reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny dostalam dzis wynik posiewu moczu odnosnie tego mojego zapalenia, wynik ujemny. Dzis rowniez bylam u rodzinnej i powiedziala ze ciezko je bedzie sie ustosunkowac do wyniku poniewaz badanie bylo robione podczas brania furagi b y wiec wynik jest nie miarodajny, antybiotyku nie dala bo rano nic mi juz nie dolegalo, natomiast od poludnia dalej boli jak oddaje mocz wiec caly czas biore furagine i nospe. Doktorka dala mi skierowanie na usg by skontrolowac ten atak kolki nerkowej.

Wiec dalej biore furagine 3x2, przrz to ze tak boli po wysikaniu sie biore nospe forte 3x1, pije mega dużo, sikam co chwile, biore zuravit, siedze pod kocem by sie grzac i nie wiem co jeszcze mam zrobic.
Spróbuj fitolizyne...
Mi na kolke nerkowa kiedyś pomagało.
A bóle miałam takie że zwijalam się i leżałam na podłodze A podczas sikania myślałam że zejdę

Dziewczynki moje drogie czy moglibyście mi przypomnieć jakie suplementy kupić dla mojego faceta? Ktoś tutaj pisał o witaminach, że najlepiej podawać osobno wszystko, czy ktoś mi powie jeszcze raz co to było?

na poprzednim usg zarodek był 2 tyg mniejszy niż wskazuje transfer oraz serce biło 90/min a powinno chyba jakoś 100 już.
Więc zrobiłam betę kontrolną i wyszło co wyszło. Nie będę się zamartwiać już przez całą majówkę co dalej, bo wiadomo, że nic dalej.
Bardzo mi przykro kochana:( Miałam nadzieję, że jednak zarodek nadgoni. Też myślałam o tym serduszku, ale liczyłam na to, że źle wpisałeś wcześniej wynik. Powinno być ok. 140.
Kurde teraz to I ja schizuje bo ja to mam mdlosci ale tylko kilka minut I tez nie zawsze pozatym nie mam posmaku w ustach no I ogolnie tylko migreny
Ja do tej pory (26 tc) nie mam żadnych objawów ciążowych, oprócz kopniaków w brzuch od 18 tc ;)
Ale się zestresowałam czytając ostatnie wpisy... No i nie tylko tym. Mi dziś rozpoczął się 10 tc (9 tc + 1 dzień) i wyskoczyła mi opryszczka na ustach. Przeczytałam, że jest niebezpieczna przy pierwszym zakażeniu. Ja chyba już miałam. Chyba. Nawet jutro nie mogę nigdzie tego skonsultować :( Stresuję się czy wszystko jest ok. Nie mam żadnych objawów ciàżowych i teraz martwi mnie to.
Ja teraz kończę właśnie walkę z opryszczką. Muszę powiedzieć, może się komuś jeszcze przyda, że znalazłam fajny sposób. Wyczytałam w necie, że można stosować urządzenie (można łatwo znaleźć), które ma ceramiczną nasadkę, która nagrzewa się do 51 st. przez 3 sekundy. Trzeba to stosować na samym początku, im wcześniej tym lepiej. Ja akurat miałam w domu urządzono na komary, które ma identyczne działanie, jak to dedykowane do opryszczki. Do tego smarowałam erazbanem i tonisanem h na zmianę. Kuracja trwała 3 dni.
A dokładnie to kiedy odstawia się całkowicie luteinę?Pewnie trzeba kontrolować poziom?
U mnie lekarz do tej pory zostawił luteinę, w sumie profilaktycznie. Chodzi o wzmacnianie szyjki, bo był u mnie moment, że zaczęła się trochę skracać. Nigdy nie kazał badać poziomu progesteronu.
Dziewczyny nie mam na ta chwile dostepy do kompa wiec pisze tak.

Dzis piekny dzien dla @Dgd życzymy pieknych widokow na podgladaniu maluszka, niech wszytko co zle zniknie i czekamy na wiesci i zdjecie :) :)
Bardzo dziękuję kochana. U nas dobre wieści. Maluszek waży 870 gramów i fika cały czas. Ale co najważniejsze, torbielki się wchłonęły. Odetchnęliśmy z ulgą.
Jak możesz, to poproszę o dopisanie do kalendarza na 04.06 - USG 3 trymestru.

A teraz przedstawiam naszego Szkraba.
IMG_20190502_202756.jpg
IMG_20190502_202817.jpg

Bardzo mi przykro kochana:( Miałam nadzieję, że jednak zarodek nadgoni. Też myślałam o tym serduszku, ale liczyłam na to, że źle wpisałeś wcześniej wynik. Powinno być ok. 140.

Ja do tej pory (26 tc) nie mam żadnych objawów ciążowych, oprócz kopniaków w brzuch od 18 tc ;)

Ja teraz kończę właśnie walkę z opryszczką. Muszę powiedzieć, może się komuś jeszcze przyda, że znalazłam fajny sposób. Wyczytałam w necie, że można stosować urządzenie (można łatwo znaleźć), które ma ceramiczną nasadkę, która nagrzewa się do 51 st. przez 3 sekundy. Trzeba to stosować na samym początku, im wcześniej tym lepiej. Ja akurat miałam w domu urządzono na komary, które ma identyczne działanie, jak to dedykowane do opryszczki. Do tego smarowałam erazbanem i tonisanem h na zmianę. Kuracja trwała 3 dni.

U mnie lekarz do tej pory zostawił luteinę, w sumie profilaktycznie. Chodzi o wzmacnianie szyjki, bo był u mnie moment, że zaczęła się trochę skracać. Nigdy nie kazał badać poziomu progesteronu.

Bardzo dziękuję kochana. U nas dobre wieści. Maluszek waży 870 gramów i fika cały czas. Ale co najważniejsze, torbielki się wchłonęły. Odetchnęliśmy z ulgą.
Jak możesz, to poproszę o dopisanie do kalendarza na 04.06 - USG 3 trymestru.
SupeR wieści noecj dziady juz sie nie pojawiaja. Kochana opisz dokladnie o co chodzo z tym urzadzeniem i jak mozesz to wyslij zdj jak to wyglada. Jestem ciekawa bo ja czesto mecze sie z oprycha i dziala na nia tylko heviran

Urządzenie dedykowane to herpotherm, ale ja używałam takiego (dobrze też działa na ukąszenia komarów):
IMG_20190503_094042.jpg
IMG_20190503_094017.jpg

reklama
Dziewczynki moje drogie czy moglibyście mi przypomnieć jakie suplementy kupić dla mojego faceta? Ktoś tutaj pisał o witaminach, że najlepiej podawać osobno wszystko, czy ktoś mi powie jeszcze raz co to było?
Mój m miał problemy jedynie z ruchliwością i brał vit c 1000 l-karnityne, magnez i cynk

Do góry