reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Coś koło 45zl za taka pakę :) Jak chcesz to napisze Ci na priv z jakiej firmy brałam, bo nie chce tu reklamy robic;)

Mam już ostateczne wyniki hodowli i jestem najszczęśliwsza kobieta na swiecie, bo mamy 4 zamrożone blastunie:-) :):-) :):-) :) Dziś zamrozili kolejne 2, a tak się bałam, ze bedzie z nimi coś nie tak. Jak zadzwonił embriolog to prawie zawał dostałam, zanim mi nie powiedział, a do mnie dotarło, ze sa 4:-D Pozniej z pół godz ryczałam i sama nie wiem czemu8-)

Jestem o krok blizej do spełnienia mojego marzenia, żeby nie tylko kot mówił do mnie mama (bo takie dziwne odgłosy z siebie wydaje, ze jak nic słychać mama):-) :):-) :)

Dziękuje bardzo Wam za wsparcie i za wszystkie kciuki[emoji3590][emoji3590] Forum ma ogromna moc[emoji3590][emoji3590]
Wooowww kochana cudowne wiesci u Ciebie!!! Super!!![emoji3]
Jesteś coraz bliżej celu...
Oby tak dalej...

reklama
Jutro mam wizyte u lekarza wiec zobacze co powie, ale najpierw musze tarczyce uregulowac, zapytam jutro co proponuje teraz lekarz zrobic bo jak ma razie to nasza ostatnia szansa. Takze w tym cyklu nie bede chciala podejsc tylko w nastepnym pewnie.
W sobotę ide zrobić caly panel tarczycy i dodatkowo prolaktyne i krzywa cukrzycowa i insulinowa. Zobacze co z tego wyjdzie. Chcialam zrobic usg tarczycy przed wizyta u endo ale juz nie dam rady bo nie ma terminów wiec zrobie dopiero za tydzien i przy nastepnej wizycie u endo pokaze.
Ciekawe co lekarz Ci powie. Choć z drugiej strony niestety nikt wróżka nie jest o nie stwierdzi jednoznacznie, co było przyczyna takiego obrotu sprawy.

To trzymam mocno kciuki, żeby wszystko udało się uregulować i żeby to lato było nasze✊✊

Hej dziewczyny. Jestem tu nowa. Przybywam do was z grupy o inseminacji. Za mna dwie nieudane proby. 24 czerwca koncze kolejny cykl i wtedy zaczynam moja przygode z in vitro. Wiem, ze w lipcu bede miala zamrazane jajeczka, bo mam bardzo cienkie endometrium i trzeba je najpierw podbudowac. Czym mialyscie stymulowany wzrost jajeczek? Tabletki? Plastry? Zastrzyki? Jak tak to w jakich ilosciach i jakie? Mi zaproponowano znowu estrifam i 3x3. Tylko, ze na mnie on za bardzo nie dziala. Moje najwieksze osiagniecie to 5 mm endometrium, ktore jest zniszczone mechanicznie. Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam

Ciekawe co lekarz Ci powie. Choć z drugiej strony niestety nikt wróżka nie jest o nie stwierdzi jednoznacznie, co było przyczyna takiego obrotu sprawy.

To trzymam mocno kciuki, żeby wszystko udało się uregulować i żeby to lato było nasze✊✊
Dokładnie. Dlatego będę chciała jak najwięcej zrobić badań by wiele rzeczy wykluczyć. A i tak przed transferem nie zrobie wszytkiego by się udało, zawsze wiadomo że znajdzie się coś czego się nie przebada, a nie da się za jednym razem zrobić wszytkiego, bo jak widać w ciągu miesiąca wiele wyników z dnia na dzień może ulec zmianie. Zrobie teraz to na co sama bede miała wpływ, tzn nie będę musiała pytać o to lekarza. popytam go o endometrium, o receptywność, o ta biopsję itp. Tym bardziej że to był pierwszy transfer i jest wiele czynników na to wpływających. Przyjaciółki też pytają co mogło być przyczyną, to trochę poirytowana odpowiadam ze NATURA.

Hej dziewczyny. Jestem tu nowa. Przybywam do was z grupy o inseminacji. Za mna dwie nieudane proby. 24 czerwca koncze kolejny cykl i wtedy zaczynam moja przygode z in vitro. Wiem, ze w lipcu bede miala zamrazane jajeczka, bo mam bardzo cienkie endometrium i trzeba je najpierw podbudowac. Czym mialyscie stymulowany wzrost jajeczek? Tabletki? Plastry? Zastrzyki? Jak tak to w jakich ilosciach i jakie? Mi zaproponowano znowu estrifam i 3x3. Tylko, ze na mnie on za bardzo nie dziala. Moje najwieksze osiagniecie to 5 mm endometrium, ktore jest zniszczone mechanicznie. Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
Ja miałam zastrzyki gonal plus menopur, dawki ustawiane pod wyniki krwi+ widok na usg. Każdy lekarz i klinika ma troche inne podejście i preferencje.

Witaj! Ja też wpadłam tu po wątku iui. Mam za sobą 2 nieudane próby, ale udało się za pierwszym razem. Teraz jestem w ciąży po raz drugi [emoji7]

Stymulowana byłam menopurem. 11 jajeczek dzięki niemu miałam.

reklama
Całą ciążę bralam mama dha premium plus i polecam, dzidzia 57 cm i prawie 4kg :-) :)
To tylko witaminy, możesz spokojnie zmienić. Dha jest ważne i w ciąży i przy karmieniu piersią, więc ważne żebyś miała odpowiednią dawkę.
Dokupilam dha by dokonczyc pregna plus tylko mam w pregna plus 100 mg dha a samo dha jedna kapsulka ma.300 mg I teraz nie wiem czy brac 2 plus pregna to bedzie 700 mg czy pregna I jedna tabletke dha wowczas 400mg?

Do góry