olgaaa1987
Zaangażowana w BB
Ja dzisiaj 21 dpt i beta 6036. Stąd moje pytanie, cy jest szansa że to ciąża biochemiczna. Próbuje jakoś wykluczyć te czarne scenariusze
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Znam to bo też tak miałam ale teraz mam na siebie plan i wierzę że się uda od Paśnika zalecenia jakieś miałaś?Hej dziewczyny
Troszke się nie udzielałam, ale to przez absolutny brak czasu. Dziś jade do kliniki na wizytę przed crio i może dowiem się, kiedy bedzie. Choć nie wiem, czy w pon nie pojade znowu. Wg otrzymanej rozpiski miałam byc na usg pomiędzy 12 a 14 dc, ale przez długi weekend nie mam takiej możliwości, wiec jade dziś w 10dc. Wczoraj robiłam estradiol i wyszło 174pg/ml. Zna się któraś, czy jesy Ok? Bo moja lekarka nie odezwała się.
Ale powiem szczerze, ze mam takiego stracha przed transferem, ze masakra. Jakoś czuje, ze się nie uda. Sama nie wiem, dlaczego tak pesymistycznie jestem nastawiona. Może to przez hormony, bo sama po sobie widzę, ze chodze nabuzowana jak bomba jądrowa.
Boje się, jak przeżyje kolejna porażkę.
A ten wlew to jest dozylny?Ja po scratchingu
Troche bolalo ale znosnie
Od jutra (21 dc) encorton 1 x 2 tabl o 8 rano
Potem w 5 dc sztucznego wlew z intralipidu
Estrofem 3x 1 od 1 dc
13 dc monitoring usg endometrium
Potem heparyna i acard
Drugi wlew intralipidu kolo transferu... mase tego a to nie koniec bo atosiban jeszcze i relanium
Jakos trzeba dac rade bo to ostatnie dwa zarodki...
A jak jest dwu cyfrowa to jest źle? Bo ja mam aż 17Na czczo insulina powinna byc jednocyfrowa wiec chyba ok. Po obciazeniu jakby bylo troszke niżej to zawsze lepiej, ale jak dla mnie to jest wmiare ok. Tylko ta glukoza tak nie calkiem dobrze sie zachowuje.
Tak wlasnie mialam na mysli ze moze isc w strone hipoglikemii reaktywnej...
17 na czczo to dużo, ale Ty chyba bierzesz metformine? Po jakims czasie od brania metforminy powinnas powtórzyć badanie, sprawdzic jaka poprawa.A jak jest dwu cyfrowa to jest źle? Bo ja mam aż 17
Od Pasnika mam zalecenia na szczepienia ale próbuje jeden transfer bezZnam to bo też tak miałam ale teraz mam na siebie plan i wierzę że się uda od Paśnika zalecenia jakieś miałaś?
Od Pasnika mam zalecenia na szczepienia ale próbuje jeden transfer bez
Dziś mnie lekarka mega pocieszyła, bo właśnie ma taki przypadek, ze pomimo braku zleconych badań transfer się udał. Dało mi to nadzieje, ze nie marnuje zarodka.
Od jutra mam brac encorton 10mg. Badania hormonów w pt i o ile progesteron bedzie Ok to transfer prawdopodobnie w przyszły piątek lub w sobotę. Od niedzieli lub poniedziałku włączamy cała armie progesteronu, luteiny i heparyny. W dniu transferu intralipid x 2.
Z jednej strony jestem pozytywnie nastawiona po wizycie, a z drugiej boje się jak cholerka. Coś mi się zdaje, ze bede prosić o relanium, żeby nie zwariować
@Forget-me-not... jak tam tabletki się spisują? Rewolucje sa, czy tym razem jest spokojnie?
Laurka zostajesz w klinice czy zmieniasz? Ciechocinek otworzył oddział w krk a ja wciąż upierdliwie namawiam cię na warszawę.Końcem sierpnia zasłużony urlop i tydzień w Chorwacji a potem 3ostatnia procedura z moimi lichymi komórkami, choć nie czuje się jeszcze psychicznie gotowa na ewentualny kolejny wstrząs, ale z drugiej strony chce to już mieć za sobą, bo mimo że ostatni transfer był w lutym i teraz miał być czas na odpoczynek, to jednak od tematu in vitro nie udało mi się uciec...
Kiepskie mam ostatnie tygodnie
Cudo :-) najważniejsze że usg jest dobre. Wyliczenia z krwi to statystyka pamiętaj o tym. Jeżeli chcesz większej pewności zrób nifty ale to też nadal szacunek a nie pewność. Ale skuteczność ma zdecydowanie większą.Lekarz powiedział że anatomicznie wszystko wygląda dobrze. Ogólnie maluch był niegrzeczny i nie chciał się przekręcić. Godzinę trwało usg. A jeśli chodzi o to ryzyko chorób to już sama nie wiem co myśleć. Czas pokaże. A oto moje szczęście
Mysle co zrobić, czy wybrać się na konsultacje do Gynocentrum w Krk czy może Wwa...Laurka zostajesz w klinice czy zmieniasz? Ciechocinek otworzył oddział w krk a ja wciąż upierdliwie namawiam cię na warszawę.