reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Odebrałam własnie wyniki beta ze 109 dwa dni temu urosła mi do 287,6. Czy to prawidłowy przyrost?

Dostałam dwa zarodki, czy przyrost nie powinien być większy?

Progesteron 21,1 - więc chyba w normie

Ft3 i Ft4 w normie. Ale TSH mam podwyższone - 6,236 przy normach 0,300-5,000

Dr D. gdy go pytałam w środę, czy mam coś działać w związku z Hashimoto, powiedział że nie, ale nie miałam wtedy tych wyników. Troche się boje i chyba umowie si do gin+endo.

Mmonika81 - Progesteron masz na pewno w normie dla pierwszego trymestru ciąży. Betka piękna. Powinna urosnąć ponad 60 % w ciągu 2 dni, a u Ciebie się podwoiła, więc jest super i jak najbardziej w normie.

reklama
Madzialenak - a nie mogłabyś utrogestan stosować? To czeski leki, ale podobno apteki też mogą polskie sprowadzić, ja kupowałam dla siebie w Czechach, bo mam blisko. Nie jest drogi, a lekarz mój powiedział, że lepszy niż luteina i muszę przyznać, że nie licząc upławów takich lekko biało-żóltych czasami to nic mnie nie swędziało.

Elona - gratulacje. Super betka :)... To teraz pozostaje życzyć Ci spokojnych 9 m-cy.

A ja dzisiaj dostałam wreszcie okres i licząc od dzisiaj za 19 dni mogę się pokazać u lekarza. Spróbuję się umówić na jakiś termin albo jutro ( jeżeli klinika pracuje) albo w poniedziałek.
A ja dzisiaj pieczenie ciasteczek. Kruche z mielonymi migdałami mrożą się w lodówce, a w trakcie przygotowania jest ciasto na pierniczki.

Kinga - ja bym chętnie na takie ciasteczka wpadła ;-) Sama do pieczenia mam 2 lewe ręce :-)

Kinga dziękuję za podpowiedź z tymi tabletkami, ale wiesz co chyba jest już w porządku, to ta oliwka namieszała. Teraz nic mnie nie swędzi. Co do ciasteczek to zazdroszczę chęci ich robienie, mi się nic ostatnio nie chce i najgorsza zmusić się nie mogę :-(
Dni to wizyty zlecą szybko i nim się obejrzysz zaczniesz stymulację i już niedługo będziesz mieć malucha w brzuszku :-)

mmonika przyrost jak najbardziej prawidłowy :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny przepraszam za dosadność, powiedzcie proszę jakie miałyście upławy po luteinie (chodzi mi o kolor i konsystencję)?

reklama
Do góry