reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jest moze jakas osóbka ktora przeszła puste jajo płodowe? W ktorym tygodniu musi sie pojawic zarodek? A do ktorego tygodnia serduszko jesli NIE bedzie to ciaza bezzarodkowa?
Ja przeszlam puste jajo plodowe. Ale ciezko stwierdzic dokladnie tydzien.
Raczej bylo tak ze poszlam na usg gdzie byl pecherzyk ciazowy (na razie nie bylo nic oprocz niego). A po tygodniu dalej tak samo i po dwoch tez. Wtedy stwierdzili puste jajo.
Cialko zolte z zarysem zarodka (jeszcze bez akcji serca) powininno sie pojawic jakis tydzien, po stwierdzeniu pecherzyka.

reklama
Ja przeszlam puste jajo plodowe. Ale ciezko stwierdzic dokladnie tydzien.
Raczej bylo tak ze poszlam na usg gdzie byl pecherzyk ciazowy (na razie nie bylo nic oprocz niego). A po tygodniu dalej tak samo i po dwoch tez. Wtedy stwierdzili puste jajo.
Cialko zolte z zarysem zarodka (jeszcze bez akcji serca) powininno sie pojawic jakis tydzien, po stwierdzeniu pecherzyka.
A pamiętasz może jak sie wtedy zachowywała twoja beta? I jaki byl rozmiar pecherzyka?
Czy wtedy konieczny jest zabieg czy podają tabletki na oczyszcenie ?

Ja mam cały czas takie bole okresowe albo ciagniecia jajnikow raz z jedje raz z drugiej strony, rozciagania w plecach. Jestem mega senna, bola mnie piersi. Czyli jakies objawy ciazowe sa ale przy pustym jaju chyba tez jakies objawy wystepuja ?

Ja mam cały czas takie bole okresowe albo ciagniecia jajnikow raz z jedje raz z drugiej strony, rozciagania w plecach. Jestem mega senna, bola mnie piersi. Czyli jakies objawy ciazowe sa ale przy pustym jaju chyba tez jakies objawy wystepuja ?
Poczyaj sobie, Mamaginekolog pisze jasno o pierwszych usg...

Właśnie przyszła.
< 0,2... No.
Także oczywiście powtarzam w sobotę i chyba muszę w poniedziałek ale na cud nie liczę. :(
Murawa tak bardzo, bardzo mi przykro

Ja mam jakieś gorsze dni, transfer możliwe że w następnym tygodniu , a ja nawet nie potrafię się z tego cieszyć. Boję się jak diabli.

reklama
Murawa tak bardzo, bardzo mi przykro

Ja mam jakieś gorsze dni, transfer możliwe że w następnym tygodniu , a ja nawet nie potrafię się z tego cieszyć. Boję się jak diabli.

Spoko. Sprawdź sobie endometrium przed transferem. U mnie 6dpt.Moze jeszcze ruszy leniuch. Aczkolwiek to mało realne, choć się zdarza. Ciężko z tym bywa. By głową spokojna była.

Do góry