reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Moje najkochansze wspieraczki wlasnie siedze i placze, rece mi sie trzesa bo dostalam wyniki nifty, jak otwieralam to myslalam ze serce mi wyskoczy tak walilo a teraz jestem zalana lzami. Moja niunia jest zdrowa i to jeszcze dziewczynka to jakbym wygrala w lotto. Normalnie nie wierze ze to prawda tak dlugo czekalismy ❤❤❤
Super wieści! Gratulacje! Kiedy najszybciej można zrobić Nifty? Ile to kosztuje?

reklama
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

❤❤❤Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś❤❤❤

Już wrzesień - kobietki, to będzie nasza jesień! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):* Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz
2019-09-16 anulka36 wizyta w Poznaniu✊✊✊❤❤❤
2019-09-16 Riddikulus wizyta w klinice
2019-09-16 E-lenna wizyta przed transferem✊✊✊
2019-09-16 Nataliaa93 wizyta u ginekologa
2019-09-17 Pójdżka Beta!!!✊✊✊
2019-09-17 bazylia128 wizyta serduszkowa???❤❤❤
2019-09-18 Skarbulenka wizyta-podglądanie Maluszka❤❤❤
2019-09-18 Sandra777.12 histeroskopia
2019-09-19 Justi55 Transfer!!!✊✊✊
2019-09-26 Murawa Wizyta w nowej Klinice
2019-09-27 AleAle27 II podglądanie Maluszka ❤❤❤
2019-09-29 Pola0702 wizyta u DR Paśnika
2019-11-17 Babeczki termin porodu
2019-11-26 Mitotaj termin porodu
2019-11-28 Vinszka termin porodu
2019-12-01 pini88 termin porodu
2019-12-03 Pala termin porodu
2019-12-20 Skarbuleńka termin porodu
2020-02-05 Konstancja27 termin porodu
2020-02-19 AleAle27 termin porodu
2020-03-22 anulka36 termin porodu
Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację "Arkusze Google"?
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz

Kochane przypominam o klikaniu na Oliwkę -https://pl.lennylamb.com/user/show_photo/45810 ❤❤❤

Witam.Dziewczyny! Wstawiam wczorajszy kalendarz z wiadomych powodów!
@Pójdźka ,Ty chyba ta betę zrobiłaś wczoraj?!?! Jak powtarzasz to mega✊✊✊
@bazylia128 ✊✊✊Za wizytę, daj znać po :)

Kobitki, mega apel o głosowanie na Oliwkę, link w kalendarzu, jest nas tu tyle, a Kruszynka dalej na 3 miejscu:(

Milusiego dnia!

Super wieści! Gratulacje! Kiedy najszybciej można zrobić Nifty? Ile to kosztuje?
Od 10tc ja mialam 10t5d i na wynikach mialam juz dosc duzo DNA dziecka w mojej krwi (3razy tyle ile minimum do badania) wiec mysle ze juz wczesniej by dali rade ale pewnie sie tak zabespieczaja bo u kazdego inaczej. Ja placilam 2450zl, zastanawialam sie nad tym testem bo troche drogi ale stwierdzilismy ze jak mam sie stresowac cala ciaze czy wszystko ok to nie ma sensu.

Tak inny lekarz,najlepszy specjalista od usg prenatalnych ,nie daje szans na przeżycie dziecka,tor tylko kwestia czasu ,powiedział,ze musiałby cud się stać.Po amniopunkcji będzie wiadomo,czy były wady ,już nie mam nic do stracenia.Chcialabym tylko dowiedzieć się co jest z malenstwem.Napewno gdybym jeszcze raz kiedyś chciała podejść znowu,to przebadam zarodek.
A to było twoje pierwsze podejście? Masz już dzieci czy to twoja pierwsza ciąża?jeśli mogę wiedzieć oczywiście.Ktos mi blisko całkiem nie dawno przechodził przez coś podobnego l.Przykro mi

A to było twoje pierwsze podejście? Masz już dzieci czy to twoja pierwsza ciąża?jeśli mogę wiedzieć oczywiście.Ktos mi blisko całkiem nie dawno przechodził przez coś podobnego l.Przykro mi
Pierwsze podejscie,pierwsza ciąża,my przebadani genetycznie wcześniej.Czekam jeszcze na wynik pappa,bo amniopunkja za 2 tyg.Doktor mówil o metodzie Fisch ,wyniki sie zna po kilku dniach,doplata 700 zl,i tak zrobimy.

