reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Marzycielka7 - Twój m@łż dobrze kombinuje. Ja od 3 m-ce wszędzie chodzę z pojemnikami z jedzonkiem ( odchudzam się ) na początku ludziska mnie zalowali " oj biedna" " oj co się dzieję" oj oj , a teraz przywykli - siorka się śmiej , że takich gości z własnym zarełkiem prosi więcej - nie trza się stresować " co kto lubi "
Też miałam taki etap i teściowa nawet wyluzowała jak poprosiłam o rosół bez makaronu a ze stołu poczęstowała mam się tylko pomidorkiem z cebulą... Schudłam 15 kg dzięki temu samozaparciu i zlewaniu głupich komentarxy

Teraz mialam crio na sztucznym.
- cykl przed byl scrtaching
-Od 1dc estrofem 2x1 i plastry systen50 co 3 dni.
-Od 2dc Encorton 10mg rano i 5mg w poludnie
- tydzien przed transferem intralipid
- tydzien przed transferem wlew domaciczny z osocza
- heparyna 0.6
- z progesteronu to: 3x1 duphaston, 2x1 crinone, 1x prolutex
- acard 75
- w dzien transferu kroplowka z atosibanu
- embryoglue, AH
- relanium, spasmolina

Spora lista. Co pomoglo. Nie wiem.

-
Ten wlew z osocza to miałaś pierwszy raz robiony ?? Bo leczymy się w tym samym miejscu i pytam bo pierwszy raz słyszę o tym.

Dziewczyny potrzebuję waszej rady. W kwietniu TSH miałam 2,7 zrobiłam wczoraj badania żeby sprawdzić i wyszło 4,14. Endokrynolog kazał tylko jod łykać, ostatnia wizyta była w kwietniu. W domu mam euthyrox 25 zabijać to na własną rękę? Mam też wizytę u endokrynolog-ginekolog ale dopiero 10 sierpnia. :confused:

Ja do tego jeszcze często słyszę "jakie Wy macie wydatki"... No i kurw.... Mnie bierze, bo przecież te leki, badania to wszystko manna z nieba :(
Ja nic nikomu nie powiedziałam o ivf mąż ma firmę zarabia dobrze a ciągle pożyczaliśmy od rodziców - słowa nie powiedzieli na szczęście dopiero jak zaszłam w ciążę w pierwszym miesiącu wydałam na leki i badania 2 tysiące - nie wszystko było ok. A po procedurze niewiele zostało na kącie - czekałam na wypłatę jak na zbawienie. Pękłam i się popłakałam że już nie mamy kasy... O ivf nie powiedziałam - tylko o ogólnie że dużo wydaliśmy na lekarzy bo nie mogłam zajść. Mama wyjęła 300 zł tyle miała w portfelu i mi dała a długi umorzyła - wreszcie skończyły się komentarze co my z kasą robimy, przecież dzieci nie mamy a kredyt na mieszkanie niski. Eh....

Ostatnia edycja:
reklama
Melduję się :D u mnie nic nowego. We wrześniu mam zaplanowaną laparoskopię by zajrzeć co w środku buczy nie tak. Usunąć wszystkie ogniska endomendy o ile ona tam jest. Sprawdzić drożność jajników a potem się zobaczy. Na razie czerpię radość z życia i nie myślę o dziecku. W urlopie planuję udać się do dwóch ośrodków adopcyjnych dowiedzieć się jakue mamy szanse. Dłuższy czas tu nie zaglądałam bo potrzebowałam odpoczynku od tego wszystkiego.
Pozdrawiam Was wszystkie i mocno trzymam kciuki

Do góry