reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny potrzebuje pomoc w interpretacji wynikow oceny receptywnosci endometrium.. Dzis pojawila sie wynik ktore nic mi nie mowia niestety :( Ktora z was miala to badanie w Invikcie I moze mi czytac wynik??? Z gory bede ogromnie wdzieczna!

reklama
Takie podejście mi sie podoba!!! Ja tez wiem ze w koncu sie uda to tylko kwestia czasu jak nie dzis to jutro widocznie tak ma byc... u mnie jednak owulacja była pęcherzyk urósł 6mm w 2 doby poprostu szok a juz byłam pewna ze ten cykl stracony a tu taka niespodzianka wiec transfer w piatek ale lecimy tym razem 100% naturalnie bez żadnych leków jak sie nie uda to trudno za miesiac podejdziemy znowu.

Hurraaa[emoji173]️[emoji847]trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]

Przede wszystkim gratuluje Ci ze masz swoje skarby male[emoji173]️
Jak kazda swoje przeszlas i teraz nic tylko sie nimi cieszyc!!
A pamietasz jaka klase mialy Twoje zarodki? Jakie mialas wskazania do ivf? Pamietasz jakie mialas leki i badania przed transferem?

Gratuluje jeszcze raz!
Dziękuję bardzo. Każda z nas się doczeka swoich skarbow:)
Co do klasy zarodków niestety nie pamiętam wiem że w dzień transferu pani doktor polecała brać dwa ponieważ ponowne mrożenie może źle wpłynąć na zarodek (crio z powodu ryzyka hiperki)
Badań żadnych dodatkowych oprócz tych standardowych z kliniki- wirusologia, wymazy, amh, tsh, przeciwciała cytomegalia, toxoplqsmoza różyczka więc chyba taki standardowy zestaw...
Leki prolutex 2x1 , luteina 3x2, progesterone besins 3x1 , neoparin 1x1, estrofem 4x1 to chyba wszystko:rofl2:

Drugi.. Zeszłym razem było fatalnie długo płakałam.. Ale tym razem sama się dziwię że tyle siły w sobie mam.. Na pewno przyjdzie gorszy moment i się poplacze ale staram się na razie do tego stanu nie dopuścić i trzymać się tego że w końcu się musi kiedyś udać :* dziękuję wam wszystkim za słowa otuchy cieszę się że w końcu odwazylam dołączyć się do waszej grupy, z wami raźniej :*
Najważniejsze to mieć jakiś plan, Ty go masz więc działaj wg niego i walcz , a jak przyjdzie chwila słabości, a będą takie na pewno nie raz, to popłacz i następnego dnia wstań silniejsza ☺️

Mi lekarz mowil ze jezeli jest pcos lub endometrioza to niestety ale tez komorki jajowe moga byc slabsze poprostu i trzeba probowac az cos sie uda... albo zastosowac jakies mega suplementy przez minimum trzy miesiace na poprawe komorek jajowych... jesli mialabys miec punkcje jeszcze raz. Mialam od lekarza fert.ilovit endo f to mega duzo witamin i mineralow - nie wiem czy bralas lub znasz to moze, ale drogi jest niestety. I tez chyba metformina (?) jest uznawana za lek na poprawe komorek („lekarstwo wiecznej mlodosci tzw”)
A jak u Ciebie wyglada sytuacja z iloscia zarodkow - macie zamrozone zarodki? (Przepraszam jesli juz pisalas)

Tutaj artykul o metforminie

Dwa transfery nieudane ( jeden świeży z 3 dniowym zarodkiem, drugi criotransfer z blastką ). Mamy jeszcze dwie blastki zamrożone. Mam nadzieję, że już do punkcji nie będę musiała podchodzić, ale dzięki za rady! Metformine brałam kilka opakowań przed punkcją. Później niestety odstawiłam, nie wiedziałam, że jest taka ważna przy implantacji. Dopiero Wy mnie uświadomiłyście. Współczynnik homa 1,5, więc tylko by mogła pomóc. Teraz wróciłam do metforminy i już nic nie będę kombinować! :) Czekam na okres i wracam po malucha. Trzymam kciuki, żeby lipiec był dla nas owocny :)

Drugi.. Zeszłym razem było fatalnie długo płakałam.. Ale tym razem sama się dziwię że tyle siły w sobie mam.. Na pewno przyjdzie gorszy moment i się poplacze ale staram się na razie do tego stanu nie dopuścić i trzymać się tego że w końcu się musi kiedyś udać :* dziękuję wam wszystkim za słowa otuchy cieszę się że w końcu odwazylam dołączyć się do waszej grupy, z wami raźniej :*
Bardzo mi przykro :( Płacz kiedy masz na to ochotę i nie duś płaczu w sobie! Kiedyś nam się uda :)

Dwa transfery nieudane ( jeden świeży z 3 dniowym zarodkiem, drugi criotransfer z blastką ). Mamy jeszcze dwie blastki zamrożone. Mam nadzieję, że już do punkcji nie będę musiała podchodzić, ale dzięki za rady! Metformine brałam kilka opakowań przed punkcją. Później niestety odstawiłam, nie wiedziałam, że jest taka ważna przy implantacji. Dopiero Wy mnie uświadomiłyście. Współczynnik homa 1,5, więc tylko by mogła pomóc. Teraz wróciłam do metforminy i już nic nie będę kombinować! :) Czekam na okres i wracam po malucha. Trzymam kciuki, żeby lipiec był dla nas owocny :)

Ok rozumiem.
To tak jak ja tez mam dwa zarodki ostatnie i tez mam nadzieje ze kolejna stymulacja bedzie niepotrzebna...
dwa transfery nieudane (po 1 zarodku)
A poza laparo jakies jeszcze leki dostaniesz do tego kolejnego transferu?

Sukcesu w lipcu zycze z calego [emoji173]️ i sobie
[emoji1320][emoji1320][emoji1320]

reklama
W takim razie do 3 razy sztuka! Trzymam kciuki i życzę dużo siły [emoji8]

Do góry