W skrócie mówiąc nasze problemy to: wiek, bardzo niskie AMH, przebyte dwie operacje usunięcia dużych mięśniaków, u męża złe wyniki - dwa lata temu 100% martwych plemników. Nie decydowaliśmy się od razu na in vitro, wizyty u androloga, leczenie ponad pół roku, przed in vitro jego wyniki były bardzo dobre. Lekarz nas przekonał, że jednak większe szanse z kd. To tyle, mamy jeszcze 3 mrozaczki, o które już się martwię. Ten estradiol to masz wysoki chyba a nie niski, mi się wahał pomiędzy 500 a 800 po transferze. Który masz dpt? Pregnyl dostałaś?
To też dużo przeszłas:( To u Ciebie podobna sytuacja jak u mnie tylko ja operacje miałam ze względu na endometrioze. No i może trochę łatwiej bo u męża mimo jego wieku wszystko dobrze. Teraz estradiol podskoczyl, ale przy pierwszej weryfikacji miałam 250,wiec nie za wysoko. U mnie 7dpt,wiec beta bardzo nisko. Pregnyl miałam podany 0,5 amp. po transferze. Pocieszam się że poprzednio też się tak powoli rozkrecala ta beta, więc może i tym razem. Może takie leniuszki są te nasze zarodeczka, po tatusiu :D Nie wiem czy do piątku bede czekać na trzecią weryfikację, może jutro zrobię. Chociaż to chyba nic nie zmieni, a tylko będę się denerwować czekając na wynik. Ja też mam jeszcze dwa mrozaczki Miłego dzionka:)

A skąd jesteś? My tu z różnych regionów, zawsze ktoś coś podpowie :)
Kochana my jesteśmy z Katowic leczymy się w provicie. Ale nie służy nam tam labo i musimy zmienić klinikę aby 3 podejście dało nam coś więcej niż jeden zamrozony zarodek. Moj mąż ma słabe nasienie ja problemy immuno . Dziewczyny @Murawa @Forget-me-not... doradzają mi Novum wawa (Dziękuję jeszcze raz wam ;) ) myślę jeszcze nad gymcetrum. Jeżeli możesz coś doradzić to chętnie wysłucham bardziej obeznanych bo ja ciemna masa ;p

I mam pytanka z samego ranka
jeżeli robiłam cross match to już allo mr nie trzeba czy to co innego? I czy badanie nk w macicy jest jakoś lepsze niz nk z krwi?

Kochana my jesteśmy z Katowic leczymy się w provicie. Ale nie służy nam tam labo i musimy zmienić klinikę aby 3 podejście dało nam coś więcej niż jeden zamrozony zarodek. Moj mąż ma słabe nasienie ja problemy immuno . Dziewczyny @Murawa @Forget-me-not... doradzają mi Novum wawa (Dziękuję jeszcze raz wam ;) ) myślę jeszcze nad gymcetrum. Jeżeli możesz coś doradzić to chętnie wysłucham bardziej obeznanych bo ja ciemna masa ;p

Novum jest polecane tutaj na forum, ale podobno ceny mają dużo wyższe niż inne kliniki. Jeśli za tym idzie skuteczność to w sumie się nie dziwię.
Też jest trochę dziewczyn z gyncentrum, większość to już mamuśki lub prawie mamuśki ;) tam się leczyła dżoasia, @Kurcia, @misis188 wiec może dziewczyny coś więcej Ci napiszą o tej klinice

reklama
Do góry