reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak z moim ginekologiem pogratulowal i kazał przyjechać za tydzień. A progesteronu nie skomentował. A ja od zmysłów wychodzę....
Mój tez nie był zachwycony i powiedział ze zrobiłam tym problem sobie i jemu i ze musi się do tego jakoś odnieść wiec zwiększa mi dawkę luteiny. Zdaje sobie sprawę ze ma mnóstwo pacjentek ale jednak liczyłam na wyrozumiałość i odrobine empatii. Trudno. Ważne ze zwiększyłam i nie wiem co Tobie teraz doradzić bo to dziwne ze nie było żadnego komentarza.

reklama
Mój tez nie był zachwycony i powiedział ze zrobiłam tym problem sobie i jemu i ze musi się do tego jakoś odnieść wiec zwiększa mi dawkę luteiny. Zdaje sobie sprawę ze ma mnóstwo pacjentek ale jednak liczyłam na wyrozumiałość i odrobine empatii. Trudno. Ważne ze zwiększyłam i nie wiem co Tobie teraz doradzić bo to dziwne ze nie było żadnego komentarza.

A jaki masz Ty ten wynik?

Dziewczyny które lecza się u dr P. mam do was pytanie. Mam wizytę pod koniec grudnia i teraz się zastanawiam czy nie lepiej sobie zarezerwować już druga wizytę jak by była potrzeba, bo boję się, że znowu będę 3 miesiące czekać na następną. Co o tym myślicie?
Ja dokladnie tak zrobilam :) Na poczatku września zapisałam się na 28 października bo na wtedy juz miałam bilety do Polski. Tydzień później pomyslalam o co jeśli druga przed transferem będzie potrzebna. więc zadzwoniłam i na 20 grudnia dodatkowo się zapisałam bo wiedziałam że na świeta będę.. W poniedziałek doktor powiedział że druga wizyta jest mi nie potrzebna bo wie co robić, jak leczyć i jak będzie reszta wyników wysłać mu na maila i on odpisze dawkowanie leków itp..Nawet receptę najprawdopodobniej mi wyśle. Także zapisz się w razie czego, tylko teraz terminy wolne chyba drugi koniec stycznia dopiero. Ja najprawdopodobniej będę zwalniać termin na 20 grudnia. co jakis czas się zwalniają poza tym ;)

Kompletnie nic nie czuję, wszystko jest inaczej za każdym transferem. Raz jestem pełna nadzieji a zaraz potem widzę swój brzuch w siniakach i sobie myślę, że bym to wszystko jeb...a i dała sobie spokój. Potem się uspokajam i mówię sobie, że i tak się nie poddam. i takie jazdy mam od paru dni już :oops: . Czas do psychiatry sie udać chyba:D
Jupi..nie jestem sama:)
Mysle fredka ze przy postępującej dobrej zmianie kolo 2026 dostaniemy sie do specjalisty :)

Tak z moim ginekologiem pogratulowal i kazał przyjechać za tydzień. A progesteronu nie skomentował. A ja od zmysłów wychodzę....
Poczytaj sobie w historii forum posty @Mieciu85 . Ona też miała niski progesteron w ciąży.

Ostatnia edycja:
Ile razy robicie bhcg? Przy pozytywnym wyniku i prawidłowych przyrostach, 120proc na 48h? Zrobiłam 8dpt, 10dpt i 13dpt, teraz mam zalecenie zrobić dopiero 21dpt. Moje wcześniejsze objawy ustąpiły w 13dpt, tylko śpię więcej i głowa mi zaczyna swirowac. Niby mam dziś usg, ale boję się że zeswiruje jak nie będzie nic widać....
Ja chyba nie wierzę, że mogę być wreszcie w ciąży, po tym wszystkim

Ostatnia edycja:
Ile razy robicie bhcg? Przy pozytywnym wyniku i prawidłowych przyrostach, 120proc na 48h? Zrobiłam 8dpt, 10dpt i 13dpt, teraz mam zalecenie zrobić dopiero 21dpt. Moje wcześniejsze objawy ustąpiły w 13dpt, tylko śpię więcej i głowa mi zaczyna swirowac. Niby mam dziś usg, ale boję się że zeswiruje jak nie będzie nic widać....
Ja chyba nie wierzę, że mogę być wreszcie w ciąży, po tym wszystkim
Ja też zrobiłam betę 3 razy i za każdym razem był przyrost około 160% i myślę że teraz zrobię w poniedziałek dopiero i to będzie 19dpt. Daj znać jak będziesz po usg :)

reklama
Do góry