reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Heparyna jest na zapas - badalam podstawowe wskazniki krzepniecia i byly ok, trombofilii nie badalam.
Od dnia transferu mam brac neoparin
A potem jeszcze nie wiem
Ale jesli same leki estrofem i progesteron zageszczaja krew to i tak bym sie na nia uprla... no i acard biore tez

Przy neoparinie też się acard bierze? Ja miałam estrofem później 3x2 i luteiny pełno i miałam tylko z zalecenia heparynę 0.4 [emoji134]

Kochana ja nie pamiętam ceny dokładnie, bo wszystko miałam refundowane.
Estrofem to jakieś 14 zł
Neoparin 3,20 zł
Luteina... nie pamiętam
Ty masz na nie zniżki?

Iiiii.... oczywiście zaciskam [emoji110][emoji110] już kciuki i zarażam fluidkami ciążowymi tak na zaś! [emoji1768][emoji177] To musi być ten szczęśliwy transfer!

Miłego dnia dla Was również!!

Transfer czwartek za tydzien 18.07

Obstawa lekami na maxa...

Kojarzycie ile kosztuje u Was heparyna i prolutex i luteina??

ja dawalam prolutex 7 szt. 150 zł a zamiast luteiny Lutinus 63 szt ponad 350 ale teraz zmienił na luteine. Za godzinę idę wykupić to dam znać ile dokładnie kosztuje :)

Po punkcji bardzo boli mnie brzuch. Wczoraj spalam caly dzien, nie moglam wstac. Dzis chodze zgarbiona, nie moge sie wyprostowac, nie mowiac juz o oddawaniu moczu. Cos poszlo nie tak, czy to naprawde powinno tak bolec?

A Ty przed ciaza z Hubim tez sie szczepilas? Czy teraz sie zdecydowalas ?
Tak. Ja w sumie pierwsze szxzepilam sie w Krakowie z tym ze posluchalam Sachy i podeszlam do transferu bez intralipidu i sie nie udalo, potem kolejny z intralipidem i musial zarodek byc nie ten, potem doszczepienie w Łodzi i mamy Hubka:)

reklama
Po punkcji bardzo boli mnie brzuch. Wczoraj spalam caly dzien, nie moglam wstac. Dzis chodze zgarbiona, nie moge sie wyprostowac, nie mowiac juz o oddawaniu moczu. Cos poszlo nie tak, czy to naprawde powinno tak bolec?
Nie martw się. To nie jest tak ze powinno tak bolec bo kazda przechodzi to inaczej. Ale ja miałam podobnie, do tego stopnia ze maz podawał mi reke zebym mogla wstac z lozka bo tak bolalo. Pij duzo wody i obserwuj brzuch czy nie powieksza sie. A i ja jeszcze mialam pic bialko hydrolizowane. To szybciej sie wchlania. :)

Do góry