Ruda08
Fanka BB :)
Też mi się tak wydaje najważniejsze żeby dzidzia była zdrowaA co do Korzuchowskiej to nie wiem a myślicie że Krupa jest w ciąży po in vitro? Mi się wydaje że tak
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Też mi się tak wydaje najważniejsze żeby dzidzia była zdrowaA co do Korzuchowskiej to nie wiem a myślicie że Krupa jest w ciąży po in vitro? Mi się wydaje że tak
Oto moje mutacje. Mi dwoch lekarzy powiedziało,ze musze zmienic kwas foliowy, bralam wczesniej zwykly folik, zmienili mi na pregna start (ale tez w zwiazku z homocysteina 11.04) i wlaczyli polocard 75 1×1. Powiedzieli mi,ze mutacje te nie mają wplywu na zajscie w ciaze ale na ewentualne jej utrzymanie, ale najpierw musze zajsc a potem właczy się leki. Powiedziano mi też, ze dobrze ,ze te V-Leiden nie są złe. Nie bylam u genetyka, powiedzieli,ze nie ma potrzeby. Poczekamy na kariotypy i wtedy jak zajdzie potrzeba to bedziemy myslec. Po ost. Badaniach homocysteiny(11.19) zmienili mi znow kwas na prevenrik intense i wlaczyli modulatory homocysteiny z solagara. Maja w sobie b6 i b12 i nie kazali brac wiecej. Dzis w klinice dr znow powtorzyl,ze co najmniej 7 dni przed jakimkolwiek zabiegiem nalezy wstrzymac przyjmowanie polocardu ze wzgledu na rozrzedzoną krew , takze przed punkcja pauza.A wiec tak @Vinszka @Liliana87 i wszystkie zmutowane dziewczyny jak ja[emoji6][emoji6][emoji6]
Mam trombofilie wrodzona z mutacja heterozygotyczna w C677t w genie MTHFR
No i polimorfizm heterozygotyczny 4g/5g w genie PAI-1
Narazie mam brać wit B6, B12 i kwas foliowy 5 mg
Zobaczymy co na to wszystko ginekolog powie
A co Wam zalecono?
Zrobilabym Ci fotki i wyslala, ale zostawilam wszystkie papiery w Pl a ja jestem w Uk. Mam w telefonie chyba tylko ze dwie fotki o kriotransferze...aaa szkoda że nie ma go w formie elektronicznej, z chęcią bym poczytała
A wiec tak @Vinszka @Liliana87 i wszystkie zmutowane dziewczyny jak ja[emoji6][emoji6][emoji6]
Mam trombofilie wrodzona z mutacja heterozygotyczna w C677t w genie MTHFR
No i polimorfizm heterozygotyczny 4g/5g w genie PAI-1
Narazie mam brać wit B6, B12 i kwas foliowy 5 mg
Zobaczymy co na to wszystko ginekolog powie
A co Wam zalecono?
Kożuchowska zapiera się że in vitro nie miała. Jakże cudownie zaszła w wieku 42/43 lat dzięki napro....Raczej tak bo mówiła ze jajeczka miała mrożone.
Powiem na swoim przykładzie .....też zarodki niby ok, wszyscy zapewniali że w moim przypadku to bardzo duże szanse na powodzenie...bo mam dziecko z naturalną, a jednak się nie udaje. Paśnik zalecił badania, pominął kiry bo stwierdził że skoro mam dziecko to nie możliwe że z nimi coś nie tak. I jak cała immunologia wyszła ok, postanowił jako ostatnie zlecić mi kiry ale pamiętam jak mówił mi, że to byłby jaki ewenement że zdarza się to niezwykle rzadko ,że cała reszta ok a kiry źle . No i się zdarzyło...brakuje mi 7 kirow...sama tego nie pojmuje jak to możliwe że nie mając 7 kirow w tym 4 bardzo ważnych zaszłam w ciążę . Być może dlatego że mam BX a nie AA. Naprawdę nie wiem co myśleć .Mi właśnie Kirow nie zalecał, już troszkę panikowałam, że czemu nie kazał badać....ale muszę mu zaufać i wierzyć że to leczenie, które zalecił jest właśnie dla mnie
Ja mam podwójną heterozygote mthfr, Pai i czynnik V R2 tez w heterozygocie i mam zalecony femibion + kwas foliowy 5mg+ heparyne do minimum 8 mies.
Jak homocysteine masz ok to nie ma sie co tymi wynikami bardzo przejmowac.
Moim zdaniem już by to wyweszyli raczej.A nawet jeśli miała i nic nie mówi to ja rozumie bo w Pl o in vitro się jeszcze nie mówi otwarcieKożuchowska zapiera się że in vitro nie miała. Jakże cudownie zaszła w wieku 42/43 lat dzięki napro....
@AninuT a powiedz mi jeszcze proszę czy u Ciebie po tych 2 transferach coś się zadziało czy w ogóle nie było implantacji?Teraz z taką obstawą lekową musi być dobrze