reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

BoZe poszlam wlasnie na krzywa gluk -isul. Pobrali mi krew na czczo i tak siedze juz 30min od pobrana po ponic glukoze rozpuszca mi dopiero jak beda mieli wynik na czczo. Kurcze serio tak jest? Ta ja tu pol dnia bede siedziec a na 10 do pracy :-(
Mi najpierw zrobili z palca glukometrem. Wyszlo ok to pobrali naczczo i od razu pilam glukoze

reklama
Ja miałam troszkę inaczej. Glukozę musiałam mieć swoją. Po pierwszym pobraniu krwi miałam od razu ją wypić.
Pewnie zależy gdzie, ja robiłam w sobotę to odrazu po pierwszym pobraniu mi dali do wypicia ale najpierw mi jeszcze sprawdzili glukometrem czy mogą podać.
Mi najpierw zrobili z palca glukometrem. Wyszlo ok to pobrali naczczo i od razu pilam glukoze
Juz wypilam glukoze. Nie byla taka zla. Aczkolwiek w ciazy przy mglosciach to moze byc problem. I glukozy tez mialam swoja.
glukoze na czczo mam 83

Juz wypilam glukoze. Nie byla taka zla. Aczkolwiek w ciazy przy mglosciach to moze byc problem. I glukozy tez mialam swoja.
glukoze na czczo mam 83
Ja się czułam całkiem dobrze, ale wypić ostatnie łyki było już ciężko.
Najgorzej, że byłam tam sama z starszymi osobami to nawet nie było z kim porozmawiać. 2 h nudy [emoji87]

Od kogo macie skierowanie na krzywą cukrową, na te wszystkie badania, które mogą wykazać lub zaprzeczyć IO? Internista wypisze?
Mi rodzinna dala tylko na glukoze na czczo i na gkukoze po obciazeniu 2h. Taka sama insuline zrobilam sama prywatnie. Ale dzieki dziewczynom wiem,ze lepiej robic na czczo po 1 i 2 h dlatego za jakis miesiac pojde znow sobie zrobie juz dokladniej. Nie wiem czy i jaki lekarz moglby dac na te wyniki calkiem na Nfz

reklama
Do góry