reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

BoZe poszlam wlasnie na krzywa gluk -isul. Pobrali mi krew na czczo i tak siedze juz 30min od pobrana po ponic glukoze rozpuszca mi dopiero jak beda mieli wynik na czczo. Kurcze serio tak jest? Ta ja tu pol dnia bede siedziec a na 10 do pracy :-(
Mi najpierw zrobili z palca glukometrem. Wyszlo ok to pobrali naczczo i od razu pilam glukoze

reklama
Ja miałam troszkę inaczej. Glukozę musiałam mieć swoją. Po pierwszym pobraniu krwi miałam od razu ją wypić.
Pewnie zależy gdzie, ja robiłam w sobotę to odrazu po pierwszym pobraniu mi dali do wypicia ale najpierw mi jeszcze sprawdzili glukometrem czy mogą podać.
Mi najpierw zrobili z palca glukometrem. Wyszlo ok to pobrali naczczo i od razu pilam glukoze
Juz wypilam glukoze. Nie byla taka zla. Aczkolwiek w ciazy przy mglosciach to moze byc problem. I glukozy tez mialam swoja.
glukoze na czczo mam 83

Juz wypilam glukoze. Nie byla taka zla. Aczkolwiek w ciazy przy mglosciach to moze byc problem. I glukozy tez mialam swoja.
glukoze na czczo mam 83
Ja się czułam całkiem dobrze, ale wypić ostatnie łyki było już ciężko.
Najgorzej, że byłam tam sama z starszymi osobami to nawet nie było z kim porozmawiać. 2 h nudy [emoji87]

Od kogo macie skierowanie na krzywą cukrową, na te wszystkie badania, które mogą wykazać lub zaprzeczyć IO? Internista wypisze?
Mi rodzinna dala tylko na glukoze na czczo i na gkukoze po obciazeniu 2h. Taka sama insuline zrobilam sama prywatnie. Ale dzieki dziewczynom wiem,ze lepiej robic na czczo po 1 i 2 h dlatego za jakis miesiac pojde znow sobie zrobie juz dokladniej. Nie wiem czy i jaki lekarz moglby dac na te wyniki calkiem na Nfz

reklama
Do góry