Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa, podczytuje was w sumie od dłuższego czasu, ale jakoś tak nigdy nie zebrałam sie na odwagę żeby coś napisać. My z mężem staramy się o dziecko od ponad 4 lat i teraz w kwietniu podchodziliśmy do naszego 1 In vitro. 13.04.2019 miałam transfer blastocysty 4.1.1., 7dpt test ciążowy pozytywny, hcg 30,9 mlU/ml. Radość niesamowita! Ale dzisiaj 10 dpt powtórzyłam hcg i wynik to 55,9 a więc przyrost poniżej normy....siedzę i płaczę...powiedzcie mi czy jest jeszcze jakaś szansa na prawidłowo rozwijającą się ciążę?
reklama
Carenik
Fanka BB :)
Faktycznie, troche malutko. A godzina badania byla taka sama?
Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa, podczytuje was w sumie od dłuższego czasu, ale jakoś tak nigdy nie zebrałam sie na odwagę żeby coś napisać. My z mężem staramy się o dziecko od ponad 4 lat i teraz w kwietniu podchodziliśmy do naszego 1 In vitro. 13.04.2019 miałam transfer blastocysty 4.1.1., 7dpt test ciążowy pozytywny, hcg 30,9 mlU/ml. Radość niesamowita! Ale dzisiaj 10 dpt powtórzyłam hcg i wynik to 55,9 a więc przyrost poniżej normy....siedzę i płaczę...powiedzcie mi czy jest jeszcze jakaś szansa na prawidłowo rozwijającą się ciążę?
Vinszka
Ja też bym chciała odstawić luteinę, bo wynik mam sprzed kilku dni 316 (jeszcze niedawno 396). Ja nie wiem, co u mnie sprawia, że ten progesteron jest aż taki, oni też nie wiedzą - okreslaja to jako „taka moja uroda”. Lekarz mi zabronil odstawiania, bo twierdzi, że do 12 tyg trzeba schodzić z progesteronu powoli.
Powiedz mi @Vinszka, kiedy kolejną wizytę u lekarza trzeba odbyć, bo jesteśmy w tym samym tyg ciąży, a ja umówiłam na na kolejną w 12-13 tc, czyli na genetyczne. I czy będziesz robiła jakieś genetyczne dodatkowe z krwi? Ja mam 36 lat, jestem umówiona również na pappa, ale zastanawiam się nad tymi z wolnym dna.
A jakie jednostki? U mnie ng/ml, coś Twoje wyniki mega wysokie [emoji3526]
Ja miałam mieć wizytę jutro, ale NFZ wyznaczył mi ten sam termin do hematologa i musiałam odmówić. Ponoć jestem umówiona na prenatalne w 13 tc ale 11.05 dowiem się na 100%. Jak coś umówie na szybko w klinice. Robić będę tylko prenatalne i pappa ale nie wiem jak to się ma bo zarodek jednak przeleżał troszkę w oczekiwaniu. Jeśli coś nas zaniepokoi to zrobimy pewnie nifti ale... nie zakładam nic strasznego. Mój kropek dostał tyle stresu, że dbam o niego teraz. [emoji2] Zasługuje na spokój.
Nawet późniejsza, 7 dpt po 8:00 a teraz po 15:00, nie wiem teraz co robic, czy za 2 dni powtórzyć betę czy już sobie odpuścić, czy pójść na wizytę do lekarza, normalnie nam mętlik w głowieFaktycznie, troche malutko. A godzina badania byla taka sama?
Carenik
A nie mozesz zadzwonic skonsultowac?
Nawet późniejsza, 7 dpt po 8:00 a teraz po 15:00, nie wiem teraz co robic, czy za 2 dni powtórzyć betę czy już sobie odpuścić, czy pójść na wizytę do lekarza, normalnie nam mętlik w głowie
Napisałam im maila co i jak i dostałam informację że mogę jutro podjechać na konsultacje, ale tak na szybko nie mam szans żebym się z pracy wyrwała...A nie mozesz zadzwonic skonsultowac?
Justyska13
ok ale to pęcherzykowe?Kochana jednak 30 bo przed chwilą dzwonili z kliniki
Aduś16
Hej, witam Ja przy ostatnio IVF z transferem 2 blastek 7dpt mialam bete 22 a 10dpt mialam niego ponad 50 czyli przyrost podobnie znacznie ponizej normy a ciaza rowinela sie prawidlowo I mam 5 let jego syna. U mnie podejrzewalam pozna implantacje jednego zarodka I biochemiczna z drugiego zarodka dlatego dziwne przyrost. Czy mialam jeden zarodek podany? jak dla mnie to szans na ciaze nadal jest!Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa, podczytuje was w sumie od dłuższego czasu, ale jakoś tak nigdy nie zebrałam sie na odwagę żeby coś napisać. My z mężem staramy się o dziecko od ponad 4 lat i teraz w kwietniu podchodziliśmy do naszego 1 In vitro. 13.04.2019 miałam transfer blastocysty 4.1.1., 7dpt test ciążowy pozytywny, hcg 30,9 mlU/ml. Radość niesamowita! Ale dzisiaj 10 dpt powtórzyłam hcg i wynik to 55,9 a więc przyrost poniżej normy....siedzę i płaczę...powiedzcie mi czy jest jeszcze jakaś szansa na prawidłowo rozwijającą się ciążę?
Skarbulenka
Tak dokładnie pęcherzykowe.ok ale to pęcherzykowe?
reklama
Tylko że ja miałam podana tylko 1 blastkę, no nic muszę czekać do czwartku, zrobię kolejną betę i wtedy będzie już wszystko jasne, ale dzięki za słowa otuchyHej, witam Ja przy ostatnio IVF z transferem 2 blastek 7dpt mialam bete 22 a 10dpt mialam niego ponad 50 czyli przyrost podobnie znacznie ponizej normy a ciaza rowinela sie prawidlowo I mam 5 let jego syna. U mnie podejrzewalam pozna implantacje jednego zarodka I biochemiczna z drugiego zarodka dlatego dziwne przyrost. Czy mialam jeden zarodek podany? jak dla mnie to szans na ciaze nadal jest!
Podziel się: