reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, proszę o pomoc. Dostałam wyniki badań immunologicznych i nie ukrywam, że trochę spanikowałam. Czekam na informacje od lekarza ale chyba szybciej to zawału dostanę. Czy ktoś mi może coś powiedzieć na ten temat:
Hej:)
To może ja się wypowiem, choć specjalistka ze mnie pewnie marna:cool2:
Z tego co widzę, na pewno masz za wysoki poziom komórek NK, bo powyżej 21. Na to podają Intralipid. Nie pamietam jaki powinien byc prawidłowy wynik Cd4/CD8. Chyba ciut za wysoki poziom homocysteiny - obniża ja kwas foliowy i to ten w formie metylowanej:)
Tyle póki co kojarze i mam nadzieje, ze ciut pomogłam.

Jestem po rozmowie tel z lekarzem. Po 2 transferach jeszcze radzi probowac, ewentualnie dokladac cos „w ciemno”
Typu scratching macicy, steryd, zbadac krzepliwosc
O krzywej insulinowej mowil ale nie wiem czy pomimo dobrego cukru jest sens ja robic...?
Tarczyce mam zbadana bo jeszcze ja wymienil.
Radzi probowac dalej. Ale chyba poczekamy miesiac zeby w majowke odpoczac...
Sama nie wiem... zobacze jak cykl wyjdzie...
Wg niego nie mam wskazan do laparoskopii, inne rzeczy (wymienil kiry) to etap badan nad tym dopiero, to szukanie w ciemno rowniez. A klinicznie po nieudanych 4 probach zdrowych zarodkow mozna szalec z badaniami... troche sie poczulam lepiej po rozmowie z nim...

Co radzicie madre glowy??

Hej:)
To może ja się wypowiem, choć specjalistka ze mnie pewnie marna:cool2:
Z tego co widzę, na pewno masz za wysoki poziom komórek NK, bo powyżej 21. Na to podają Intralipid. Nie pamietam jaki powinien byc prawidłowy wynik Cd4/CD8. Chyba ciut za wysoki poziom homocysteiny - obniża ja kwas foliowy i to ten w formie metylowanej:)
Tyle póki co kojarze i mam nadzieje, ze ciut pomogłam.
Dziękuje, zawsze coś wiem więcej ;)

To może i ja w końcu poproszę o dopisanie do kalendarza, bo w końcu i u mnie się coś ruszyło:) 29.04 wizyta przed stymulacja i o ile dostane zielone światło to 3.05 ruszam z długim protokołem moja druga stymulację:biggrin2:
@Justyska13 jesli możesz mnie wpisać to bede wdzieczna;)

Dziewczyny czytam Wasze posty w miarę regularnie i gratuluje z całego serca tym którym się udało, a te którym szczególnie ostatnio nie wiedzie się dobrze przytulam mocno w trudnych chwilach. Trzymajcie się dzielnie i nie zapominajcie, ze wszystkim nam w końcu uda się to, czego tak bardzo pragniemy:)

Ostatnia edycja:
A jaka jest dobra dawka progesteronu do tego 13 tc?
Ja nie wiem, ale moj profesor mówił, że jesli będę miała progesteron od 25ng/ml w górę po odstawieniu prolutexu (bralam 2x1, później 1x1 a 7t6d odstawilam całkiem bo prog mialam 115ng/ml) to moge już do niego nie wracać, że to bardzo dobry wynik i zeby sprawdzic kilka dni po odstawieniu zastrzykow czy jest to 25ng/ml.

Po odstawieniu mialam dalej prawie 70ng/ml (biore tylko 1x1 zel crinone na noc) i ten zel kazal kontynuowac do konca 12tc, pozniej mam odstawic nawet zel.

reklama
To może i ja w końcu poproszę o dopisanie do kalendarza, bo w końcu i u mnie się coś ruszyło:) 29.04 wizyta przed stymulacja i o ile dostane zielone światło to 3.05 ruszam z długim protokołem moja druga stymulację:biggrin2:
@Justyska13 jesli możesz mnie wpisać to bede wdzieczna;)

Dziewczyny czytam Wasze posty w miarę regularnie i gratuluje z całego serca tym którym się udało, a te którym szczególnie ostatnio nie wiedzie się dobrze przytulam mocno w trudnych chwilach. Trzymajcie się dzielnie i nie zapominajcie, ze wszystkim nam w końcu uda się to, czego tak bardzo pragniemy:)
tak juz wpisałam

Do góry