reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mozliwe... ja mam jeszcze polowe ciazy przed soba, a kolekcja...

Boze... zeby ludzie z boku chodz troche nas rozumieli...
Rozenek wydala ksiazke o invitro cos slyszalam, ciekawe czy cos takiego opisala... pewnie minie troche czasu zanim zaczniemy o tym glosno mowic ile nas to kosztuje...
Dżoasia - szok...

Każde miasto powinno mieć swoje zasady, niestety odpady medyczne nie są uregulowane odgornie. We Wrocławiu na stronie miasta jest lista aptek, które przyjmują odpady medyczne, można też w większości aptek dostać pojemnik na zużyte strzykawki i jak się zapelni to oddać (ja tak robię, pojemnik jest darmowy). Jest też opcja zeby zapakowac wszytko do kartonu, podpisać jako odpad medyczny i zawieźć do punktów zbiorki odpadów (pszok).
Ja zaczęłam zbierać te strzykawki ale przy pewnej liczbie mnie to przerazilo i zaczęłam je oddawać w pojemnikach do apteki
Nie wiem, pewnie standardowo między 12 a 15

Powiedzcie mi proszę, czy któraś z Was jest alergikiem i ma alergię na pyłki roślin wiosną/latem? Nie wiem co z tym począć, bo właśnie zaczęła mi bardzo dokuczać alergia (kichanie, nieżyt nosa, katar katar sienny i zaczerwienienie spojówek). Na wizycie zapomniałam zapytać lekarza, czy można brać w ciąży jakieś leki antyalergiczne, a powiem szczerze, że od ciągłego kichania mam skurcze w dole brzucha :/

Od chyba 10 lat biore antyhistaminowe - obecnie clatra 1/2 tabletki. Kogo bym nie pytala - moj lekarz mowi ze mozna brac.... wiec biore...

reklama
Do góry