reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Nospe forte 2 tabl
Relanium 5 mg 2 tabl
oraz buscopan 2 tabl
bralam 2 h przed trasferem, 2 h po transferze i o 22:00 ta sama seria - w dniu transferu
wg czyjejs rozpiski z kliniki

A potem do 5 dpt codziennie chyba tez 3 x dziennie ale juz po 1 tabletce raczej (tego niestety nie pamietam)

A o badanie progesteronu tez musze podpytac bo jak znam zycie to mi lekarz moze tego nie zlecic wcale...:/
Mnie to lekarz nic nie zalecił przed transferem...nawet mi relanium nie chciał przepisać! Powiedział że jak przyjadę to w zabiegowym mogę poprosić .
Dobra, czyli tą nospe mogę spokojnie wziąć 2 godziny przed transferem? Serio 2 tabletki forte??pytam o to wszystko bo nie chce zaszkodzić sobie i kropkowi..
Kurde, oni to w ogóle nie zalecają nic przed crio, dla jestem...

reklama
No dobrze...to poproszę o Waszą pomoc....
Critransfer
1. Czy nospe i relanium mam wziąć przez transferem? Ile przed?
2. Czy w dniu transferu robicie progesteron? Czy dopiero po 72 h po?
Jestem już tak pokłuta i przez ostatni miesiąc robię badania co 5 dni, ( ostatnio w poniedziałek) że już nie wiem czy robić jutro te badania czy poczekać do niedzieli i zrobić razem z morfologia po accofilu? Co myślicie ?
Możesz wziasc tabletki tak jak pisze @Dzoannna. Ja badałam proga nawet dzień przed transferem, a mogłam w samym dniu transferu, ale wiedziałam, ze nie ogarne tego logistycznie. I pozniej co 72h. Ja biorę rozkurczowe 3x dziennie i jest to albo nospe forte, buscopan forte albo spasmolina. Relanium wzielam raz i nie widziałam po nim żadnych efektów, może dlatego, ze mam 2 mg, a nie 5.

Ja kochana od 2 tygodni, co drugi dzień oddaje krew, wiec moje żyły już to ledwo wytrzymują. Do tego miałam wenflony na przedramionach do intralipidu i do dziś mam podpuchnięte i siniaki. Ale czego się nie robi dla upragnionej różowej pupci :)

Mi dziś znowu spadł progesteron i mam 32ng/ml. Mam podwyższyć Utrogestan o 2 tabletki. Zobaczymy jak bedzie w piątek, bo jeszcze prolutex zostaje w podorędziu.

Możesz wziasc tabletki tak jak pisze @Dzoannna. Ja badałam proga nawet dzień przed transferem, a mogłam w samym dniu transferu, ale wiedziałam, ze nie ogarne tego logistycznie. I pozniej co 72h. Ja biorę rozkurczowe 3x dziennie i jest to albo nospe forte, buscopan forte albo spasmolina. Relanium wzielam raz i nie widziałam po nim żadnych efektów, może dlatego, ze mam 2 mg, a nie 5.

Ja kochana od 2 tygodni, co drugi dzień oddaje krew, wiec moje żyły już to ledwo wytrzymują. Do tego miałam wenflony na przedramionach do intralipidu i do dziś mam podpuchnięte i siniaki. Ale czego się nie robi dla upragnionej różowej pupci :)

Mi dziś znowu spadł progesteron i mam 32ng/ml. Mam podwyższyć Utrogestan o 2 tabletki. Zobaczymy jak bedzie w piątek, bo jeszcze prolutex zostaje w podorędziu.
No właśnie ....ostatnio po takich dawkach leków w dniu transferu progesteron miałam ponad 80... I tak myślę czy badać jutro czy już w niedzielę czyli 72 godz po transferze? Co myślisz ?
Nospe forte po jednej tabletce brałaś? I na przemian z pozostałymi rozkurczowym i czy razem?

No właśnie ....ostatnio po takich dawkach leków w dniu transferu progesteron miałam ponad 80... I tak myślę czy badać jutro czy już w niedzielę czyli 72 godz po transferze? Co myślisz ?
Nospe forte po jednej tabletce brałaś? I na przemian z pozostałymi rozkurczowym i czy razem?
Jeszcze jakieś złote rady przed??;)

Ja przy poprzednim transferze z taka sama ilością lekow miałam 77, a teraz 38. Wiec tu nie ma pewności, czy bedzie taki sam poziom.
Ja bym zrobiła w dniu transferu, żeby wiedziec, od jakiego poziomu się startuje.
Nospe brałam po jednej tabletce i np rano nospe, popołudniu buscopan a wieczorem spasmolina. Nie łączyłam ich biorąc 2 na raz.

A tak zapytam - kiedy ten wielki dzień? ;)

Mnie to lekarz nic nie zalecił przed transferem...nawet mi relanium nie chciał przepisać! Powiedział że jak przyjadę to w zabiegowym mogę poprosić .
Dobra, czyli tą nospe mogę spokojnie wziąć 2 godziny przed transferem? Serio 2 tabletki forte??pytam o to wszystko bo nie chce zaszkodzić sobie i kropkowi..
Kurde, oni to w ogóle nie zalecają nic przed crio, dla jestem...

Tak
Taki zestaw jak Ci napisalam w dniu transferu ktos mial od lekarza rozpisany...

reklama
Do góry