reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa, podczytuje was w sumie od dłuższego czasu, ale jakoś tak nigdy nie zebrałam sie na odwagę żeby coś napisać. My z mężem staramy się o dziecko od ponad 4 lat i teraz w kwietniu podchodziliśmy do naszego 1 In vitro. 13.04.2019 miałam transfer blastocysty 4.1.1., 7dpt test ciążowy pozytywny, hcg 30,9 mlU/ml. Radość niesamowita! Ale dzisiaj 10 dpt powtórzyłam hcg i wynik to 55,9 a więc przyrost poniżej normy....siedzę i płaczę...powiedzcie mi czy jest jeszcze jakaś szansa na prawidłowo rozwijającą się ciążę?

reklama
Faktycznie, troche malutko. A godzina badania byla taka sama?
Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa, podczytuje was w sumie od dłuższego czasu, ale jakoś tak nigdy nie zebrałam sie na odwagę żeby coś napisać. My z mężem staramy się o dziecko od ponad 4 lat i teraz w kwietniu podchodziliśmy do naszego 1 In vitro. 13.04.2019 miałam transfer blastocysty 4.1.1., 7dpt test ciążowy pozytywny, hcg 30,9 mlU/ml. Radość niesamowita! Ale dzisiaj 10 dpt powtórzyłam hcg i wynik to 55,9 a więc przyrost poniżej normy....siedzę i płaczę...powiedzcie mi czy jest jeszcze jakaś szansa na prawidłowo rozwijającą się ciążę?

Ja też bym chciała odstawić luteinę, bo wynik mam sprzed kilku dni 316 (jeszcze niedawno 396). Ja nie wiem, co u mnie sprawia, że ten progesteron jest aż taki, oni też nie wiedzą - okreslaja to jako „taka moja uroda”. Lekarz mi zabronil odstawiania, bo twierdzi, że do 12 tyg trzeba schodzić z progesteronu powoli.
Powiedz mi @Vinszka, kiedy kolejną wizytę u lekarza trzeba odbyć, bo jesteśmy w tym samym tyg ciąży, a ja umówiłam na na kolejną w 12-13 tc, czyli na genetyczne. I czy będziesz robiła jakieś genetyczne dodatkowe z krwi? Ja mam 36 lat, jestem umówiona również na pappa, ale zastanawiam się nad tymi z wolnym dna.

A jakie jednostki? U mnie ng/ml, coś Twoje wyniki mega wysokie [emoji3526]

Ja miałam mieć wizytę jutro, ale NFZ wyznaczył mi ten sam termin do hematologa i musiałam odmówić. Ponoć jestem umówiona na prenatalne w 13 tc ale 11.05 dowiem się na 100%. Jak coś umówie na szybko w klinice. Robić będę tylko prenatalne i pappa ale nie wiem jak to się ma bo zarodek jednak przeleżał troszkę w oczekiwaniu. Jeśli coś nas zaniepokoi to zrobimy pewnie nifti ale... nie zakładam nic strasznego. Mój kropek dostał tyle stresu, że dbam o niego teraz. [emoji2] Zasługuje na spokój.

Hej, witam :) Ja przy ostatnio IVF z transferem 2 blastek 7dpt mialam bete 22 a 10dpt mialam niego ponad 50 czyli przyrost podobnie znacznie ponizej normy a ciaza rowinela sie prawidlowo I mam 5 let jego syna. U mnie podejrzewalam pozna implantacje jednego zarodka I biochemiczna z drugiego zarodka dlatego dziwne przyrost. Czy mialam jeden zarodek podany? jak dla mnie to szans na ciaze nadal jest!

reklama
Hej, witam :) Ja przy ostatnio IVF z transferem 2 blastek 7dpt mialam bete 22 a 10dpt mialam niego ponad 50 czyli przyrost podobnie znacznie ponizej normy a ciaza rowinela sie prawidlowo I mam 5 let jego syna. U mnie podejrzewalam pozna implantacje jednego zarodka I biochemiczna z drugiego zarodka dlatego dziwne przyrost. Czy mialam jeden zarodek podany? jak dla mnie to szans na ciaze nadal jest!
Tylko że ja miałam podana tylko 1 blastkę, no nic muszę czekać do czwartku, zrobię kolejną betę i wtedy będzie już wszystko jasne, ale dzięki za słowa otuchy ☺️

Do góry