reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam pytanie
Czy któraś z Was zażywa bądź zażywała Inofem i z jakim rezultatem ?
Zaglądam rzadziej bo czas płynie mi szybciej ostatnio
Duzo dzieje się w życiu i czas przecieka przez palce
Wszystkim walczącym życzę duzo pokory i wiary bo w końcu każdej się musi udać zostać mamusia [emoji173]️
Wszystkim które na dniach mamami zostaną życzę każdego dnia siły uśmiechu i niekończącej się miłości [emoji173]️

reklama
Ja bym nie czekała, nigdzie nie zapiszecie się z dnia na dzień. Poczytajcie, zastanówcie się którą klinikę i miasto wybrać, podzwońcie po wybranych klinikach i zapiszcie się już teraz. To nic nie kosztuje (oczywiście samo zapisanie się, bo reszta kosztów to jak już pewnie wiesz dramat). A 2 tygodnie będziecie do przodu, bo wg mnie dużo się tego 21.10 nie dowiecie. A z ciekawości, jak trafiłaś tu do nas na forum?
Po rozmowie z mężem zdecydujemy się na wizytę w Novum :) Dziewczyny, polecacie jakiegoś konkretnego lekarza?

;)
Rozmawiałam z mężem i raczej postawimy na nOvum . Dziewczyny, czy polecacie jakiegoś konkretnego lekarza ?;)
Dobry wybór[emoji6]
Dr L. ,dr Z., dr W.
Od tzw 'trudniejszych przypadków' lepiej do dwóch pierwszych. U dr L. doplaca się dodatkowo za stymulacje i transfer. Ja po roku leczenia w Novum zdecydowałam się na zmianę lekarza na dr Z.

A dlaczego właściwie przy IO rezygnujesz z nabiału?
Ja po pół roku trzymania się diety z niskim IG przestałam się jej tak restrykcyjnie trzymać właśnie że względu na zbyt niską wagę bo uważam że to też nie idzie w dobrym kierunku...
Według dietetyka klinicznego zasada pustego talerza: zero alko, zero mąki i nabiału. I na mnie to podziałało. Nie patrzylam juz tak bardzo na Indeks a abrdziej na wyrzut ladunku.
Tez cos musze zrobic teraz ze swoja waga, zeby to jakos unormowac. Moj lekarz twierdzi ze to bardzo dobrze ze schudlam i ze mam sie nie przejmowac.
Musze znalezc jakiegos naprawde dobrego diabetologa z okolic Łodzi.

Według dietetyka klinicznego zasada pustego talerza: zero alko, zero mąki i nabiału. I na mnie to podziałało. Nie patrzylam juz tak bardzo na Indeks a abrdziej na wyrzut ladunku.
Tez cos musze zrobic teraz ze swoja waga, zeby to jakos unormowac. Moj lekarz twierdzi ze to bardzo dobrze ze schudlam i ze mam sie nie przejmowac.
Musze znalezc jakiegos naprawde dobrego diabetologa z okolic Łodzi.
IO u każdej moze byc troche inna, inaczej reagujemy na różne produkty.
Myślę że inna dieta powinna być u osoby z wysokim BMI a inna u kogoś z niskim, inna u osoby z HOMA IR 2.5 a inna z HOMA IR 9. Czy jest problem również z glukoza czy nie itd...

Każda z nas musi w tym wszystkim znaleźć złoty środek odpowiedni dla siebie, bo same najlepiej wiemy co jest dla nas najlepsze[emoji4]

A czy dr Z. stosuje sie do zalecen z Łodzi? Bo z tego co pamietam dr L. nie?
U dr Z. będę miała pierwszą wizytę dopiero w przyszłym tyg. to dopiero wtedy na to pytanie będę mogła odpisać w 100% ale z tego co pisały dziewczyny to może bez zachwytu, ale tak stosuje się.
Miedzy innymi datego też do dr L. się nie wybieralam.
Miałam już dwa transfery z zaleceniami od P. i u innych lekarzy w Novum nie było z tym problemu.

Dobry wybór[emoji6]
Dr L. ,dr Z., dr W.
Od tzw 'trudniejszych przypadków' lepiej do dwóch pierwszych. U dr L. doplaca się dodatkowo za stymulacje i transfer. Ja po roku leczenia w Novum zdecydowałam się na zmianę lekarza na dr Z.
o Jezu, widzę, że zaśmiecam forum , trzy razy ten sam post ;) coś mi komputer nie ogarniał ;)
OK, dziękuje za informacje :* będę celować w tych dwóch :)

@redferrari - buziolki dla Alusi w stópeczki od ciotki Agu. Samochodziku Nasz czerwony - żyje , no moje Stefany leżą w zamrażarce od czerwca i czekają , bo coś tam wyskakuje. Myślę , że w przyszłym tygodniu przygrane jednego , a jak nie zostanie z nami , to do końca roku drugiego. Pozostałe 4 na 2020 se zostawimy. @Margit2018 - czytam , czytam Was z krzaków - pisz co tam u Was @ilmenau - Ty też relację zdawaj mnie tu. Dziołchy buzioki dla dziecioków od ciotki.

reklama
Jeszcze jedno pytanie trochę inne;)
Informujecie swoich przełożonych, że jesteście w trakcie leczenie itd ?
Zastanawiam się właśnie nad tym, bo od stycznia pracuje w nowej firmie, teraz gdy miałam stymulacje dobrze się czułam, nikt się nie zorientował, że coś się dzieje. Gdy miałam wizyty w trakcie dnia jakoś udało mi się kombinować i wychodzić na wizyty. Na punkcje i transfer wzięłam urlop.
Jednak teraz, gdy czeka nas najprawdopodobniej Warszawa, już chyba nie uda mi się tego ukryć.
Z Poznania do Wawy w dwie godziny nie uda mi się wszystkiego załatwić :)
Mój przełożony jest bardzo fajnym człowiekiem, myślę, że zrozumiałby to.
BIje się z myślami odkąd tylko okazało się, że pierwszy transfer się nie udał.

Do góry