reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny @Dgd @ilmenau @Forget-me-not... i pozostałe odebrałam wyniki krzywek i sa takie

glukoza na czczo 83.0 mg/dl
glukoza po 1h 86.0 mg/dl
glukoza po 2h 69.0 mg/dl

insulina na czczo 7.3 uU/ml
insulina po 1h 53,8 uU/ml
insulina po 2h 17,7 uU/ml

Glukozę w labie powiedziano mi ze jest ok ale ale zbyt "płaska" być może dlatego ja co 2h musze jeść bo mnie ssie i po 2h aż mnie mdli.

Ale co z insulina?

Dziewczyny pomóżcie

Wydaje mi sie ze nie jest zle, chociaz... glukoza nie zachowuje sie calkiem prawidlowo bo niby ciut po godzinie wyzsza niz na czczo ale po 2 nie wiem czy nie za bardzo idzie w dół... a objawow hipoglikemii nigdy nie masz? Drzenie rak, wilczy głód itp?
Insulina moglaby byc troszkę nizej ale nie jest tak zle moim zdaniem.
To tak oglonie a dokladnie oczywiscie lekarz powinien razem jedno z drugim zinterpretowac[emoji6]

Hej dziewczyny :)
Troszke się nie udzielałam, ale to przez absolutny brak czasu. Dziś jade do kliniki na wizytę przed crio i może dowiem się, kiedy bedzie. Choć nie wiem, czy w pon nie pojade znowu. Wg otrzymanej rozpiski miałam byc na usg pomiędzy 12 a 14 dc, ale przez długi weekend nie mam takiej możliwości, wiec jade dziś w 10dc. Wczoraj robiłam estradiol i wyszło 174pg/ml. Zna się któraś, czy jesy Ok? Bo moja lekarka nie odezwała się.

Ale powiem szczerze, ze mam takiego stracha przed transferem, ze masakra. Jakoś czuje, ze się nie uda. Sama nie wiem, dlaczego tak pesymistycznie jestem nastawiona. Może to przez hormony, bo sama po sobie widzę, ze chodze nabuzowana jak bomba jądrowa.
Boje się, jak przeżyje kolejna porażkę.

Troszke się nie udzielałam, ale to przez absolutny brak czasu. Dziś jade do kliniki na wizytę przed crio i może dowiem się, kiedy bedzie. Choć nie wiem, czy w pon nie pojade znowu. Wg otrzymanej rozpiski miałam byc na usg pomiędzy 12 a 14 dc, ale przez długi weekend nie mam takiej możliwości, wiec jade dziś w 10dc. Wczoraj robiłam estradiol i wyszło 174pg/ml. Zna się któraś, czy jesy Ok? Bo moja lekarka nie odezwała się.

Ale powiem szczerze, ze mam takiego stracha przed transferem, ze masakra. Jakoś czuje, ze się nie uda. Sama nie wiem, dlaczego tak pesymistycznie jestem nastawiona. Może to przez hormony, bo sama po sobie widzę, ze chodze nabuzowana jak bomba jądrowa.
Uspokoj się! Ja też miałam stracha przed transferem w nocy spać wogole nie mogłam i jeszcze miałam przeczucie że się nie uda...A udało się wszystko za pierwszym razem. Więc trzymam kciuki za Ciebie ✊✊✊

Ja ostatnio też badalam progresteron 0,49 i estriadol 2500, moja lekarka powiedziała że wyniki są bardzo ładne. Przed transferem powinien być progresteron niski A estriadol wysoki. Ale wiesz jak to jest co lekarz to opinia. Ja mam w sobotę transfer i mam takie same uczucia, że się i tak nie uda i boję się porażki, ale musimy być silne i przestawić w swojej głowie że może to będzie ten chodź nie jest łatwo. Daj znać jak powizycie. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ✊✊✊

Ja po scratchingu
Troche bolalo ale znosnie
Od jutra (21 dc) encorton 1 x 2 tabl o 8 rano
Potem w 5 dc sztucznego wlew z intralipidu
Estrofem 3x 1 od 1 dc
13 dc monitoring usg endometrium
Potem heparyna i acard
Drugi wlew intralipidu kolo transferu... mase tego a to nie koniec bo atosiban jeszcze i relanium
Jakos trzeba dac rade bo to ostatnie dwa zarodki...

Czytam o tym encortonie...i jestem coraz bardziej załamana:( też mam zalecony przy crio i zaczynam się zastanawiać czy to wszystko ma sens...skoro po 10 dniach orgametril TSH ponad 9 to co mi z tego że nie uda mi się go zbić po jego odstawieniu jak mówicie że po encortonie rośnie :(( Boże.....co ja mam robić.....
Ja teraz bede podchodzić bez ale mam 4 śnieżynki wiec moge spróbować nie pamietam jaka jest sytuacja u ciebie.

Ja ostatnio też badalam progresteron 0,49 i estriadol 2500, moja lekarka powiedziała że wyniki są bardzo ładne. Przed transferem powinien być progresteron niski A estriadol wysoki. Ale wiesz jak to jest co lekarz to opinia. Ja mam w sobotę transfer i mam takie same uczucia, że się i tak nie uda i boję się porażki, ale musimy być silne i przestawić w swojej głowie że może to będzie ten chodź nie jest łatwo. Daj znać jak powizycie. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ✊✊✊
Progesteron musi byc niski bo jak jest powyżej 1 to juz odraczają transfer w niektórych klinikach przy 1,5 to juz ścianki sie nie nadają dla zarodka a estradiol świadczy o dojrzałości komórek im wyższy tym wiecej dojrzałych komórek ale jak zaczyna byc po wyżej 6 tys to tez odwołują transfer bo grozi hiperka tak sie dzieje jak organizm wyprodukuje za duzo dojrzałych komórek tak było u mnie.

reklama
Uspokoj się! Ja też miałam stracha przed transferem w nocy spać wogole nie mogłam i jeszcze miałam przeczucie że się nie uda...A udało się wszystko za pierwszym razem. Więc trzymam kciuki za Ciebie ✊✊✊
To moje drugie podejście, za pierwszym razem cb - sen trwał krótko. Bardzo to przeżyłam i boje się, ze tym razem już sobie nie poradze. Bardzo ciezko zniosłam czas po punkcji i w zasadzie do dzisiaj kiepsko się czuje. Od Pasnika mam zalecenia na szczepienia, ale ich nie robiłam i tak naprawdę to z tym transferem ide na żywioł.
Ty jestes po świeżym transferze? Ja mam crio. I zupełnie się nie orientuje, jakie powinny byc wartości hormonów. W pt bede znowu robic estradiol i dodatkowo progesteron. Zreszta dowiem się dokładnie na wizycie. Chciałabym wierzyc, ze bedzie dobrze, ale bardzo boje się rozczarowania.

Tyle człowiek musi przejść, żeby upragniony cel został osiągnięty.

Do góry