reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mi teraz przepisał żel ANDROTOP 16,2 mg/g Żel - 88 g z hormonem męskim mówi że to przepisuja w ciężkich przypadkach stymulacji Tak jak moje 2 stymulacje 2 komorki z czego 1 dojrzała tyle pęcherzyków a wszystkie puste[emoji26]zobaczymy co to będzie... jak teraz się wystymuluje
Tez mam problem z Amh, proponowali Ci w klinice oszczyknięcie jajników?? Ja miałam i co ciekawe co 2 cykl miałam lepszy wynik a co 2 słaby. Z 1 cyklu nie miałam komórek a w kolejnym 3 pobrane.

reklama
Oby ta 3 stymulacja była szczęśliwa żebym miała więcej komorek nie tylko 1 dojrzała
U mnie lekarz powiedział ,że jestem trudnym przypadkiem,bo moje amh wynosiło ok 1,0 ,a najlepsze jest to ,że 3 lata temu miałam amh 0,74,więc wzrosło i niewiem jak,a przecież tylko mize spaść.Mimo to ładnie reagowałam na stymulację,pobrano 9 komórek,5 się zaplodnilo,i jedna została ze mną,i rozwija się prawidłowo.Także wszystko jest możliwe,mimo niskiego Amh.

Mi to samo mówił ze w każdym dniu cyklu moze być różne ja mam 0.8 mówił zebym go nie powtarzała że może być ciut większe ale to i tak będzie niskie a stracę refundacje
Mi lekarz tłumaczył że AMH się cały czas zmienia, bo to zależy od cyklu,jak duży pęcherzyk ma urosnac, jaki jest potencjał w tym cyklu. Ja miałam AMH między 0,6 a 1,2, w tym samym laboratorium, w tym samym dniu cyklu. Raz tylko jak mi zrobili w inviccie to wyszło 0,2, byłam załamana.

Mi teraz przepisał żel ANDROTOP 16,2 mg/g Żel - 88 g z hormonem męskim mówi że to przepisuja w ciężkich przypadkach stymulacji Tak jak moje 2 stymulacje 2 komorki z czego 1 dojrzała tyle pęcherzyków a wszystkie puste[emoji26]zobaczymy co to będzie... jak teraz się wystymuluje
Ja też miałam androtop w żelu i hormon wzrostu w małych dawkach. Jedna stymulacja tylko jedna dojrzała, ale zatrzymała się w rozwoju. A w drugim wystymulowal się głównie lewy jajnik i pobrano aż 8 pecherzykow(wcześniej miałam po trzy chyba), pięć kom. dojrzałych się zapłodnilo i wszystkie dotrwaly. Cuda się zdarzają czasem... I tobie tego życzę! :)

Kochane zrobiłam test, kreska ciemniejsza to beta chyba rośnie :) dzisiaj 8 dpt

Załączniki

• 20190807_171628.jpg
    20190807_171628.jpg
    373,9 KB · Wyświetleń: 143
Dziewczyny które wychodowaly bardzo duża ilość pęcherzyków, zdarzało wam się krwawić z nosa? Od 2 dni nie mogę powstrzymać krwawienia, mam wrażenie ze mam wszystko wrażliwe w środku i przy każdym kichnięciu zaczynam krwawić.

Skończyłam brać orgalutran i biorę do końca duphaston
Ja wyprodukowałam 25 pęcherzyków i żadnego krwawienia z nosa nie miałam, może to jest spowodowane czymś innym? A ciśnienie mierzyłaś?

Moje pierwsze podglądanie bez szału - 2 pęcherzyki w prawym ok. 11mm i 8mm i cztery w lewym: maluszki po ok.6mm każdy, kolejna wizyta w sobotę, mam nadzieję, że akupunktura coś pomoże... Ciekawe to, co piszecie o tym hormonie wzrostu i Androtopie (zapiszę sobie gdzieś, na przyszłosć, - oby się nie musiało przydać, oczywiście ;) ).
Czy Wy też macie już problem z oddawaniem krwi do badań przed wizytami? Moje żyły zaczęły odmawiać posłuszeństwa i dziś obrazek w zabiegowym był taki: ja na kozetce ( 5 min. wcześniej z dwiema wbitymi igłami w obu rękach i ciemno przed oczami), mąż mi trzyma nogi w górze, kobieta szuka igłą żyły w dłoni, ból masakryczny, wszyscy się pocą, kobiecie już ręce drżą, bo 3 poprzednie wkłucia nie dały efektu, no tragikomedia! Na szczęście wybłagałam przed kolejną wizytą brak badania hormonów, bo chyba bym do soboty nie usnęła.

reklama
Do góry