reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja nie poznałam. Podobno są badania, które też to oceniaja- przy większych skurczach nawet na usg podobno to widać. Ja nie czułam żadnych skurczy, po prostu w związku z tym, że mam endometrioze i 4 poprzednie transfery nie zakończyły się nawet zagniezdzenia zarodka to by zwiększyć szansę lekarka zaleciła mi wlew z atosiban- innowacyjnego leku (jego cena 1000zl) ktory jest stosowany w 2 szpitalach (tylko- ze względu na cenę) w Krk podczas przedwczesnych skurczy macicy między 21-28 tyg ciąży celem zahamowania nadmiernej czynności macicy i zapobieganiu przedwczesnemu porodowi. Mnie niestety, mimo dużych nadziei.. Nie pomogło i to :(
Atosiban miałam we wlewie ciągłym przez 48 godzin w 24 tc. Ma on za zadanie zahamować poród czyli wyciszyć skurcze macicy. Lek jest stosowany na oddziałach patologii ciąży dość powszechnie.

reklama
Wydaje mi się, że napisałam dokładnie to samo ;) a to że jest stosowany w 2 szpitalach usłyszałam od pielęgniarki w Osteomedzie w Krk. Jak jest w innych miastach- nie mam pojęcia ‍♀️

To mi dali kroplowke taka przez wenflon dozylnie z atosibanu za 200 pln
Przy ostatnim transferze... moze u mnie byla jakas mala dawka ale tyle u nich kosztuje

Cos tam pewnie pomaga...

Jestem po 6 transferze. Wg wyliczen z kalkulatora 6t+4d.
W niedziele pikalo serduszko wiec mam nadzieje ze juz do konca bedzie ok.

Trzymam za Ciebie mocno kciuki. Jaki teraz plan??
Zatem trzymam kciuki zeby sie udalo. Ja miałam ponad pol roczna przerwe. Glowa odpoczywają. Teraz w sierpniu powrot po mrozaczka i plan b Czechy i kd

reklama
Cześć Wszystkim.
Jestem tu nowa, od jakiegoś czasu was podczytuje i postanowiłam do Was dołączyć czynnie :)
Co o mnie. Jestem po 5 transferach nieudanych, tzn po każdym beta QUOTE]

Witaj
U nas na forum bardzo malo dziewczyn sie szczepilo i tez wiekszosc jak nie wszystkie leczacych sie immunologicznie jeździ do Pasnika. Dużą wiedze w tym temacie maja dziewczyny na wątku o poronieniach nawykowych i sa tam dziewczyny ktore lecza sie u Malinowskiego i go sobie chwalą. Jak chcesz to tam podpytaj[emoji6]
Mysle ze dobrze ze sie decudujesz przebadac immunologicznie, ale szczepienia bym zostawila w razie co na sam koniec bo to jednak bardzo inwazyjne leczenie i oby byly inne sposoby ktore Ci pomogą dotrzec do upragnionego celu[emoji4]

Do góry