reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny mam wyniki z teombofilii 3 czynniki wyszły nieprawidłowe: czynnik V(R2), MTHFR_1298A-C układ heterozygotyczny i PAI_1 4G Układ heterozygotyczny. Wystarczą tu same leki od prowadzacego? Czy szukać specjalisty?
Lekarz z kliniki wg mnie ogarnie. Mthfr to wskazanie do kwasu foliowego metylowanego. A pai1 do heparyny. Ale poniewaz sa to heterozygoty a nie homozygoty to jest szansa ze u Ciebie dziala dobry gen i wcale nie potrzebujesz heparyny. Ale dadza Ci na wszelki wypadek.
W lutym zaczęłam całe starania do procedury badanie krwi HIV HCV Tokspoplazmoza itp.(prawie 700zl :/ ) Lekarz potwierdził ciążę i kazał mi powtórzyć wszystkie badania .No ale po co? one tracą ważność czy jak? Czy któraś tak miała?
Wirusologia ma swoja waznosc bo zawsze mozna sie czyms zarazic.
A twój gin ogarnia takie sprawy? Jak.nie to umów się do hepatologa, żeby dobrać dawkę heparyne. Z tego co widzę to powinnaś mieć heparyne przez całą ciążę i połóg.

Do ciąży potrzebny jest jeden zarodek musisz w niego wierzyć, bo jak nie ty to kto? [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Heparyna lub acard, w zależności od tego czy masz jeszcze mutacje mthfr.
Tu bym sie nie zgodzila w kwestii @Cytrynka222. Ja mam pai1 w hetero i mthfr w hetero i Pasnik zalecil heparyne tylko do konca I trymestru a cala ciaze acard.
Gdyby miala pai1 w homozygocie to prawdopodobnie cala ciaze. Kolezanka tak ma i Pasnik tak wlasnie zalecil.

Trochę się załamałam. Pobrali mi tylko dwie komórki. Jedna podobno zła. Więc została tylko jedna do zapłodnienia. W sobotę mają dzwonić czy powstanie zarodek i kiedy ewentualny transfer. Trochę się załamałam. Chyba nie ma szans...
Kochana zawsze jest nadzieja ile było takich dziewczyn ktorym sie udało przy jednym zarodeczku.
A tak wogole to czułam ze ten estradiol jest za niski przy tylu pęcherzykach.

Lekarz z kliniki wg mnie ogarnie. Mthfr to wskazanie do kwasu foliowego metylowanego. A pai1 do heparyny. Ale poniewaz sa to heterozygoty a nie homozygoty to jest szansa ze u Ciebie dziala dobry gen i wcale nie potrzebujesz heparyny. Ale dadza Ci na wszelki wypadek.Wirusologia ma swoja waznosc bo zawsze mozna sie czyms zarazic.Tu bym sie nie zgodzila w kwestii @Cytrynka222. Ja mam pai1 w hetero i mthfr w hetero i Pasnik zalecil heparyne tylko do konca I trymestru a cala ciaze acard.
Gdyby miala pai1 w homozygocie to prawdopodobnie cala ciaze. Kolezanka tak ma i Pasnik tak wlasnie zalecil.
@ilmenau @Kurcia Warto wiedzieć. Dziękuję

Trochę się załamałam. Pobrali mi tylko dwie komórki. Jedna podobno zła. Więc została tylko jedna do zapłodnienia. W sobotę mają dzwonić czy powstanie zarodek i kiedy ewentualny transfer. Trochę się załamałam. Chyba nie ma szans...
Szansa jest zawsze! Może to będzie właśnie ten jedyny!! Nie martw się na zapas. Trzymam kciuki!

Do gabinetu zawsze zaprasza nas razem, więc kiedy ja się po badaniu ubierałam, usłyszałam, że pyta "A Pan to czym się zajmuje?" Na co mój mąż nieświadom celowości pytania mówi, że jest programista [emoji23]. Kiedy dołączyłam do nich lekarz stwierdził, że nie ma powodu męczyć mnie dalej lekami (zwykle duphaston) i wizytami i skoro to już 1,5 roku jak się staramy to możemy pomyśleć o in vitro. Powiedziałam, że chciałabym najpierw spróbować wyjaśnić krwawienia, na co zaproponował stymulacje clostilbegyt. Na następnej wizycie jak mu powiedziałam, że po Clo też były krwawienia bez słowa wpisał skierowanie i powiedział, że póki nie zrobimy badań nie ma powodu go odwiedzać.
Ale jak to wyciągnął czym się zajmuje?
Dlaczego akurat ivf?

reklama
Dziewczyny ja dzisiaj chyba zwariuje, dopiero jutro beta A mnie nosi. Dla zabicia czasu zrobiłam 50 pierogów. Jak Wy sobie dajecie, albo dawalyscie radę z tym oczekiwaniem?

Do góry