reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A kiedy robisz ostateczna bete?

Pisałaś ze mialas cp i usuwane jajowody tylko chyba już dawno temu... pamietasz może czy po zabiegu miałaś jakies kłucie, plamienia itp?
Ja juz tydzien po zabiegu i od środy zaczęło
mnie pobolewac, takie kłucie tam gdzie usuniety jajowod i torbiel z jajnika. Nie mocne i nie caly czas. I do tego brazowe plamienia... myslisz ze to normalne?
Boje sie żeby czegoś nie przeoczyc a oni tu wszystko olewaja...
Kontrolę bede miala dopiero za jakies 5 tyg.
Jutro mam ostatnio weryfikacje...
Zabieg mialam 7 lat temu, pamietam ze krwawilam chyba z tydzien.. A generalnie bolalo dosc dlugo, pierwsze kilka dni nie mogla sie wrecz ruszac

reklama
A kiedy robisz ostateczna bete?

Pisałaś ze mialas cp i usuwane jajowody tylko chyba już dawno temu... pamietasz może czy po zabiegu miałaś jakies kłucie, plamienia itp?
Ja juz tydzien po zabiegu i od środy zaczęło
mnie pobolewac, takie kłucie tam gdzie usuniety jajowod i torbiel z jajnika. Nie mocne i nie caly czas. I do tego brazowe plamienia... myslisz ze to normalne?
Boje sie żeby czegoś nie przeoczyc a oni tu wszystko olewaja...
Kontrolę bede miala dopiero za jakies 5 tyg.

Ja miałam usuwane oba.
Kłucie ,plamienie jest I u mnie-lekarze mówili,że tak będzie.

To trzymam kciuki za cudzik''[emoji110][emoji4]

No u mnie tak dziwnie, bo do srody ani nie plamilam ani specjalnie nie bolalo... dopiero pozniej jakies klucia... no ale w koncu cos tam grzebali wiec pewnie normalne ze troche boli. Dzieki[emoji6]
Jutro mam ostatnio weryfikacje...
Zabieg mialam 7 lat temu, pamietam ze krwawilam chyba z tydzien.. A generalnie bolalo dosc dlugo, pierwsze kilka dni nie mogla sie wrecz ruszac

Ja wczoraj też miałam pierwszy zastrzyk prolutexu. Może faktycznie masz za dużą igłę ja kupiłam w aptece niby krótką igłę i przed zastrzykiem poszłam do apteki i kupiłam inne. okazało się że z innej firmy ta sama grubość igły jest krótsza. Ja używam igieł ze zdjęcia i wszystko poszło bez problemu.
Mój brzuch przy prolutexie i clexane wyglądał o wiele gorzej niż przy stymulacji :crazy:

Powiem Wam że mój organizm świruje. Libido normalnie w szczytowej formie. Jeszcze trochę tych skurczy i będzie kolejne crio przegrane :(

Powiem Wam że mój organizm świruje. Libido normalnie w szczytowej formie. Jeszcze trochę tych skurczy i będzie kolejne crio przegrane :(
Jeżeli odczuwasz skurcze to może powinnaś to zbadać i mieć wlewy przeciw skurczowe? Może w tym tkwi problem że organizm pozbywa się zarodka traktując jak intruza. Nie denerwuj się tak nie wsluchuj w organizm bo coś zabulgocze, zakluje itp. Wszystko to leki... osobiście nie czułam nic a w ciąży byłam. Luz, luz...już na nic nie masz wpływu.

Jeżeli odczuwasz skurcze to może powinnaś to zbadać i mieć wlewy przeciw skurczowe? Może w tym tkwi problem że organizm pozbywa się zarodka traktując jak intruza. Nie denerwuj się tak nie wsluchuj w organizm bo coś zabulgocze, zakluje itp. Wszystko to leki... osobiście nie czułam nic a w ciąży byłam. Luz, luz...już na nic nie masz wpływu.

Miałam wlewy podczas każdego transferu, z tractocile i nic to nie pomogło. Zresztą mój lekarz uważa że nie ma jednoznacznych badań udowadniających skuteczność wlewów. Teraz nie brałam nic. Mój lekarz na szczęście nigdy nie naciągał mnie na dodatki które w 100% nie mają potwierdzonej skuteczności.
I nie wsłuchuje się :p Po prostu jestem tym zaskoczona.

reklama
Miałam wlewy podczas każdego transferu, z tractocile i nic to nie pomogło. Zresztą mój lekarz uważa że nie ma jednoznacznych badań udowadniających skuteczność wlewów. Teraz nie brałam nic. Mój lekarz na szczęście nigdy nie naciągał mnie na dodatki które w 100% nie mają potwierdzonej skuteczności.
I nie wsłuchuje się :p Po prostu jestem tym zaskoczona.
To może warto udać się do Pasnika. Dziewczyny mają wlewu z innego leku, może coś podpowiedzą. Były trudne przypadki A ciążę sa:). Poza tym nie ma co teraz gdybac bo może to nie będzie potrzebne.

Do góry