reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, proszę o pomoc. Dostałam wyniki badań immunologicznych i nie ukrywam, że trochę spanikowałam. Czekam na informacje od lekarza ale chyba szybciej to zawału dostanę. Czy ktoś mi może coś powiedzieć na ten temat:
Hej:)
To może ja się wypowiem, choć specjalistka ze mnie pewnie marna:cool2:
Z tego co widzę, na pewno masz za wysoki poziom komórek NK, bo powyżej 21. Na to podają Intralipid. Nie pamietam jaki powinien byc prawidłowy wynik Cd4/CD8. Chyba ciut za wysoki poziom homocysteiny - obniża ja kwas foliowy i to ten w formie metylowanej:)
Tyle póki co kojarze i mam nadzieje, ze ciut pomogłam.

Jestem po rozmowie tel z lekarzem. Po 2 transferach jeszcze radzi probowac, ewentualnie dokladac cos „w ciemno”
Typu scratching macicy, steryd, zbadac krzepliwosc
O krzywej insulinowej mowil ale nie wiem czy pomimo dobrego cukru jest sens ja robic...?
Tarczyce mam zbadana bo jeszcze ja wymienil.
Radzi probowac dalej. Ale chyba poczekamy miesiac zeby w majowke odpoczac...
Sama nie wiem... zobacze jak cykl wyjdzie...
Wg niego nie mam wskazan do laparoskopii, inne rzeczy (wymienil kiry) to etap badan nad tym dopiero, to szukanie w ciemno rowniez. A klinicznie po nieudanych 4 probach zdrowych zarodkow mozna szalec z badaniami... troche sie poczulam lepiej po rozmowie z nim...

Co radzicie madre glowy??

Hej:)
To może ja się wypowiem, choć specjalistka ze mnie pewnie marna:cool2:
Z tego co widzę, na pewno masz za wysoki poziom komórek NK, bo powyżej 21. Na to podają Intralipid. Nie pamietam jaki powinien byc prawidłowy wynik Cd4/CD8. Chyba ciut za wysoki poziom homocysteiny - obniża ja kwas foliowy i to ten w formie metylowanej:)
Tyle póki co kojarze i mam nadzieje, ze ciut pomogłam.
Dziękuje, zawsze coś wiem więcej ;)

To może i ja w końcu poproszę o dopisanie do kalendarza, bo w końcu i u mnie się coś ruszyło:) 29.04 wizyta przed stymulacja i o ile dostane zielone światło to 3.05 ruszam z długim protokołem moja druga stymulację:biggrin2:
@Justyska13 jesli możesz mnie wpisać to bede wdzieczna;)

Dziewczyny czytam Wasze posty w miarę regularnie i gratuluje z całego serca tym którym się udało, a te którym szczególnie ostatnio nie wiedzie się dobrze przytulam mocno w trudnych chwilach. Trzymajcie się dzielnie i nie zapominajcie, ze wszystkim nam w końcu uda się to, czego tak bardzo pragniemy:)

Ostatnia edycja:
A jaka jest dobra dawka progesteronu do tego 13 tc?
Ja nie wiem, ale moj profesor mówił, że jesli będę miała progesteron od 25ng/ml w górę po odstawieniu prolutexu (bralam 2x1, później 1x1 a 7t6d odstawilam całkiem bo prog mialam 115ng/ml) to moge już do niego nie wracać, że to bardzo dobry wynik i zeby sprawdzic kilka dni po odstawieniu zastrzykow czy jest to 25ng/ml.

Po odstawieniu mialam dalej prawie 70ng/ml (biore tylko 1x1 zel crinone na noc) i ten zel kazal kontynuowac do konca 12tc, pozniej mam odstawic nawet zel.

reklama
To może i ja w końcu poproszę o dopisanie do kalendarza, bo w końcu i u mnie się coś ruszyło:) 29.04 wizyta przed stymulacja i o ile dostane zielone światło to 3.05 ruszam z długim protokołem moja druga stymulację:biggrin2:
@Justyska13 jesli możesz mnie wpisać to bede wdzieczna;)

Dziewczyny czytam Wasze posty w miarę regularnie i gratuluje z całego serca tym którym się udało, a te którym szczególnie ostatnio nie wiedzie się dobrze przytulam mocno w trudnych chwilach. Trzymajcie się dzielnie i nie zapominajcie, ze wszystkim nam w końcu uda się to, czego tak bardzo pragniemy:)
tak juz wpisałam

Do góry