reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Cześć Dziewczyny,
Podczytuję ten wątek i chciałabym dołączyć do Waszego grona ;)
Dzisiaj miałam punkcję pobrali 12 komórek (krótki protokół).
W Środę mają do nas dzwonić z wieściami co i jak..., będą to najdłuższe dni...
Trzymam za Was wszystkie moooocno kciuki :)
Cześć, nie wiem czy jest u Ciebie w klinice możliwość ale unie można było zadzwonić 3 dnia po punkcji i dowiedzieć się od embriologa jak sytuacja :) warto spróbować :)
Jeżeli chodzi o to czy zarodek jest zdrowy czy nie to nie wiem natomiast beta 6dpt 25.69. Ale przy pierwszym transferze też miałam podobny wynik ale 7dpt i była biochemia :(
Trzymam kciuki ☺️

reklama
To całkiem dobry masz wynik, bo dupek nie wychodzi we krwi, leki dowcipne też dużo słabiej, bo one się wchłaniają na miejscu i nie muszą przejść przez cały krwioobieg. Ale dodatkowy dupek nie zaszkodzi :)
✊✊✊ Za super przyrost :)

No do końca tygodnia na pewno na chorobowym.

Przestały działać przeciwbólowe i zaczęło mnie wzdymac, pomaga oddanie moczu i wypuszczenie gazów. Pije ile mogę, wypiłam już raczej więcej niż zalecone i nie bardzo wiem czy takie objawy faktycznie są prawidłowe. Zobaczymy jutro

Artemida, poczytaj sobie o zespole OHSS , hiperstymulacji jajnikow. Przy takiej ilosci komorek masz to prawie ( nie koniecznie) zagwarantowane przez cholernie wysoki estradiol. Pij bardzo duzo, jedz to co ma duzo bialka. Lez i sie oszczedzaj. Bedziesz widziala ze brzuch masz coraz wiekszy i nabierasz wody to najrozsadniej byloby zadzwonic do kliniki.Jesli o tym nie slyszalasz , pocztaj , zebys wiedziala co sie dzieje.Mam nadzieje, ze efekt przy takim jajobraniu bedzie powalajacy.

Pisałam dzisiaj do lekarza. Biorę nospe i espumisan 3 razy dziennie. Jak do jutra nie przejdzie muszę się pokazać. Na szczęście chyba czuje poprawę, z susianiem od początku bez problemu. Trochę ciągną jajniki, może to tego kwestia. Zobaczę jak będzie jutro. Oby przeszło.
Po naszym udanym transferze 4 lata temu dostałam ogromnych boli brzucha. Na szczęście były chwilowe. I zwiastiwaly dobro [emoji4]
Potem mieliśmy crio. Ale nic z tego. Dlatego bardzo mi zależy teraz na swiezaczku, o ile w ogóle do transferu dojdzie [emoji29]

No spa i espumisan to leki rozkurczowe i uwalniajace od gazow[emoji23]ze tak powiem. Bola cie jajniki bo sa poklute i nabrzmiale po stymulacji. To normalne. Mam nadzieje ze dojdzie do trasferu z 9 miesiecznym efektem koncowym[emoji173]️

No spa i espumisan to leki rozkurczowe i uwalniajace od gazow[emoji23]ze tak powiem. Bola cie jajniki bo sa poklute i nabrzmiale po stymulacji. To normalne. Mam nadzieje ze dojdzie do trasferu z 9 miesiecznym efektem koncowym[emoji173]️
Wiem, że to takie leki. Nie wiem czym ten balon w brzuchu był spowodowany i czy one pomogły czy nie, ale już nie ma tego ciśnienia! Wygląda na to, że mi przeszło! Mogę normalnie dotknąć brzucha i nic nie czuje. Wizyta w toalecie też wróciła dziś do normy. Jak ja się cieszę [emoji4]
Teraz oby maleństwa dzielnie do czwartku walczyły [emoji173]

:no::szok:
@Szczescie1986 - są , są ja i @Murawa - walczymy dalej. Co u Ciebie ?
Oo ja już myślałam ze zostałam sama na pokładzie
Nie mowie ze jestem szczęśliwa,ale jestem chodz wolałabym żebyście już skończyły ta katorge . Dawno mnie nie było tutaj nje zaglądam do grupy bo myslalam ze wszystkie to nowe osoby . U mnie dalej walka hmmm jak to powiedziec szykuje się na 10 transfer:angry: przeniosłam się do Polski do Lewego:happy:a u ciebie jak sprawa wyglada?

reklama
Do góry