czasie był Pasnik były wakacje i trochę czasu dla siebie i męża. In vitro uczy cierpliwości niestety
Zajmę się immunologią. Mozesz mi napisać (jak dla debila) nazwy badan, ktore powinnam z niej zrobić i jak to wygląda? Moze pamietasz mniej wiecej cenowo? Czy lepiej zapisac sie do Pasnika i czekać cierpliwie na pierwszą wizytę i na to co zleci??

Moje cykle są bardzo nieregularne, czasami 28 czasami 41.. z owulacją też bywało róznie.. dlatego lekarz od razu zdecydował o transferze na cyklu sztucznym. Ciagle rozmawiamy z mezem i nie podejdziemy od razu do 3 transferu. Skoro zarodki 4AA, wyniki niby ok a nie ma implantacji to za duze ryzyko podejsc znow bez niczego... do tego w pospiechu i pod koniec roku, gdzie wszyscy wiemy jak swiat zabiegany.. bede miala czas się wyryczeć... do tego chyba potrzebuje usiasc normalnie w gabinecie i rozwazyc opcje a nie na telefon ustalic kolejne podejscie jak na taśmie.. tym bardziej, ze na 2 calą procedure na pewno szybko bysmy nie uzbierali, skoro teraz odmawiamy sobie doslownie wszystkiego by w ogole podejsc do transferu...;( dziekuje za wsparcie. Wstane, siniaki poschodzą a ja znow znajdę siły.. mam nadzieję..
dobrze kombinujesz. Szkoda Kropków. Poszukajcie potencjalnych przyczyn i dopiero działajcie. A dziś możesz wszystko, płacz, krzycz, weź pudełko chusteczek, zapusc jakiś smutny film, wypij butelkę wina,wyciągnij ogromny kawałek tortu bezowego... Co chcesz, byleby odreagować. Jutro zobaczysz, że jednak będzie nowy dzień i będzie Ci troszeczkę lepiej. Trzymam kciuki Kochana!!! Jutro napisze Ci na priv moje przemyślenia co do histero.

Ooooo jak byś mogła kochana... dziękuję bardzo. Oczywiście, że pieniądze grają rolę, ale mam obawę że przy niskim AMH nie bd u mnie czego mrozic, a wiadomo że każda kolejna procedura to ok 15 tys, gdybym miała pewność że będę miała jakieś mrożonki to może inaczej bym do tego podeszła, ale moja gin pow żeby za wiele się nie spodziewac.
Wyslalam priv[emoji6]

Nam się znów nie udało;(
9dpt beta ponizej 0,1... Chyba nie muszę robić bety jutro tak jak kazali prawda????
Nie byłam na to gotowa.. nie mam sił....
Przykro mi bardzo i współczuję:(

U mnie mija wlasnie rok od pierwszej straty kropusia:(

Dużo sił Ci życzę na kolejne tygodnie,bo wiem jak ciężkie one są.

Zajmę się immunologią. Mozesz mi napisać (jak dla debila) nazwy badan, ktore powinnam z niej zrobić i jak to wygląda? Moze pamietasz mniej wiecej cenowo? Czy lepiej zapisac sie do Pasnika i czekać cierpliwie na pierwszą wizytę i na to co zleci??
Oczywiście że ci napisze. Kariotyp dla mnie dla męża wynik badania antygenow zgodności tkankowej klasa 1 i 2 przeciw ciała przeciwplemnikowe przeciw ciała przeciw jądrowe cytokiny test IMK. Koszt z wizytą to było chyba 1800zl. Masz Facebooka? Tam jest grupa i dziewczyny często piszą że zwalniają terminy do Pasnika. Uważam że jest cudownym lekarzem

Dziewczyny czy warto zbadać immunologie przed pierwszym ivf?
Czy dopiero jest wskazaniem jak się zachodzi, ale jest problem z utrzymaniem, poronienia, pozamaciczne itp? U mnie nieplodnosc idiopatyczna, mąż OK.
Czy jak w ciągu 6 lat nigdy nie udało mi się zajść to warto iść przed pierwszą procedura?
Kariotypy chcemy zrobić napewo.
Moj lekarz kariotypy zlecił dopiero teraz przy 3 procedurze,na początku zaczynaliśmy przygode z immunologią od
komórek NK,ALLO MLR, Kirow i HLA.

Załączniki

• IMG_20191107_210843.jpg
    IMG_20191107_210843.jpg
    105,7 KB · Wyświetleń: 65
dobrze kombinujesz. Szkoda Kropków. Poszukajcie potencjalnych przyczyn i dopiero działajcie. A dziś możesz wszystko, płacz, krzycz, weź pudełko chusteczek, zapusc jakiś smutny film, wypij butelkę wina,wyciągnij ogromny kawałek tortu bezowego... Co chcesz, byleby odreagować. Jutro zobaczysz, że jednak będzie nowy dzień i będzie Ci troszeczkę lepiej. Trzymam kciuki Kochana!!! Jutro napisze Ci na priv moje przemyślenia co do histero.
Dobrze. Dziekuje bardzo, chetnie przeczytam.

reklama
Oczywiście że ci napisze. Kariotyp dla mnie dla męża wynik badania antygenow zgodności tkankowej klasa 1 i 2 przeciw ciała przeciwplemnikowe przeciw ciała przeciw jądrowe cytokiny test IMK. Koszt z wizytą to było chyba 1800zl. Masz Facebooka? Tam jest grupa i dziewczyny często piszą że zwalniają terminy do Pasnika. Uważam że jest cudownym lekarzem
Kariotypy mamy. To wszystko zrobilas dopiero po wizycie u niego? W sensie on zlecil?

Do góry